VW Golf IV Variant ESP

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Blizzard
Huviline
Auto: VW Golf IV Variant

VW Golf IV Variant ESP

Lugemata postitus Postitas Blizzard »

Tere,

Küsimus siis järgmine, nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös. Kas ESP suurendab kütusekulu ja kui siis kas märgatavalt. Auto on siis Golf IV Variant, millel on peal suusaraamid katuseraamide küljes ehk siis see peaks ka kütusekulule juurde andma. Siin külmade ilmadega sain paagitäiega sõitmisel keskmiseks nõks alla 11l/100'le ja nüüd viimane kord 9,64l/100'le. Seda on nagu natuke palju või? Mootor on 2,0 bens. Kui asi võib olla ESP's siis ootan sooja ära aga kui see ei tohiks mõjuda siis tuleb diagnostikasse minna.

NB: Suvel koos kliimaga keskmine 7,9 - 8,1

Tänud ette!

alkeemik
Klubiline
Auto: Toledo VR5
Tänanud: 68 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas alkeemik »

Kulu oleneb kõik ju sellest kui pikad on su otsad, kus sõidad (linn / maantee), välis temperatuur jne. Mina ei usu, et see ESP su kütusekulule midagi juurde annab. Talv on ikkagi ja talvel kütusekulu on paratamatult suurem (külm mootor, läheb aeglasemini soojaks jne)

miilits
Huviline
Telefon: 5kolm423753
Auto: 4motion 142kw-müüdud, 330xd e91-müüdud, B6 dsg-müüdud, passat b7 4mo-müüdud, e61 525i-müüdud, Allroad 10a-müüdud. Passat b8 bitdi 2/3R-line 4mo, Audi a8d3 2004 v8 pre fl, Fiat Dethleffs 2021
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas miilits »

kaldun ka arvama et see nyyd kytuse kulule kyll juurde ei anna.omal sama g4 variant,aga 1,6 esp-ga,ei ole aru saand et võtaks nyyd kytet vähem kui selle välja lylitan ja liigun.
.

Marion
Huviline

Lugemata postitus Postitas Marion »

Blizzard kirjutas:... nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös...
mhm, siis tuleb äkki gaasipedaali vähe kergemalt tallata, ESP'l vähem tööd ja kütusekulu ka langeb. :)
2007 Passat [i]sold[/i]
2008 Jetta [i]sold[/i]
2004 Passat [i]sold[/i]
1993 Golf [i]sold[/i]
1986 Golf [i]sold[/i]

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

kulla mehed, ESP ju piirab mingil määral kütuse peale andmist, kui ta rakendub lisaks siis auto rataste pidurdamisele et siis pidamist tagada. kui ei rakendu siis ei piira ta midagi ega anna juurde midagi. Kui sul on ESP siis on ka ühtlasi veojõukontroll, mis siis samuti piirab kütuse peale andmist, seega, kui ta üldse kuidagi mõjutab kütuse kulu, siis vähendab, st ei lase sul näiteks lumes kraapides pöördeid lakke lasta!

[Muudetud: 10-2-2010 copilot]
Diesel Power KEEPS ME GOING

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Blizzard kirjutas:Tere,

Küsimus siis järgmine, nagu te näete on väljas talv ja Eestimaa teed nii nagu nad on, ehk siis koguaeg ESP töös. Kas ESP suurendab kütusekulu ja kui siis kas märgatavalt. Auto on siis Golf IV Variant, millel on peal suusaraamid katuseraamide küljes ehk siis see peaks ka kütusekulule juurde andma. Siin külmade ilmadega sain paagitäiega sõitmisel keskmiseks nõks alla 11l/100'le ja nüüd viimane kord 9,64l/100'le. Seda on nagu natuke palju või? Mootor on 2,0 bens. Kui asi võib olla ESP's siis ootan sooja ära aga kui see ei tohiks mõjuda siis tuleb diagnostikasse minna.

Tänud ette!
aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii 5,2 l(see linn pluss maantee) maanteel alla 5L st 4,6-4,8 normaalselt sõites. Usun et ikkagi asi rooliljas ja tema raskes jalas, mis oleneb siis muidugi paljugi ka tujust;)
ja võrreldse talve ja suve siis talvel kulu 1-1,5 L suurem

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

copilot kirjutas: aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii
1.9 TDI ja 2.0 bensiinimootorit ei ole nagu mõtet kütusekulu koha pealt võrrelda?

Aga teemaalgatajale, ESP kütusekulu küll ei tõsta, kuid kui sul ESP "pidevalt" töötab, siis soovitan natuke rahulikumalt sõita. Ja vaata, mis saab siis kui soojemaks läheb. Praegu on ikkagi külm, teed on tihti lumepudrused jne. Kõik see ajab kütusekulu üles.

PS! Copilot-ile: isegi TDI autode kütusekulu on praeguste ilma ja teeoludega 1-2L suurem, ei ole mõtet praegu siin suvistest numbritest rääkida.

woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

copilot kirjutas:
Blizzard kirjutas:Tere,

Tänud ette!
aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii 5,2 l(see linn pluss maantee) maanteel alla 5L st 4,6-4,8 normaalselt sõites. Usun et ikkagi asi rooliljas ja tema raskes jalas, mis oleneb siis muidugi paljugi ka tujust;)
ja võrreldse talve ja suve siis talvel kulu 1-1,5 L suurem

Võin lohutada selle küttekulu poolest. Mul endal ka 2.0 Bora, monomähkija ja mis kõik veel, ühesõnaga esivedune, ei ole mul ei ESP ega midagi, suvel 8-9 sajale normaalne, ka tehase manuaali järgi näitab keskmist 8 liitrit sajale.
Talvel arvestanmina julgelt keskmiseks 10- 12 liitrini, kuigi ise kaldun arvama, et mingi mure kummitab, sest eelmine talv sai 10 hakkama.
Aga suvel jah, keskmine minul koguaeg olnud 8 ja 9 liitri vahel.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!

Urmet
Huviline
Lugemata postitus Postitas Urmet »

Mul siis 96 kw tdi audi a4 ja kui aus olla siis tegelt esp ga talvel läheb kütet omajagu ikka rohkem.
Esp ju lisaks pidurdab ka läbilibisevat ratast ehk toimetab veojõukontrollina.
Sellest tulenevalt suureneb ka veeretakistus.
Kui suve parim keskmine oli mul mingi 5,8 l Linn maantee keskmine siis hetkel arvan, et tuleks 8-9.
Aga eks see mul laiade talverehvide süü ka ole.

Gee60
Huviline
Telefon: 555 3 444 3
Auto: B5.5 ja A6C5 ja Kollane Leon

Lugemata postitus Postitas Gee60 »

mul on küll suvine ja talvine kütusekulu sama. 1.9 PD-TDI 85kW.
ESP sees või väljas: sellel vahet ei ole. mu autol vähemalt.

copilot
Huviline

Garfield kirjutas:
copilot kirjutas: aga ingli palju ikka võtab! mina saan suvel 1,9 TDI ja 81 kw hakkama nii
1.9 TDI ja 2.0 bensiinimootorit ei ole nagu mõtet kütusekulu koha pealt võrrelda?

Aga teemaalgatajale, ESP kütusekulu küll ei tõsta, kuid kui sul ESP "pidevalt" töötab, siis soovitan natuke rahulikumalt sõita. Ja vaata, mis saab siis kui soojemaks läheb. Praegu on ikkagi külm, teed on tihti lumepudrused jne. Kõik see ajab kütusekulu üles.

PS! Copilot-ile: isegi TDI autode kütusekulu on praeguste ilma ja teeoludega 1-2L suurem, ei ole mõtet praegu siin suvistest numbritest rääkida.
my bad:blush::lol: tulin just diislite alafoorumist ja olin vist mõtetega TDI de juures, jah kui pensukas, siis küll. Kuid ma ei tea, minul samuti nii veojõukontroll kui ka esp ikka tihti toimetavad ja võtab talvel 1-1,5 l rohkem, seda seetõttu et enamused sõidud linnas ja sega kulubki rohkem sest moto ei jõua õieti üles soojenedagi kui juba seisma panen, oleks maanteesõidud siis oleks kulu keskmine väiksemgi. ja mainisn selle talvise samuti ära kui sa ei märganud;)

Blizzard
Huviline

Nüüd kaldun juba ise arvama, et midagi on ikka nihu. Juhistaazi on mul juba 11 aastat ja kunagi pole talvel kütusekulu nii palju suurenenud, ehk siis juhi süüks seda ei saa ajada. See et ESP on pidevalt töös on mõeldud ikka kurvilise ja lumise tee puhul, iga kurv ju toimetab. Igaljuhul avastasin eile, et on kerge bensukas õhus ja summuti ajab nõksa liiga tahmast suitsu, ise kahtlustan lambdat. Homme hommikul on diagnostika ja eks siis selgub - vast.

woody
Veteran
Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas woody »

Lambda võib olla küll, eelmise aasta minu probleem, siis kui hakkas ligi 13 võtma.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!

alts20
Huviline

Lugemata postitus Postitas alts20 »

raamid ja muu kola katusel mõjutavad maanteel kütusekulu 1-2L/100km
linnakiirusel see nii suur ei ole, kuigi mingi mõju päris kindlasti on

Blizzard
Huviline

Re: VW Golf IV Variant ESP

Viga käes, lambda ikka tuksis. Tänud kõigile.

Vasta

Mine “Elektroonika”