Series resistor - milleks see vajalik on?

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Series resistor - milleks see vajalik on?

Lugemata postitus Postitas Tanel »

Selgituseks: mootor on 1.8 66kw monopritse, Golf 2/Jetta.

Pilt

Series resistor ehk siis mingisugune takisti (?) on joonisel nr 1. Millega see seotud on/milleks vajalik ja kas ilma selleta saab ka mootori normaalselt tööle panna? Mul endal on see puudu ja ei kujuta ette kas autopoes müüakse sobivat asja. Ei oska täpselt nagu küsida ka, kuna ei tea mis see on :D Ehk keegi targem võtab sõna.

Tänud ette kõigile vastajatele!
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito
100avant
Huviline
Telefon: 56682276
Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 3 korda

Re: Series resistor - milleks see vajalik on?

Lugemata postitus Postitas 100avant »

Üldiselt arvan, et peaks see asi ikka vajalik olema... Seotud pihusti toiteahelaga. Kuigi ise katsetanud pole, siis pakun, et see ajule/pihustile vaevalt meeltmööda on, kui see otse ühendada. Ei taha katsetada ka...
Ise olin sama küsimuse ees Jettale Seati motot peale sättides- ei leidnud seda Seati küljest, kuigi skeemil oli...
Kui huvi, võin enda garaazis ringi vaadata- mul ehk midagi leidub, või siis selle näitajad otsida...
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...
100avant
Huviline

Nii...
Käisin riiulite vahel- selline asi siis-
Pilt
Pilt

Varuosanumber- 690971284A
Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

Eile õhtul kui mul kogu mootorijuhtmestik peale hakkas saama, siis selgus, et ilmselt ma ei peagi seda taga ajama hakkama. Kuna aju juures kõik pistikud said ühendatud ja selle jaoks miskit üle ei jäänudki. Võimalik, et see oli ainult CE1 juhtmestikuga autodel? Hardi luftwaffel ma nägin seda ja haynesi manualis polnud ka mingit märget, et millistel see on/ei ole. Aivo82-l oli varuosade kuulutus, küsisin kas tal on sellist, aga tema 89.a (vist) masinal seda ka vist üldse polnud.

Mulle tundub, et see on auto elektrisüsteemi tekkinud mingi "konflikti" tagajärjel :D Või siis ei osatud sel hetkel paremini. Sest nagu pildilt näha, on selle takistus ainult 3.24 oomi, aga koosneb 21 takistist, igaüks 80 W (üsna ulmeline minu mõistuse jaoks) :P

Kuid suurimad tänud sulle info eest!
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito
100avant
Huviline

Tanel kirjutas:Eile õhtul kui mul kogu mootorijuhtmestik peale hakkas saama, siis selgus, et ilmselt ma ei peagi seda taga ajama hakkama. Kuna aju juures kõik pistikud said ühendatud ja selle jaoks miskit üle ei jäänudki. Võimalik, et see oli ainult CE1 juhtmestikuga autodel? Hardi luftwaffel ma nägin seda ja haynesi manualis polnud ka mingit märget, et millistel see on/ei ole. Aivo82-l oli varuosade kuulutus, küsisin kas tal on sellist, aga tema 89.a (vist) masinal seda ka vist üldse polnud.

Mulle tundub, et see on auto elektrisüsteemi tekkinud mingi "konflikti" tagajärjel :D Või siis ei osatud sel hetkel paremini. Sest nagu pildilt näha, on selle takistus ainult 3.24 oomi, aga koosneb 21 takistist, igaüks 80 W (üsna ulmeline minu mõistuse jaoks) :P

Kuid suurimad tänud sulle info eest!
Ei ole seal mingit konflikti, ka uuematel monokatel(ja ka hargpritsetel skeemi järgi) on seal ahelas tegelikult takisti. Ainult et takistiks on õige pikkusega takistusjuhe kaitsmekarbi taguse pistiku ja mootori sarja vahelise pistiku vahel. :wink:
See takisti on tõepoolest pärit CE1-ga golfi küljest. Minu Toledo(94aasta ja CE2 süsteem) mootoriga Jettal on sarjas takistusjuhe...
Ei ole CE2-ga Golfi monoka elektrit lahanud... :oops:
Vasta

Mine “Elektroonika”