Tere,
esimest korda sügise hakkas vahele jätma-diagnoos sädet kahes silindris polnd (1 ja 6)-Ostsin uue pooli topran
Panin peale kõik nagu toimis seniks kui mootor korralikult soojaks läks (ca10-15 min) ja lõi uuesti puterdama.
panin järgmine päev tööle kõik ideaalne, saan mootori soojaks sõita ja jälle puterdab.
Käisin diagnostis, leiti et kui kommutaatori pesa liigutada siis hakkab puterdama, 2 sil tagant ära(nüüd olid 4 ja 3)-juhtme osa välistati.
Pool vahetati garantiikorras sama väärse vastu välja!
Uus pool toimis kuni tänase päevani, ainuke vahe et kui nüüd soojaks läheb siis sureb kohe välja.
coilpackile tuleb + ja - peale ja ka süüte signaalid
peale kommutaatorit enam +(tõenäoliselt plus kuna sureb välja mitte ei jää puterdama) peale ei tule.
Proovisin ka orginaal kommutaatorit(vahetasin uue pooli külge) ja sel kohe sama sümpton mille pärast uue üle üldse ostsin(seega vana pragunenud pool võib veel elus olla)
Geneka pinge on normaalne 13, volti-ülelaadimist pole täheldand
Kas võib juht aju või mõni andur põhjustada välja suremist/kommutaatori riknemist?
Või olen jälle sattund halva kvaliteediga coilpacki otsa kus kommutaator elab soojenedes oma elu, asi on kinnitatud ju mootori külge!?
Autoks VR6 128kw sharann 95 aasta
Priit
VR6 Kommutaatori jamad
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Re: VR6 Kommutaatori jamad
Ise küsin, ise vastan!
Olen sattunud s***a firma otsa. Reede panin pooli siis teise nurga alla, et mootor vähem sojendaks seda.
Käisin nädalavahetusel kiisal ja kordagi polnud jama!
Hoiatuseks kõigile-Toprani colipackist hoida eemale.
Väike pilt installist

Olen sattunud s***a firma otsa. Reede panin pooli siis teise nurga alla, et mootor vähem sojendaks seda.
Käisin nädalavahetusel kiisal ja kordagi polnud jama!
Hoiatuseks kõigile-Toprani colipackist hoida eemale.
Väike pilt installist