Starter ei tee klõpsugi

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Indrek
Huviline
Auto: Golfi risu

Starter ei tee klõpsugi

Lugemata postitus Postitas Indrek »

Õhtut,

Golf 4 1,9TDI '2000
Starter ei tee klõpsu ega käi ringi. Ühel õhtul proovisin üle pika aja autot käivitada, väga vaevaliselt vedas ringi, arvasin, et aku tühi. Proovisin siis järgmisel päeval täkku anda ning siis ei tulnud klõpsu ka mitte. Tõmbasime käima, tegin mõned ringid, jätsin seisma, starteriraibe ikka ei tööta. Kaitsmed kõik läbi vaadatud. Võtit keerates tõmbab tuled maha, seega ma süüteluku põhja peale ka väga ei panustaks (samas võimalik, et need asjad on erinevate kontaktide pealt). Starter ise natuke kehva koha peal, et mõõta, kas voolu peale tuleb.

Samas minu loogika ütleb, et kui klõpsu ei käi, siis tõmberelee ei toimi, kuid starter peaks sel juhul sirinal ringi käima või ma eksin? Kuldar proovis ka vag-comiga miskit vaadata, ühtegi veakoodi polnud.

EDIT: armatuuris mingi klõps käib, starteris peaks klõpsuma pendiks vms? Starteri juures igaljuhul kuulda pole midagi...
Viimati muutis Indrek, 22 Apr 2010, 21:59, muudetud 1 kord kokku.
vanasti olin insche
Cloner
Huviline

Re: Starter ei tee klõpsugi

Lugemata postitus Postitas Cloner »

proovi starteri pendiksile otse vool peale panna, kui siis starter töötab on ilmselt viga ikkagi süütelukupõhjas
Marx0
Huviline
Auto: Passat

Re: Starter ei tee klõpsugi

Lugemata postitus Postitas Marx0 »

Ise panustaks tõmbereleele või sinna voolu mitte jõudmises. Esmalt kontrollida ikka kas ergutusele tuleb vool, ilma kanali või tõstukita päris kehv sinna starterile ligi pääseda aind. Kuna juttu ka vaevalises starteri ringi käimises siis võimalik ka et starter on end kinni poond mingil põhjusel, kui just tõesti aku lahjaks jäänud polnud.
Vasta

Mine “Elektroonika”