VW Golf IV Variant ESP
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
Blizzard
- Huviline
- Auto: VW Golf IV Variant
VW Golf IV Variant ESP
Tere,
Küsimus siis järgmine, nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös. Kas ESP suurendab kütusekulu ja kui siis kas märgatavalt. Auto on siis Golf IV Variant, millel on peal suusaraamid katuseraamide küljes ehk siis see peaks ka kütusekulule juurde andma. Siin külmade ilmadega sain paagitäiega sõitmisel keskmiseks nõks alla 11l/100'le ja nüüd viimane kord 9,64l/100'le. Seda on nagu natuke palju või? Mootor on 2,0 bens. Kui asi võib olla ESP's siis ootan sooja ära aga kui see ei tohiks mõjuda siis tuleb diagnostikasse minna.
NB: Suvel koos kliimaga keskmine 7,9 - 8,1
Tänud ette!
Küsimus siis järgmine, nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös. Kas ESP suurendab kütusekulu ja kui siis kas märgatavalt. Auto on siis Golf IV Variant, millel on peal suusaraamid katuseraamide küljes ehk siis see peaks ka kütusekulule juurde andma. Siin külmade ilmadega sain paagitäiega sõitmisel keskmiseks nõks alla 11l/100'le ja nüüd viimane kord 9,64l/100'le. Seda on nagu natuke palju või? Mootor on 2,0 bens. Kui asi võib olla ESP's siis ootan sooja ära aga kui see ei tohiks mõjuda siis tuleb diagnostikasse minna.
Tänud ette!
-
miilits
- Huviline
- Telefon: 5kolm423753
- Auto: 4motion 142kw-müüdud, 330xd e91-müüdud, B6 dsg-müüdud, passat b7 4mo-müüdud, e61 525i-müüdud, Allroad 10a-müüdud. Passat b8 bitdi 2/3R-line 4mo, Audi a8d3 2004 v8 pre fl, Fiat Dethleffs 2021
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 127 korda
mhm, siis tuleb äkki gaasipedaali vähe kergemalt tallata, ESP'l vähem tööd ja kütusekulu ka langeb.Blizzard kirjutas:... nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös...
2007 Passat [i]sold[/i]
2008 Jetta [i]sold[/i]
2004 Passat [i]sold[/i]
1993 Golf [i]sold[/i]
1986 Golf [i]sold[/i]
2008 Jetta [i]sold[/i]
2004 Passat [i]sold[/i]
1993 Golf [i]sold[/i]
1986 Golf [i]sold[/i]
-
copilot
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
- Tänatud: 1 kord
kulla mehed, ESP ju piirab mingil määral kütuse peale andmist, kui ta rakendub lisaks siis auto rataste pidurdamisele et siis pidamist tagada. kui ei rakendu siis ei piira ta midagi ega anna juurde midagi. Kui sul on ESP siis on ka ühtlasi veojõukontroll, mis siis samuti piirab kütuse peale andmist, seega, kui ta üldse kuidagi mõjutab kütuse kulu, siis vähendab, st ei lase sul näiteks lumes kraapides pöördeid lakke lasta!
[Muudetud: 10-2-2010 copilot]
Diesel Power KEEPS ME GOING
-
copilot
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii 5,2 l(see linn pluss maantee) maanteel alla 5L st 4,6-4,8 normaalselt sõites. Usun et ikkagi asi rooliljas ja tema raskes jalas, mis oleneb siis muidugi paljugi ka tujust;)Blizzard kirjutas:Tere,
Tänud ette!
ja võrreldse talve ja suve siis talvel kulu 1-1,5 L suurem
-
Garfield
- Huviline
- Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
- Kontakt:
1.9 TDI ja 2.0 bensiinimootorit ei ole nagu mõtet kütusekulu koha pealt võrrelda?copilot kirjutas: aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii
Aga teemaalgatajale, ESP kütusekulu küll ei tõsta, kuid kui sul ESP "pidevalt" töötab, siis soovitan natuke rahulikumalt sõita. Ja vaata, mis saab siis kui soojemaks läheb. Praegu on ikkagi külm, teed on tihti lumepudrused jne. Kõik see ajab kütusekulu üles.
PS! Copilot-ile: isegi TDI autode kütusekulu on praeguste ilma ja teeoludega 1-2L suurem, ei ole mõtet praegu siin suvistest numbritest rääkida.
-
woody
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 52 korda
- Tänatud: 9 korda
Võin lohutada selle küttekulu poolest. Mul endal ka 2.0 Bora, monomähkija ja mis kõik veel, ühesõnaga esivedune, ei ole mul ei ESP ega midagi, suvel 8-9 sajale normaalne, ka tehase manuaali järgi näitab keskmist 8 liitrit sajale.copilot kirjutas:aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii 5,2 l(see linn pluss maantee) maanteel alla 5L st 4,6-4,8 normaalselt sõites. Usun et ikkagi asi rooliljas ja tema raskes jalas, mis oleneb siis muidugi paljugi ka tujust;)Blizzard kirjutas:Tere,
Tänud ette!
ja võrreldse talve ja suve siis talvel kulu 1-1,5 L suurem
Talvel arvestanmina julgelt keskmiseks 10- 12 liitrini, kuigi ise kaldun arvama, et mingi mure kummitab, sest eelmine talv sai 10 hakkama.
Aga suvel jah, keskmine minul koguaeg olnud 8 ja 9 liitri vahel.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Mul siis 96 kw tdi audi a4 ja kui aus olla siis tegelt esp ga talvel läheb kütet omajagu ikka rohkem.
Esp ju lisaks pidurdab ka läbilibisevat ratast ehk toimetab veojõukontrollina.
Sellest tulenevalt suureneb ka veeretakistus.
Kui suve parim keskmine oli mul mingi 5,8 l Linn maantee keskmine siis hetkel arvan, et tuleks 8-9.
Aga eks see mul laiade talverehvide süü ka ole.
Esp ju lisaks pidurdab ka läbilibisevat ratast ehk toimetab veojõukontrollina.
Sellest tulenevalt suureneb ka veeretakistus.
Kui suve parim keskmine oli mul mingi 5,8 l Linn maantee keskmine siis hetkel arvan, et tuleks 8-9.
Aga eks see mul laiade talverehvide süü ka ole.
-
copilot
- Huviline
my badGarfield kirjutas:1.9 TDI ja 2.0 bensiinimootorit ei ole nagu mõtet kütusekulu koha pealt võrrelda?copilot kirjutas: aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii
Aga teemaalgatajale, ESP kütusekulu küll ei tõsta, kuid kui sul ESP "pidevalt" töötab, siis soovitan natuke rahulikumalt sõita. Ja vaata, mis saab siis kui soojemaks läheb. Praegu on ikkagi külm, teed on tihti lumepudrused jne. Kõik see ajab kütusekulu üles.
PS! Copilot-ile: isegi TDI autode kütusekulu on praeguste ilma ja teeoludega 1-2L suurem, ei ole mõtet praegu siin suvistest numbritest rääkida.
-
Blizzard
- Huviline
- Auto: VW Golf IV Variant
Nüüd kaldun juba ise arvama, et midagi on ikka nihu. Juhistaazi on mul juba 11 aastat ja kunagi pole talvel kütusekulu nii palju suurenenud, ehk siis juhi süüks seda ei saa ajada. See et ESP on pidevalt töös on mõeldud ikka kurvilise ja lumise tee puhul, iga kurv ju toimetab. Igaljuhul avastasin eile, et on kerge bensukas õhus ja summuti ajab nõksa liiga tahmast suitsu, ise kahtlustan lambdat. Homme hommikul on diagnostika ja eks siis selgub - vast.