webasto või eber....?

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
leek
Huviline
webasto või eber....?

Lugemata postitus Postitas leek »

Eks sea teemat on siin vist lahatud kah aga sellest vaatevinklist vist mitte!
Aga siis küsimus hoopis selline-mainal peal 3kw eber,mis aga ei tööta.Tuvastasin,et esialgu on doseerimispump läbi.See mul on nüü hangitud,kuid pole veel peale installitud.
Aga olen rääkinud erinevate inimestega ja selgub,et see 3kw asi ei taha hästi töötada-see sihuke kuulujutu tasemel.Soeauto jutt,et viska see asi minema ja osta meilt uus 5kw.
Vene foorumit lapates selgub,et kannatab remontida küll.Üks paigaldaja ütleb,et pane webasto ja teine räägib,et pane eber.
Tuttav pakub mulle kasutatud ahju koos kellaga 50euroga aga ta ei tea,et kas asi töötab.Kui natuke iroonitseda siis mul webasto tükke riiulist võtta aga ilma rahata kahjuks ei saa. :)
Mis oleks siis nagu õigem valik?
mella
Huviline
Re: webasto või eber....?

Lugemata postitus Postitas mella »

Nüüd ilmselt hilja juba, aga teistele äkki kasulik lugemine.
Kuidas sa kütusepumba korrasolekut kontrollisid? Ilma töötava Eberita on seda kaunis keeruline teha. See on impulsspump ja tööle hakkab alles siis, kui Eber ise oma testi sooritanud.
3kw eberi põhiviga on süüteküünal. Eber teeb algul testi ning kui midagi on nihu, ei lülita üldse pumpa taha. Lisaks, kui on automaatne seisusoojendi tehaseinstallina, siis tööle hakkab alles +5 allapoole ja sedagi alles töötava mootori korral.

Seega esimene asi taolisel masinal on kontrollisk lühistada temp. andur. Kui siis käivitatud masina korral 2 minutiga midagi ei juhtu, lähed kusagile Peetri külla Eberi spetside juurde ja lased väikese tasu eest diagnostika teha. Reeglina piisab süüteküünla vahetusest (mingi 40€ hind).

Küsi soeautost, kes neid remondib ja diagnoosib.

Korras 3kw automaatne eber hakkab tööle alla +5 ning mingi minuti-kahe jooksul peale mootori käivitamist. Siis on ka pumpa peos hoides plõksimine tunda.
leek
Huviline
Re: webasto või eber....?

Lugemata postitus Postitas leek »

asi juba ammu korras ja tehtud ka seisusoojendiks.
Vasta

Mine “Elektroonika”