1.9 TD (AAZ) kõrgsurvepumba klapp

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Siksaator
Huviline
Auto: Borat
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

1.9 TD (AAZ) kõrgsurvepumba klapp

Lugemata postitus Postitas Siksaator »

Kuna siin on koos vast päris pädevaid tegelasi autode valdkonnas, siis mõtlesin pisikese küsimuse/murega teid kostitada. Nimelt on asi selles, et enda Golf III-me kõrgsurvepumba küljes olev külmkäivitusklapi trossi liigutav magnetklapp on tuksis- ei liiguta ta varrast kuskile poole, kui otse 12 volti peale lasta. Võtsin anduri näppu ning külastasin Talllinnas ka Forssi. Keegi neist tegelastest polnud seal sellist klappi enne näinud ning ETKA järgi uurides ütlesid, et selle koodiks peaks olema 028 907 627A aga kindlad nad polnud. Sellise koodiga asja oli võimalik tellida, tarneaeg paar nädalat ning hinnaks 105 eurot. Päris sellist summat ainult selle pisikese anduri eest välja käia ei tahaks.
Minu mitte töötava anduri peal on sellised tähistused: 115 01 311/H5, selle koodi peale arvasid Forsi tegelased, et see võib hoopis mingi muu margi küljest tulnud asi olla.
Minu andurist siis pilt:
Pilt
Keermestatud osa läbimõõt 14mm ning keerme pikkus 10mm. Tõukurvarda läbimõõt 3,5mm ning pikkus 7mm
On kellegil äkki ideid selles osas, et mida sinna asenduseks leida näiteks- äkki mõne muu margi valikus mingi alternatiiv olemas või suisa mingi universaalne asi? :roll:

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 177 korda

Re: 1.9 TD (AAZ) kõrgsurvepumba klapp

Lugemata postitus Postitas GTI »

Küsi mõnest lähimast diislikeskusest - arvatavasti saad parema hinna uuele osale, samas osatakse juba kogemuste pealt ka öelda mille klapid võiksid veel sobida.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

uno
Veteran
Telefon: 53331514
Auto: Liiga palju autosid vist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas uno »

Mul on üks 1Y mootori küljest olev kõrgsurve pump varuosadeks
Vaatan õhtul üle, mis klapp sellel küljes on.
Ega seal muid iseärasusi ei ole, kui see, et magnetklapp, mis avab ja sulgeb kütuse peale andmist pumbale.

Siksaator
Huviline

uno kirjutas:Ega seal muid iseärasusi ei ole, kui see, et magnetklapp, mis avab ja sulgeb kütuse peale andmist pumbale.
Kui sa pead nüüd silmas seda minu mainitud andurit, siis sellel teine põhimõte. Tõstab ja langetab ta tühikäigu pöördeid ehk siis külma mootoriga hoiab tühikäiku kõrgemal. Selle jaoks on eraldi trosssüsteem pumba tagaküljel- kui sellele andurile anda peale pidev 12V, siis peaks ta selle 7mm ''pulgakese'' enda sisse tõmbama ning see toiming omakorda lõdvendab trossi ning pumba küljes olev hoovastik koos vedruga tõstabki tühikäigupöördeid :P .
Edit: leidsin pildi ka lõpuks juurde
Pilt
Viimati muutis Siksaator, 18 Sept 2013, 15:09, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas marco »

Kasutan ka seda teemat enda küsimuse jaoks. Tahan T3-l jx mootori vahetada aaz-i vastu. Aaz-i kõrgsurve pumbal on nagu kaks magnetklappi. Pildil punase ringi sees.
Mida see klapp seal teeb ja kas sinna läheb pidev vool?

Pilt
Viimati muutis marco, 08 Nov 2013, 20:59, muudetud 1 kord kokku.

Siksaator
Huviline

Kiire otsing internetis ja leidsin täpselt sama pildiga ühe inglise keelse teema ja seal kõlas vastuseks:
The thing on the side is a "KSB" and it advances the pump timing, best idea with that is to leave it connected all the time.

grahv
Huviline
Auto: T3

Lugemata postitus Postitas grahv »

marco kirjutas:Mida see klapp seal teeb ja kas sinna läheb pidev vool?
Pilt
See on sama külmkäivituse abimees, nagu vanal pumbal käsitross. Seega esimese külmaga katsetades selgub kui palju teda vaja on :)
Sealne mehhanism tervikuna reguleerib automaatselt pritse ajastust vastavalt pööretele, ehk sis vajadusel toob pritsehetke varasemaks. See solenoid lükkab aga pritse vägisi varasemaks alati kui voolu peale saab. Originaalis kontrollib seda lihtne termoandur. Ma ei tea mis temperatuurilt alates toimub automaatlülitus, aga sinu jaoks on ilmselt kõige lihtsam viia lüliti armatuuri ja ise juhtida nii nagu vaja. Minu omal on ka elektriline külmkäivitus ja siiani ots lahti, aga ilmade jahenedes tuleb ka tegelema hakata...

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas marco »

Surred tänud grahv! Just seda vastust ma ootasin.

Siksaator
Huviline

grahv kirjutas: Minu omal on ka elektriline külmkäivitus ja siiani ots lahti, aga ilmade jahenedes tuleb ka tegelema hakata...
Sul on siis sama süsteemiga lahendatud see külmkäivitussüsteem nagu viimasel pildil või nagu minu pildil see trossiga variant?
Ma enda ''magnetklapiga'' seoses olen käinud nii mõningates kohtadeski aga kõigist on vastuseks tulnud, et neil sellist andurit pole ning enamasti on soovitatud käia erinevates romulates kolamas, et leida kasvõi analoogset asja :roll: . Ühesõnaga mu enda mõistus on otsas ning enne käredaid külmasid tuleb asjale mingi lahendus leida- ainuke asi ongi vist leida mingi väike elektrimootor ja see kuidagi sinna aretada trossi tõmbama :roll: .

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

maitea, pilti vaadates tundub, et pumba korpus on tavalise, trossiga süsteemiga sama, ehk siis mõne romula pumba pealt võiks ju otsida trossi,hoova jne olekski probleem lahendatud.

Siksaator: kas selle mootori asemele lihtsalt ei anna trossi panna?!
Viimati muutis Siim, 11 Nov 2013, 20:02, muudetud 1 kord kokku.

Vasta

Mine “Diislid”