Probleem tuledega
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Probleem tuledega
Autoks vento gt. Autol paigaldatud orig tulede asemel luuptuled.
Orig vist olid h4 pirnid ja 1 optikaga tuled. N??d aga l?hi- ja kaugtuli eraldi.
Probleem- l?litades n??d kaugtuledele kustuvad l?hituled ?ra ja n??dse pimeda ajaga j??b valgustus lahjaks.
Kuidas teha n??d asi nii, et kaugtuledele l?litades j??ks ka l?hituled p?lema?
Orig vist olid h4 pirnid ja 1 optikaga tuled. N??d aga l?hi- ja kaugtuli eraldi.
Probleem- l?litades n??d kaugtuledele kustuvad l?hituled ?ra ja n??dse pimeda ajaga j??b valgustus lahjaks.
Kuidas teha n??d asi nii, et kaugtuledele l?litades j??ks ka l?hituled p?lema?
-
romeoD
-
Raido
- Huviline
- Telefon: 53657732
- Auto: Multivan T5, Octavia VRS
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 2 korda
Pisike OT aga t?nis, see mis sa ?tlesid polnud loll jutt ja see et l?pp lahendust ei tulnud minu suust on ainuke ja lihtne p?hjus see, et ma ju mainisin et ma pole k?igesuurem spetsialist, ja oskasin ainult ?elda et relee pandi vahele... pilti pole m?tet kapotialt teha... Ja isegi kui ma oleks kirjutanud sinna l?pplahenduse siis oleks tekst tulnud samaselge kui k?sid vanaemal s?brale emailiga kirjutada kuidas teha arvutile format-c.Algselt postitas: T6nis2
Ventrilo oli tollel ajal teema p?stitaja.L?pp lahendus j?igi ,,junnide,, ja homme pildistan lahenduseks. See mis mina v?lja pakkusin ei huvitanud kedagi. Mind huvitab siiski see l?pp lahendus ehk see originaal elektri skeem,see k?ige ?igem.
Ja saatsin ka teemaalgatajale ps. kui saame minu ambiga tuled p?lema ja ta oskab paremini seletada siis mitte keegi ei keela
[Muudetud: 6-12-2008 Ventrilo]
asi selles, et mina ise pole neid tulesid sinna ette pannud.
Muidu tundub et pistik ja ?hendus k?ik sama nagu peab. Asi ongi selles et kui kaugtuled l?litad kaob l?hitulede vool ?ra, sest alguses oli ju h4 pirnid.
Ma arvan et eks ma pean kaugtulede juhtmest signaali v?tma ja l?bi relee laskma l?hituledesse ka.
V?i kas keegi targem teab kas v?iks lihtsalt kaugtuledele ?hedada l?hituled j?rele ja panna kangem releee v?i mida peaks sel juhul j?rele aitama.
Muidu tundub et pistik ja ?hendus k?ik sama nagu peab. Asi ongi selles et kui kaugtuled l?litad kaob l?hitulede vool ?ra, sest alguses oli ju h4 pirnid.
Ma arvan et eks ma pean kaugtulede juhtmest signaali v?tma ja l?bi relee laskma l?hituledesse ka.
V?i kas keegi targem teab kas v?iks lihtsalt kaugtuledele ?hedada l?hituled j?rele ja panna kangem releee v?i mida peaks sel juhul j?rele aitama.
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 58 korda
- Tänatud: 599 korda
Algselt postitas: T6nis2
Pool tuled j??vad relee vabaks, t?is tulede ahelasse vaja releed lisada. Kas kaitsed ka roolpealset kaugtulede l?liti klemme topelt koormuse eest?
Kui sa n??d m?tled oma jutu peale, siis vast saad aru, et taaskord SA EI VALDA TEEMAT!!!
saab teha nii ?he kui kahe releega.
Kui ?he releega, siis pannakse see siiski pooltulele vahele. T??pinge otsad v?etakse otse akult j?medama juhtmega ja juhtmele vahele lisatakse kaitse, relee juhtimine v?etakse praeguse pooltule + otsast ja lisatakse diood t?itule + pealt.
Kui 2 releega siis pannakse sama valemiga ka t?istulele relee vahele koos kaitsmega ja samuti viiakse diood pooltulele.
Kuna on tegu vanema autoga siis tule juures olev pinge ei ole reeglina samav??rne mis akul(on n?rgem)ja on otstarbekas panna m?lemale relee ja toita need akult
Peab ikka rumal olema kui lisada t?istulele relee ja voolud v?tta praegusest t?istulele tulevast +st ja siis halada suurest koormusest rooli juures l?litile
[Muudetud: 17-12-2008 alts20]