Küsimusi tekitab juhiistme istmesoojendus, kõrvalistuja oma töötab ilusti. Töötava soojenduse relee teeb plõksu kui nuppu keerata, juhiistme puhul aga mitte, releed on korras... Juhtmest mis lülitist tuleb tuleb vool kindlasti 3 klemmist, peale releed aga ainult ühest juhtmest..(ühendatud olekus) Ja mõõtes teise istmesoojenduse juhtmeid peale releed(ühendatud olekus) saan igasuguseid numbreid(6,5,7volti jne) kõigist juhtmetes... kas on kuidagi võimalik mõõta kütte elemendi korrasolekut?
(Passat B4)
Nb! pole kõva elektrik seega ärge maha lööge lollide küsimuste pärast ! !
Istmesoojendus
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Istmesoojendus
Viimati muutis vaherna, 24 Sept 2010, 18:05, muudetud 1 kord kokku.
Pluss on massis, kõik on sassis !
-
4ratast
- Huviline
- Auto: BMW i4 M50
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 18 korda
- Kontakt:
Re: Istmesoojendus
Mõõda küttekeha takistust
Kui takistus on lõpmata suur, siis on asi katki. Kui takistus on 0 (NULL) on asi ka katki (lühis) ja sul peaks kaitsmed maha põlema. Kui suur selle konkreetse elemendi takistus olema peab, seda teab mõni targem.
EDIT: Väike uurimine andis tulemuseks, et selle elemendi takistus peaks olema 2.5Ω
EDIT2: 2.5 on 2003 aasta autol. Seega targem oleks mõõta selle elemendi takistus mis töötab ja võrrelda seda mitte töötava elemendi takistusega. Kui need oluliselt erinevad, siis on viga elemendis
EIDT3: Vaata et pauku ei tee .. kui kõva elektrik ei ole
EDIT: Väike uurimine andis tulemuseks, et selle elemendi takistus peaks olema 2.5Ω
EDIT2: 2.5 on 2003 aasta autol. Seega targem oleks mõõta selle elemendi takistus mis töötab ja võrrelda seda mitte töötava elemendi takistusega. Kui need oluliselt erinevad, siis on viga elemendis
EIDT3: Vaata et pauku ei tee .. kui kõva elektrik ei ole
Viimati muutis 4ratast, 24 Sept 2010, 18:28, muudetud 3 korda kokku.
▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄
Kas takistuse saan ära mõõta ka sealt pistikust, kui saab siis äkki osakb keegi öelda ka milliste klemmide vahel see takistus olema peab? või peab katte maha rappima?
tekkis veel üks küsimus- kas seljatoe soojendus ja istmikualune on ühenduses või on nad eraldi üksused, juhiistmel ei tööta kumbki...
tekkis veel üks küsimus- kas seljatoe soojendus ja istmikualune on ühenduses või on nad eraldi üksused, juhiistmel ei tööta kumbki...
Nii, asi selline, soojendusepoolne pistik on kuuejalaline, sealt läheb 2 jala alt juhe seljatoesse, neli aga istmikualla, mõõtsin siis mõlemal poolel pistikust ära seljatoed(äärmised klemmid, multitestri skaalal panin 200 oomi ja tulemiks sain mõlema seljatoe puhul 1,1) ja 2 keskmise klemmi alt, mõlemal istmel samad numbrid mis seljatugede puhul. Ma nüüd ei saagi aru mis värk on, sest vahetades need ühendusjuhtmed, või releed ei juhtu midagi, relee plõksu ei tee ja soojaks ka ei lähe... ei oska enam midagi oma mõistusega edasi teha.. üks variant oleks veel istet teisele poole proovida aga voolud ju tulevad ka katkisele poolele
-
GTI
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 95 korda
- Tänatud: 191 korda
Massiühendus releedest auto poole kontrolli üle või proovi mõnda teist istmesoojenduse lülitit
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Asi korras. Võtsin ikkagi istme lahti ja leidsin, et seljatoe lähedal, oli üks siuke tabletimoodi asjandus, kuhu jooksid mõlemale poole peale sinised juhtmed. Tegelikult pidin sealt kanga maha kiskuma ja leidsin, et ühelt poolt oli juhe lahti, tinutasin too kinni ja asi ants. Huvitav on ikkagi see et kui ühendust polnud, miks siis mõlemal istmel näitas sama takistust, või oli see tabetimoodiasjandus seotud juhtmetega kust ma takistust ei leidnud?
Veel küsiks juurde et kust ma istmesoojenduse kaitsmed võiks leida, kui üldse? Siit vaadates peaks olema 17,18 all peaks olema midagi aga mul on 17 all lihtsalt L tähe kujuline jublakas mis 2 klemmi ära ühendab ja 18 all on hoopis mingi jõhvakas relee..
Veel küsiks juurde et kust ma istmesoojenduse kaitsmed võiks leida, kui üldse? Siit vaadates peaks olema 17,18 all peaks olema midagi aga mul on 17 all lihtsalt L tähe kujuline jublakas mis 2 klemmi ära ühendab ja 18 all on hoopis mingi jõhvakas relee..
Viimati muutis vaherna, 26 Sept 2010, 17:16, muudetud 1 kord kokku.