Mida teha kui auto kompuuter valetab k?tusekulu

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 142 korda
Tänatud: 39 korda

Mida teha kui auto kompuuter valetab k?tusekulu

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Olen pikema perioodi v?ltel auto (Golf IV TDI) k?tusekulu m??tnud ja t?heldanud, et kompuuter valetab k?tusekulu orienteeruvalt 1-1,5l tegelikust v?hemaks kui see tegelikult on. Ehk siis n?iteks pikemal reisil olen t?ispaak-paakt?hjaks-uuesti t?is meetodil saanud reaalseks k?tusekuluks nt 5.3l/100km, aga kompuuter n?itab seejuures 4.2l/100km. Kui s?ita terve paak ainult linnas?itu siis valetab kompuuter kuni 1.5l/100km kohta n?itu v?hemaks.
Oskab keegi ?elda kust ja kuidas kompuuter selle k?tusekulu n?idu saab ja millised oleks v?imalused seda asja korrigeerida/parandada? Tahaks ikka ?igeid numbreid sealt vaadata, siis teaks t?pselt arvestada palju mingi k?tusekogusega s?ita saab veel jne..

Wizard
Huviline
Auto: g4 variant `05
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Wizard »

see valetab enamusel 1-1,5l
mul ka G4 1,8 bens valetab samuti
Br.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 583 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Algselt postitas: Wizard
see valetab enamusel 1-1,5l
mul ka G4 1,8 bens valetab samuti
Mitte enamustel, vaid k?igil. Alles kuues p?lvkond n?itab enamv?hem ?iget n?itu.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

KuldarA
Huviline
Telefon: 56248247
Tänanud: 37 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas KuldarA »

See ammu teada t?de, et kompuutrin?idule liida v?hemalt liiter juurde siis saad ?ige k?tusekulu, kuigi uuematel autodel on ilmselt saavutatud suurem t?psus.
Autod ja mootorrattad välismaalt, autode komisjonimüük, autode ost http://www.mobile24.ee

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ounou »

siis ma pean vist ?nnelik olema, mul eksib max 0,2 l

alkeemik
Klubiline
Auto: Toledo VR5
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas alkeemik »

Kusjuures pean ?tlema, et olen ka siis ?ks ?nnelikest kelle autod v?ga palju ei valeta. Ja m?lemad neljanda generatsiooni omad. Ulme. Kas mitte VAG-COMiga ei saa m??rata rehvi m??tu? Et v?ibolla s?idavad inimesed vales m??dus rehvidega, sellest ka kilometraa? vale ja seega ka k?tusekulu. Teoretiseerin lihtsalt.

tobimarg
Huviline

Rehvi m??t m?ngib kindlasti rolli, aga mul 205/55 R16, seega stock, nii et siin viga peituda ei saa. Tean, et VAG autodel saab kompuutrit kalibreerida kui kompuuter rohkem n?itab kui tegelik on, aga enmustel kipub ta siiski v?hem n?itama.

tobimarg
Huviline

Olen vahepeal teemat uurinud ja vastan ise enda poolt p?stitatud algsele k?simusele: jah reisi-kompuutrit saab VAG-COM'i kaudu 15% ulatuses m?lemile poole seadistada, ehk siis panna vastavalt reaalsele kulule kompuuter kas kuni 15% rohkem v?i v?hem n?itama. Ehk siis kui oled ise pikema aja jooksul reaalse k?tusekulu p?hjal v?lja arvutanud, et su auto kompuuter n?itab 10% v?iksemat k?tusekulu kui tegelikult kulus siis on see probleem k?llaltki lihtsalt ravitav. Vajalik on diagnostikakaabel, VAG-COM t?isversioon (mitte poolik shareware) ja 5 min vaba aega. Kui kellelgi rohkem huvi siis ps-s asjast t?psemalt..

[Muudetud: 1-3-2009 tobimarg]

Wizard
Huviline

minul oleks rohkem huvi ehk viitsid need kanalid ja asjad saata
orig CAN kaabel olemas
Br.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 583 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Algselt postitas: tobimarg
Kui kellelgi rohkem huvi siis ps-s asjast t?psemalt..
Ja viitsid igale huvilisele personaalselt vastata. Lihtsam oleks ju see info siia lisada, saaksid k?ik huvilised korraga teada ja k?simusi esitada. V?i on see nii suur saladus, et pole k?igi silmade jaoks m?eldud?;D
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

tobimarg
Huviline

Ei, kindlasti ei ole tegemist saladusega:) Lihtsalt PD mootorite osas ei pruugi see toiming ?nnestuda (v?hemalt sel moel nagu seda ?tavalise? TDI mootoriga auto puhul teha saab) ja seega ei tahtnud ma kellegisse liigset optimismi s?stida.
Aga igal juhul tuleb diagnostikapistikusse ?hendada VAG-COM kaabel, s??de sisse keerata, valida SELECT- INSTRUMENTS-ADAPTION- seej?rel valida channel 3. Seal peaks olema n?ha ?hes lahtris value 100. See number s?mboliseerib siis seda, et hetke k?tusekulu n?it on kokkuleppeliselt 100% ja seda v??rtust saab siis vastavalt vajadusele 15% ulatuses kas suurendada v?i v?hendada. ?ldjuhul valetab kompuuter kulu v?iksemaks, seega tahaks me n?itu saada suuremaks. Siinkohal ei ole ma j?udnud piisavalt katsetada kas l/100km puhul tuleb v??rtust 100 suurendada v?i v?hendada. Ameeriklastel k?ib kogu arvutusk?ik miles per gallon s?steemis ja nemad muudavad v??rtust 100 ?lespoole, et kompuuter hakkaks n?itama, et v?hem miles?e per gallon. Mina tahan aga, et kompuuter hakkaks n?itama rohkem liitreid sajale kilomeetrile, seega vist natuke teistpidi seadistamine. Aga igal juhul tasub katsetada sisestada sinna 100 asemele esiteks n?iteks 114 (14% suurune muudatus) ja vaadata ?he paagi jooksul, v?i kui v?imalik siis ka l?hema distantsi jooksul, kummale poole kompuutri n?it muutub. Kui muutub valele poole siis proovida 100 asemele panna n?iteks 86 ja vaadata kas kompuuter hakkab ?igeid andmeid n?itama. Kellel valetab mingi muu protsendi siis vastavalt sellele sisestada ka 100 asemele muu v??rtus.
Hetkel on lahtine ka see, et kas peale seadistust muutub nii hetke kulu n?it, nii kompuuter 1 kui ka kompuuter 2. Siinkohal on k?igi katsetajate tagasiside teretulnud! Ja r?hutan, seadistuse tegemiseks on vaja diagnostikaprogrammi t?isversiooni!

Indrek
Huviline
Auto: Golfi risu

Lugemata postitus Postitas Indrek »

Minu oma n?itab ca pool liitrit ?lespoole... Viimane paak pidi kompu j?rgi olema 6,6 aga oli 6,02 ntx... Ja umbes nii on kogu aeg olnud.
vanasti olin insche

tobimarg
Huviline

Seega valetab kompuuter keskmiselt 9-10% ja peaksid proovima v??rtuse 100 muuta esialgu 110-ks, kui n?it liigub vales suunas siis pane 90. Kui vajalik tehnika olemas on muidugi..

Wizard
Huviline

kui aega saan siis proovin oma G4`jal
Br.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 86 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kiire k?ssa et kas G3 ka k?tusekulu n?itu kuskilt timmida saab - peale chippi ja toites?steemi ?mberehitust n?itab VR6 kulu ca. 5,5 sajale.:D
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

tobimarg
Huviline

Hmm, v?ga hea k?simus. Netis vastava info otsa ma komistanud ei ole, seega pole siin vist muud v?imalust kui katsetada. Kuigi nii suurt viga vist vag-comiga lappida ei saa, asi tundub juba mehaanilist laadi, a?la k?tusekulu arvutamiseks kasutatavad parameetrid on nii palju muutunud vms, et auto n?itab aiateibaid juba. Kuigi huvitav oleks teada, et kas Golf III lubab ennast sama palju vag-comiga uurida ja seadistada kui uuemad generatsioonid..

Vasta

Mine “Elektroonika”