K:Bora probleemid...

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
ReijoK
Klubiline
Telefon: 53707175
Auto: Tiguan ´10, LT ´98
Tänanud: 1 kord

K:Bora probleemid...

Lugemata postitus Postitas ReijoK »

Bora, 2002.a.
1. Viimased 3 päeva kojamehe mootor külmaga aeglane. Vaat´ et peab käega hoogu juurde lükkama.
2. Salong läheb liiga kaua soojaks. 3 viimase päeva tulemus: keskmiselt 30 min soojenemisaeg. Kuuldatavasti teistelgi Boradel sama probleem. On see tüüpviga???

Palun abi, kuidas neid kahte probleemi lahendada ja kas see üldse võimalik.
woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

Kojamehe hoovastik kinni jäämas või siis mootori harjad otsas, vaheta ära või kontrolli hoovastiku liikumist.
Salongi soojenemise kohapealt küsin sult seda, et kui kiiresti sul temperatuuri üles viskab? Kas termostaat on vahetatud? Tosool?
Minul oli eelmine aasta sama jama, läksid vahetusse nii tosool kui ka termostaat. Nüüd pidi ikka klaasid jääst lahti saama 10 minutiga.
Ise ei oska veel sellise külmaga kommenteerida, sest auto asub minust 600 km kaugusel. Aga sellised vihjed oskan mina anda.
Soojenemise kohapealt vaata üle kindlasti üle termostaat, sest see on kuidagi liiga kiiresti surevast materialist. Ja kojamehe hoovastik andis mul eelmise aasta mingi perioodi külmaga saba. Aga sul võib ka mootor õhtal olla.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
ReijoK
Klubiline
Telefon: 53707175
Auto: Tiguan ´10, LT ´98
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ReijoK »

Jahutusvedelik vahetatud eelmine aasta, kui termostaat tõesti suhteliselt ammust aega. Kojameeste mootor korras, kuid harjased....ei tea, vb ka asi lihtsam ja niiskus külmunud sinna vahele
woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

Vaata hoovastik ka üle, mul oli see tehase määre kinni hangunud sinna plastpuksidesse, külmaga, kulutas need läbi, vähemalt selline mulje jäi, sest määre oli väga kõva seal. Ja muidugi hoovastikul vaata kindlasti üle ka nende osade liikumine, mille külge kinnituvad kojamehed. See neil ka tüüp viga, et kipuvad kinni korrodeeruma. Aga kuna mul oli üks hoovastik olemas tagavaraks, siis sain niimoodi kiiremini korda.
Termostaadi soovitan ära vahetada siis, äkki muutub midagi.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Vasta

Mine “Elektroonika”