K: Bora esituled

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Strand
Huviline
Auto: VW Passat B6 4motion 2.0TDI

K: Bora esituled

Lugemata postitus Postitas Strand »

Kas Boral on võimalik esituledel ainult klaase vahetada? Tuled tunduvad, et on kas väga paljude täketega ja kraabitud või seestpool tolmused. Äkki saab neid seestpoolt kuidagi puhastada, kui sees on tõesti tolm. Plastik klaasi asemel päris klaasi on võimalik panna?

woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

Kui sa neid kuskilt leiad, siis ikka, aga omast kogemusest võin öelda, et suhteliselt tühi otsimine. Nimelt ei leidnud midagi kohe sinna vana ja tuhmunud klaasi asemele.
Ise arvan, et sul ka klaas ise soojuse ja Eesti teedel oleva tolmu ja liiva koosmõjul otsa saanud.
Lihtsam on osta uued tuled kas Depo toodangust, hinnad algavad millegagi 600 eegust või siis ostad tutikad Hella toodangu tuled ette, maksavad küll mingi alates 2800 eegust midagi tk, aga paremad on kindlasti, kui vanad ja Depo toodang. Endal küll Depo toodang ees ja ei kurda ka, ikka etem, kui tuhmi klaasiga ringi aeleda.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

Strand kirjutas:Kas Boral on võimalik esituledel ainult klaase vahetada? Tuled tunduvad, et on kas väga paljude täketega ja kraabitud või seestpool tolmused. Äkki saab neid seestpoolt kuidagi puhastada, kui sees on tõesti tolm. Plastik klaasi asemel päris klaasi on võimalik panna?
väikse poleerimise peale ei ole mõelnud? ja kui see ei aita siis tõesti uued tuled. Endal sama teema ja plaanis mingi aeg poleerimist proovida.

[Muudetud: 25-12-2009 copilot]
Diesel Power KEEPS ME GOING

woody
Veteran

Sai poleeritud enda omasid mingi 3 korda kokku. Kõigil 3 korral oli abi vist äkki paariks nädalaks maksimum. See plastklaas ei kannatanud seda poleerimist eriti. Nendel tuledel mis eest ära tulid, olid klaasid pehmed, kohe väga pehmed.
Kui nüüd arvestada poleerimispasta hinda, oma närvikulu, ajakulu ja siis kasumlikust, siis kahjuks arvan, et mõtekam on ost kohe uued, saad paar aastat muretult mööda saata, võib- olla kauemgi.
Sellele kõigele lisaks panen paar pilti ka siis oma auto tuledest:
kevad 2008

sügis 2009

sügis 2009, koos siis uus tuli ja 3 korda poleeritud tuli

selline siis uus tuli

Mina tegin igatahes kiired järeldused poleerimise osas. Eriti kui vaadata 2008 aasta kevadel olnud ja siis seda, kui kiiresti said need tuled otsa 2009 aasta sügiseks. :no:
Lihtsam on osta kuni 1800 egu eest uued tuled. Näiteks siit:
tuled

Või siis kui Tallinnasse satud, siis Almelost läbi ja võtad leti pealt uued Depo omad, kui Hellasid ei taha osta või ei jõua osta.

[Muudetud: 25-12-2009 woody]

enerqy
Huviline
Auto: VW Phaeton 4motion, Audi 90 TQ

Lugemata postitus Postitas enerqy »

Kõige lihtsam on tuled matiks lihvida ja üle lakkida.Tulemus nagu uued,enda mõlemal masinal samamoodi lakitud tuled.

woody
Veteran

Viimast versiooni on ka võimalus proovida, kuigi minul seda teha ei soovitatud, miks. Sellele jään mina vastuse võlgu.

Strand
Huviline

woody kirjutas:Sai poleeritud enda omasid mingi 3 korda kokku. Kõigil 3 korral oli abi vist äkki paariks nädalaks maksimum. See plastklaas ei kannatanud seda poleerimist eriti. Nendel tuledel mis eest ära tulid, olid klaasid pehmed, kohe väga pehmed.
Kui nüüd arvestada poleerimispasta hinda, oma närvikulu, ajakulu ja siis kasumlikust, siis kahjuks arvan, et mõtekam on ost kohe uued, saad paar aastat muretult mööda saata, võib- olla kauemgi.
Sellele kõigele lisaks panen paar pilti ka siis oma auto tuledest:
kevad 2008

sügis 2009

sügis 2009, koos siis uus tuli ja 3 korda poleeritud tuli

selline siis uus tuli

Mina tegin igatahes kiired järeldused poleerimise osas. Eriti kui vaadata 2008 aasta kevadel olnud ja siis seda, kui kiiresti said need tuled otsa 2009 aasta sügiseks. :no:
Lihtsam on osta kuni 1800 egu eest uued tuled. Näiteks siit:
tuled

Või siis kui Tallinnasse satud, siis Almelost läbi ja võtad leti pealt uued Depo omad, kui Hellasid ei taha osta või ei jõua osta.

[Muudetud: 25-12-2009 woody]
Mis firma tuled endale ette panid?

woody
Veteran

Depo omad. Sest Hella omadele ei hakanud hammas peale. Kvaliteedilt oleks kindlasti etemad Hella omad, aga Depo omasid oleks saanud ühe Hella tule hinnaga kaks komplekti.
Aga olen rahul ka Depodega.

Strand
Huviline

Aga mis vahe on muidu Depo ja Hella tuledel, kui viitsimist ja tahtmist on saaks siis kui enda Hella tuledel on reflektorid jms korras, siis lihtsalt klaasid eest ära vahetada? Siis ei tohiks nö. tule kvaliteet vist palju muutuda.

woody
Veteran

Seda kindlasti. Aga enne pead klaasid leidma.
Tegelikult on vahe selles, et Helladel on valgus viht pisut parem. Depodel on selline ebamäärane.
Aga samas kui hinna järgi võtta, siis mina olen rahul, sest vanadega ei näinud lähituledega sõitagi.

Kas sul on ka originaal klaasid matistunud sellisteks nagu mul kuskil pildi peal?

Strand
Huviline

Tunduvad sellised nagu kevad2008 pildil.

woody
Veteran

Siis on klaasid isegi lakkimiseks liiga tuhmunud.
Mul läksid tuled täiesti p****e mingi 2 kuuga, s.t selleni, et enam üldse sõita ei näinud. Tulede lakkimist soovitati teha alles siis, kui uued tuled on. Kuigi ma ise kaldun sinnapoole, et lasen kile peale panna.

Planktupus
Huviline
Auto: Bora

Lugemata postitus Postitas Planktupus »

Kaldun arvama, et tehtud tööl on unustatud teha eeltöö.
Niisama poleerimisest ei olegi kasu, kuna poleerpasta ei suuda sügavamaid auke ja kriipse kaotada.
Pasta vaid täidab need ja petab silmi, aja möödudes kulub vihmaga pasta maha. Tulemus nagu enne.

woody
Veteran

Planktupus kirjutas:Kaldun arvama, et tehtud tööl on unustatud teha eeltöö.
Niisama poleerimisest ei olegi kasu, kuna poleerpasta ei suuda sügavamaid auke ja kriipse kaotada.
Pasta vaid täidab need ja petab silmi, aja möödudes kulub vihmaga pasta maha. Tulemus nagu enne.
Mis on eeltöö?
Tuleklaaside poleerimis eelne lihv 400 vesikaga + 800 järgi + pasta peale, poleerimine.
Uus kiht pastat peale ja uuesti poleerimine. Mõtled seda? Tehtud.
+ viimane kord lasin teha seda veel töökojas. Tulemus ikka ei midagi.
Klaasid võin näidisena sulle saata, saad klaase katsuda ja silitada ja siis otsusta ise.
Ahja see ka veel, et 2 esimest korda, kui sai teha, ei sadanud nädal aega vihma. Ilus soe jne.
Sellisel juhul tegin ma ikkagi totaalselt valesti midagi.

Ootan uut infot, et paremini ja korralikult teha.

Planktupus
Huviline
Auto: Bora

Lugemata postitus Postitas Planktupus »

woody kirjutas:
Planktupus kirjutas:Kaldun arvama, et tehtud tööl on unustatud teha eeltöö.
Mis on eeltöö?
Tuleklaaside poleerimis eelne lihv 400 vesikaga + 800 järgi + pasta peale, poleerimine.
Uus kiht pastat peale ja uuesti poleerimine. Mõtled seda? Tehtud.
+ viimane kord lasin teha seda veel töökojas. Tulemus ikka ei midagi.
Klaasid võin näidisena sulle saata, saad klaase katsuda ja silitada ja siis otsusta ise.
Ahja see ka veel, et 2 esimest korda, kui sai teha, ei sadanud nädal aega vihma. Ilus soe jne.
Sellisel juhul tegin ma ikkagi totaalselt valesti midagi.

Ootan uut infot, et paremini ja korralikult teha.

400 on pisut jäme(oleneb vagudest tegelt )
Peale 800 edasi minema 1000 ja lõpetades 2000 vesikaga ja siis poleerimine jämeda ja peenpastaga.

Vähemalt mina olen nii teinud ja kestavad :)

enerqy
Huviline

Üldiselt ega see poleeritud tuli kauaks särama ei jää jh.Enda chrysleril said tuled
mingi 2aastat tagasi lakitud ja siiamaani väga selged.Kevadel plaanis boral
ka tuled lakkida siis peaks mingit pildimaterjali ka lisama.Aru ma pole saanud miks
lakkimist ei soovitata?

vibla
Huviline

Lugemata postitus Postitas vibla »

Tere.
Ka mul tõusis päevakorda tuleklaaside poleerimine aga sattusin lugema Audi....foorumit ja sealt selgus.
http://ladu24.ee/et/info/Tee-ise-6petus" onclick="window.open(this.href);return false; ... esitulesid :fake sniffle:

Paistis olema suht hästi lahtikirjutatud text.

Edu ja pealehakkamist

[Muudetud: 30-12-2009 vibla]

[Muudetud: 30-12-2009 vibla]
plokikaante remont, survestamine, lihvimine, valuvelgede sirgestamine, sõiduautode veermiku ja mootori remont.

woody
Veteran

enerqy kirjutas:Üldiselt ega see poleeritud tuli kauaks särama ei jää jh.Enda chrysleril said tuled
ka tuled lakkida siis peaks mingit pildimaterjali ka lisama.Aru ma pole saanud miks
lakkimist ei soovitata?
Sellele ma ei oska vastust anda. Sealt kus küsimas sai käidud, siis ei soovitatud seda teha. Ei pärinud ka miks.
Kuna endal puudub ka kogemus lakkimise alal ja vaeva ka üks jagu, siis tuligi lihtsam osta uued tuled.

onusnooker
Huviline
Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

woody kirjutas:
enerqy kirjutas:Üldiselt ega see poleeritud tuli kauaks särama ei jää jh.Enda chrysleril said tuled
lakkimist ei soovitata?
Sellele ma ei oska vastust anda. Sealt kus küsimas sai käidud, siis ei soovitatud seda teha. Ei pärinud ka miks.
Kuna endal puudub ka kogemus lakkimise alal ja vaeva ka üks jagu, siis tuligi lihtsam osta uued tuled.
ILmselt oleneb millise pasaga keegi on harjunud lakkima, eks seal ole ka kvaliteedi vahe :)

Strand
Huviline

Kas keegi Saaremaal ka lakkimisega tegeleb? Ehk keegi teab, saaks ehk odavamalt kui uute tulede soetamine.

woody
Veteran

Oleneb laki liitri hinnast ja eeltöö jne. Äkki keegi paneb tõesti siia mingi hinna, siis teaks ise ka arvestust teha, järgmine kord, kui vaja peaks olema.

enerqy
Huviline

Mina olen ise kasutanud kallimat lakki mille liitrihind jääb 800eeki kanti.
Eeltööks olen kasutanud ainult 1000 veepaberit.Kahe tule jaoks läheb
kuskil 100g lakki+siis olen lisanud veel veits elastik ainet et kivitäkkeid
liiga kergelt ei tekiks.Meie juures teha lastes oleks hind 300-400eeki kuskil.
Kui kellelgi huvi võib ühendust võtta.

Vasta

Mine “Elektroonika”