ASR jukerdab
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
ASR jukerdab
Autoks siis 99a passat 1,9 tdi 85kw esivedu ja kurvides lööb asr tule põlema ja võtab jõu tagant ära! Kas viga võib olla abs andurites, nende kauguses või nende võrudest, ja kas asr toimetab ainult esiratastel või mõõdab ta ka tagumisi?
-
- Huviline
- Auto: BMW i4 M50
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 18 korda
- Kontakt:
1) kui suure kiirusega, millise ilmastiku ja teekattega seda "kurvi" võetakse.. ning milline on kurvi raadius?
2) rehvirõhud on korras?
3) kuskil (näiteks tagumise istme all - auto keskel) asub tore andur, mis "mõõdab" auto positsiooni tee suhtes. Õigemini muudatusi auto kere liikumises. Ei tule tõesti meelde, mis selle jublaka täpne nimi oli
Kui see kukupiilu on, siis peaks sellest auto ise või vähemalt diagnostika märku andma.
PS. 4) siledate rehvidega märjal teel võibki üsna libe olla
2) rehvirõhud on korras?
3) kuskil (näiteks tagumise istme all - auto keskel) asub tore andur, mis "mõõdab" auto positsiooni tee suhtes. Õigemini muudatusi auto kere liikumises. Ei tule tõesti meelde, mis selle jublaka täpne nimi oli

PS. 4) siledate rehvidega märjal teel võibki üsna libe olla

▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄
rehvides nagu asi ei tohiks olla, sest teeb seda nii eelmiste 17" suvekatega kui ka 15" talvekatega ja linnakiirusel 30-60km/h ja kui lülitan asr välja siis ei kaota ta mul jõudu ära! Pean vahtima siis kas mul selline julla on kusagil. Kurvi raadius on kah suva peale nii nagu sellel kiirusel välja rahulikult võtab, ja teeb ka 90 kurvis teise käiguga näiteks kui hooga sisse minna, kohaltvõttes pole seda täheldanud!
[Muudetud: 24-11-2009 cube28]
[Muudetud: 24-11-2009 cube28]
Tagumise istme all ei tohiks küll midagi olla. Need andurid mis mõõdavad külgkiirendust ja piki kiirendust asuvad autos kahes kohas. Üks neist on roolisamba all ja teine kindalaeka juures. Roolijuures olev peaks mõõtma külgkiirendust ja kindalaeka juures olev pikikiirendust.
Muidugi ma ei tea kas ASR'il on samad andurid kui ESP'l. Kui mina veel vw omasin siis oli endalgi nende anduritega asja. Internetist leiad õpetused kuidas neile ligi pääseda.
Ingliskeelne nimetus peaks olema lateral acceleration sensor ja nr on G200.
Ja muidugi kõige lihtsam löö kompu taha ja näed kohe ära mis häda on.
Muidugi ma ei tea kas ASR'il on samad andurid kui ESP'l. Kui mina veel vw omasin siis oli endalgi nende anduritega asja. Internetist leiad õpetused kuidas neile ligi pääseda.
Ingliskeelne nimetus peaks olema lateral acceleration sensor ja nr on G200.
Ja muidugi kõige lihtsam löö kompu taha ja näed kohe ära mis häda on.
-
- Huviline
- Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
- Kontakt:
ASR on Anti-Slip-Regulation (targemad võivad parandada) ja tähendab maakeeli veojõukontrolli. Ehk kui üks vedav ratas hakkab läbi libisema, võetakse gaasi maha. Kurvis hooga sõites on sisemisel rattal vähem raskust peal - selles ka halvem pidamine ja kui ratas läbi libiseb, siis võetakse gaasi maha. Väikestel kiirustel võib veel eest sellist põrinat kuulda - see tähendab, et elektrooniline difrilukk teeb läbi ABS-i oma tööd, pidurdades läbilibisevat ratast.cube28 kirjutas: ja kui lülitan asr välja siis ei kaota ta mul jõudu ära!
Kas ta sinu autol ikkagi liiga vara rakendub - sellega ma ei oska muud nõu anda, kui lepi mõne samasuguse auto omanikuga kokku proovisõit ja võrdle.
EDIT: ASR töötab nii, et võrdleb esirataste omavahelist ja tagarataste pöörlemiskiiruse erinevust.
[Muudetud: 9-12-2009 Garfield]
Samasugune "lollitamine" võib esineda kui esimesed ja tagumised rattad on erisugused. Mõõt on küll sama aga tootjad on erinevad st. erinevate tootjate tehtud rehvid on küll samade numbritega küljel kuid erinevate ümbermõõtudega. Sellise teemaga läks lolliks ka Audi A4 ja Passat aastast 2004 kui auto sõitis kiiremini kui 80km/h hakkas ABS-i tuli põlema. Teenindus nullis vea ja käisid proovimas (linnas) aga kui klient sai linnast välja oli viga kohe kohal tagasi.
Edu
Edu
plokikaante remont, survestamine, lihvimine, valuvelgede sirgestamine, sõiduautode veermiku ja mootori remont.
Re: ASR jukerdab
ei ole mul taga istme all midagi! esp mul puudub! enamjaolt sõidangi nii et lülitan sõitma hakates selle välja, ei tea kas tal eraldi kaitse on, minul pole seda asr vajagi, võtaks heameelega kaitsme välja ja armaruuris pirni välja, sest eks korda tegemine tahab ka jälle omad kulutused saada.
Re: ASR jukerdab
Aga kas rooli nurga andurit oled kontrollinud. Võimalik, et see on kas läbi või kalibreerimata ja auto lihtsalt ei teagi et sa pöörad vaid arvab, et sõidad otse, kuid rattad käivad erineva kiirusega ja sealt ka see ASR toimetamine. Siin on siis kirjas, kuidas seda kalibreerida vähemalt.
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/s ... angle.html