Bora kliima jebib

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
renitec
Huviline
Telefon: 5020228
Bora kliima jebib

Lugemata postitus Postitas renitec »

Mure siis selles, et kui vihma sajab läheb kliimaseade lolliks ja näitab, et salongis on -50 kraadi. Kliima siis üritab meeleheitlikult salongi soojaks saada ja puhub isegi ''low'' asendis kuuma õhku. Teine lugu on see, et kohati ei taha õhuklapid töötada ja suunata õhku sinna kuhu vaja oleks. Lisaks veel see, et kliima valgustus tahab vahel välja lülituda. Kuna mul on generaatori laadimine on paigast hetkel arvas, esindus et klappide vigane töö on madalast akupingest tingitud. Kuid miks vihmase/niiske ilmaga valet temperatuuri näitab sellele nad seletust ei leidnud.
kellelgi on varem midagi sellist bora/golf 4 juhtunud?

Üks küsimus oleks veel. Kuidas saab ''kellade'' valgustust välja lülitada, sest see töötab mul koguaeg kuigi tuled on nö null asendis. Autol on olemas sõidutulede automaatlülitus.

Wizard
Huviline
Auto: g4 variant `05
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Wizard »

miks sa nende kellade valgustust tahad kustu saada?
Kellade valgustus põleb siis kui tuled põlevad.
Br.

Kasutaja avatar
Mattias
EVWK juhatus
Auto: G3 1.8T,Passat B5.5 1.9TDI
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas Mattias »

vihmase ilmaga kahtlustaks,et kuskile läheb niiskus sisse ja hakkab kalama. loogiline oleks see.
kellade valgustuse kohta niipalju,et ka minu masinal automaatlülitus,kuid null asendis valgus ei tööta.
äkitsi on seal mingine vale ühendus tehtud või siis mingi imelik lüliti pandud,sest tegelikult juhib seda automaatasja vaid lüliti ise, minumeelest.
G3 1.8T teema | Disain ja muud tegemised: UnitedDesign&Code | Ühel õigel autohuvilisel on pool autot koguaeg toas.

renitec
Huviline

Kustu tahan saada sellepärast, et päeval pole ju põhimõtteliselt vaja et nad põleks. Nii palju kui mina olen volkaritega sõitund siis autodel millel on sõidutulede automaatlülitus siis armatuuri tuled ei põle ja siis kui parktulede peale keerata või lähitulede peale hakkavad armatuuri tuled ka põlema.
Aga ma ei kujuta ette kust võib see niiskus sisse tulla. või võib olla põhjus hetkel puuduvas paremas esilogaris?

Wizard
Huviline

minu kahel golfil need põlevad päevatulede ajal ja venna boral põlevad ka
Br.

renitec
Huviline

Ju siis see armatuuri tulede asi on normaalne. aga kliima on mõistatus. Kui esilogar lähipäevil paika saab siis vaatab mis auto teeb

alts20
Huviline

Lugemata postitus Postitas alts20 »

kellade tuled põlevad nii nagu see ühendatud on. Ilmselt see lülitus sul originaalina ei ole ja on lisaks juurde topitud päevatulede lülituse releeplokk. Selle ühendamisel saab teha nii nagu sul on ja saab ka nii nagu sa tahaksid, ainult vaja mõni pädev inimene leida kes juhtme ringi tõstaks.
Kliima jemperatuuri kohapealt kontrolli temperatuuri anduri ühendust, ilmselt on roheliseks oksüdeerunud ja sealt katkendlik signaal. Kui signaal puudub ongi tablool kõrged miinuskraadid.

Wizard
Huviline

võta tulede lüliti välaj ja seal taga on pistikus klemm TFL kui seal on juhe olemas siis on päevatuled originaalid kui ei ole siis ise pandud
Lüliti saab kätte niiviisi---
lülitil 0 asend
mulju lülitit sisse
keera parktulede poole ja tõmba armatuurist välja
Br.

renitec
Huviline

Aga kust kohast võiks ma selle sisetemp. anduri leida? Lisaks avastasin ma, et välistemp. andur on mul üldse puudu koos pistikuga. Kas see võib ka seda viga põhjustada?
Vaatasin selle päevatulede lülituse ka üle. TFL Klemmi juurest jookseb juhe sisse küll.

[Muudetud: 25-8-2009 renitec]

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 143 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Sisetemperatuuri andur (vähemalt üks neist) peaks olemas kliimablokis endas sees, selle väikse restikese taga mis asub kliimablokil vasakul ja paremal nurgas. Andur peaks vasakul olema kui ma ei eksi. Üks lahendus oleks teoreetiliselt see, et siis kui kliima jebima hakkab lülitad kliimabloki enesediagnostika peale ja vaatad kõik 40 infokanalit läbi ja näedki milline andur annab ebareaalset temperatuuri. Siis tuvastad netist, et mis anduri infi mingi infokanal kajastab. Ei viitsi selle enesediagnosti teemal jahuda ja linkida hetkel, otsi foorumist, sellest on juttu olnud.

renitec
Huviline

Nii midagi ma leidisin.

annab sellised koodid:
214
4f8
4b6
30b

renitec
Huviline

nii leidsin ise juba üles.
214- supply voltage
4f8- central flap servo motor
4b6- Standing time signal
30b- Outside temperature sensor
Hea küll uurisn, selle central flap servo mootori põhjustab arvatavasti madal pinge. Kuid ma lasin just generaatori ära remontida ja laadimine peaks olema korras. Ise ei ole muidugi veel üle mõõtnud. Aga ikkagi näitab auto, et supply voltage veakoodi.
Välis temp. sensor oli arvatav viga kuna seda lihtsalt pole veel hetkel.
Aga mis asi see Standing time singal on?!

renitec
Huviline

Sai nüüd külge uus välistemperatuuri andur ja esilogar. Enam pole kliima vihmaga hullu pannud. Vähemalt ei näita, et toas oleks -50 kraadi. Piisas juba logari paigaldusest, täna sai alles välis temp. andur külge.
Aga sellega on mure. Kui minna kliimaseadme enesediagnosti siis näitab, et välis temp. andur näitab temperatuuri kuid kellade juures olev kompuutri displei näitab ikka --.-. Kuidas saada sinna ka temperatuuri näit?

renitec
Huviline

Nii täna käisin siis esinduses oma murega. Tuleb välja, et ma olen mingi nipiga vale temperatuuri anduri saanud. Tellisin uue ära vaatab mis nüüd saab.
Aga nende servo mootoritega on ikkagi probleeme.
Kõik veakoodid on ära kustunud va 4F8 ja juurde on tulnud 4FA mis on siis retsirkulatsiooni klapi servomootor.
On see võimalik, et selline asi on peeti läinud? Või kui tõenäoline see on?

renitec
Huviline

No nii. asi on siin nii kaugele jõudnud, et kliima on korralikult tööle hakanud. Aitas siis uue välis temp anduri paigaldusest ja veakoodide ära kustutamisest VAG-COM'i kaudu. Enam veakoode ei näida ja kõik klapid töötavad normaalselt. Samas ei küta ka enam nagu meeletu vaid temp on normaalne.

woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

Selle teema peab ka omale kõrva taha panema. Endal ka kliima peale.
Aga tulede kohta tean öelda nii palju, et põleb sammuti armatuuri valgus, kui tulede lüliti 0 asendis ja pidi olema juba tehase seades. Sest auto ajalugu on kontrollitav, minu auto puhul.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!

Vasta

Mine “Elektroonika”