Põletab kaitset läbi.Millest alustada probleemi otsimist?

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, dellu, J.Aru, GTI

Vasta
Sarkfer
Huviline
Postitusi: 170
Liitunud: 22 Aug 2006, 14:46
Asukoht: Sarkfer

Põletab kaitset läbi.Millest alustada probleemi otsimist?

Lugemata postitus Postitas Sarkfer »

Vabandan kõigepealt suurte kriitikute ja hukkamõistjate ees kuna jutt ei ole mitte VW-st vaid Audi 80-st,millega hetkel olude sunnil sõidan. Nimelt siis probleem selles, et ei tööta enam millegipärast numbrituled,tagurdustuled ja ka kellade valgustus. Sai siis kaitsmeblokk üle vaadatud ja leidsin ühe läbi põlenud kaitsme,mis siis annab edasi voolu numbrituledele jne. Sai see ära vahetatud,väike sõit tehtud ning nüüd siis avastasin, et järjekordselt sama kaitse läbi,isegi sulanud oli natuke. Tekkis suur kahtlus, et kuskil on lühis kuid pole ma autoelektri koha pealt suurem asi asjapulk. Siinkohal siis soovikski näpunäiteid/soovitusi ja teadjate õpetussõnu, et kust viga otsida. Täpsemad andmed siis autol Audi 80 1.9 TD 55kW 95a.
[color=yellow]dubaholics[/color]

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Postitusi: 3244
Liitunud: 01 Juul 2008, 06:43
Asukoht: Eesti
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Kisu numbrituled lahti ja vaata ega seal pole mingit lyhist vms, sinna tikub ka igast sodi sisse minema, samuti ka vesi.
Ning vaata kus juhe jookseb tagant pagassist kusagil vb on juhtmel kusagil kaitsekiht maas ja läheb kerese lyhisesse vms lähevad otsad kokku v mis iganes.
Vaata otsi ja yrita leida :)
Edu:)

Firehead
Huviline
Postitusi: 5
Liitunud: 27 Dets 2007, 23:12
Asukoht: Tartu-Võru-Tartu

Lugemata postitus Postitas Firehead »

vaata üle juhe mis jookseb tagaluuki. Kui luuk lahti siis näed ta jookseb vasakul pool amordi ja hinge kõrval kohe...arvatavasti murdumisest katki ja lühises. Alustada võix sellest, see b3, b -ade tüüpviga.

Sarkfer
Huviline
Postitusi: 170
Liitunud: 22 Aug 2006, 14:46
Asukoht: Sarkfer

Lugemata postitus Postitas Sarkfer »

leidsin siis pagasnikust juhipoolselt äärelt katte tagant juhtmed,mis jooksevad mingisugusesse vahepistikusse ja sealt edasi numbrituledesse. Enne seda pistikut olid isoleeriga kaetud juhtmed.Kakkusin selle isoleeri ära ja vaatepilt polnud eriti ilus. keegi oli siis kunagi seal juhtmeid jätkanud ja mingil põhjusel nüüd roheline ja pruun juhe kokku sulanud. Eks homme paistab kui saab need ära vahetatud,mis siis tegema hakkab.
[color=yellow]dubaholics[/color]

Vasta

Mine “Elektroonika”