K: Küljepeeglitele tagurdusmälu?

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

K: Küljepeeglitele tagurdusmälu?

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Tekkis selline idee, et äkki aretaks küljepeeglitele tagurdus asendi mälu. Olen kohanud sellist asja varem bemarite peal ja kuuldavasti on see olemas ka elektriistmetega Passatil ja ilmselt ka muudel elektriistmetega volkaritel. Kuna mul aga ismed pole elektriliselt reguleeritavad siis peeglimälu puudub. Ja kuna sõidan enamasti ise roolis siis pole ka erilist vajadust istme mälu järele, küll aga võiks olla tagurdusel peegli automaatika. Siit siis küsimus, et kas kuidagi on võimalik aretada peeglitele külge mälu nii, et istme funktsiooni ei kasutaks aga peeglitele tekkiks tagurdamisel funktsioon, mis näitaks teeäärt peeglit automaatselt pöörates. Või äkki keegi teab kuidas käib see 2 asendi fikseerimine peegilte puhul käib. On sel mingi sammmootor või kuidas saab peegel liikuda kahe või enama asendi vahel mis mälus? JA mis plokk seda funktsiooni auto juhib?

Igaksjuhuks kirjeldan ka kuidas see mälu töötab juhul kui keegi veel ei tea. Nimelt normaalselt edasi sõites on elektripeegild niikui ikka (seal kuhu reguleeritud). Kui lülitada sisse tagurduskäik ja reguleerida parem peegel näitama teeäärt, siis hakkab ta tegema seda igal tagurdusel ja kui lülitada jälle edasikäik, siis peegel läheb tagasi algasendisse. Võimalik, et keegi võib ka mitteteada sellist funktsiooni oma autol...

EDIT: Midagi leidsin ka ise netist analoogilise asja kohta:
http://furmanka.blogspot.com/2010/03/mk ... rrors.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis HawkHill, 08 Sept 2011, 21:21, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 581 korda

Re: K: Küljepeeglitele tagurdusmälu?

Lugemata postitus Postitas jussike »

Kui paned mäludega auto peegli mootorid, siis isegi on vast võimalik kuidagi aretada. Need mootorid omavad oma sees potekat mis mõõdaval nn peegliklaasi kalde nurka ja annavad siis vastavat infot mäluplokile.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

furvios
Huviline
Telefon: 56567667
Auto: Audi Coupe Quattro 20V, VW Passat 4-Motion V6

Lugemata postitus Postitas furvios »

HawkHill kirjutas:Tekkis selline idee, et äkki aretaks küljepeeglitele tagurdus asendi mälu. Olen kohanud sellist asja varem bemarite peal ja kuuldavasti on see olemas ka elektriistmetega Passatil ja ilmselt ka muudel elektriistmetega volkaritel. Kuna mul aga ismed pole elektriliselt reguleeritavad siis peeglimälu puudub. Ja kuna sõidan enamasti ise roolis siis pole ka erilist vajadust istme mälu järele, küll aga võiks olla tagurdusel peegli automaatika. Siit siis küsimus, et kas kuidagi on võimalik aretada peeglitele külge mälu nii, et istme funktsiooni ei kasutaks aga peeglitele tekkiks tagurdamisel funktsioon, mis näitaks teeäärt peeglit automaatselt pöörates. Või äkki keegi teab kuidas käib see 2 asendi fikseerimine peegilte puhul käib. On sel mingi sammmootor või kuidas saab peegel liikuda kahe või enama asendi vahel mis mälus? JA mis plokk seda funktsiooni auto juhib?

Igaksjuhuks kirjeldan ka kuidas see mälu töötab juhul kui keegi veel ei tea. Nimelt normaalselt edasi sõites on elektripeegild niikui ikka (seal kuhu reguleeritud). Kui lülitada sisse tagurduskäik ja reguleerida parem peegel näitama teeäärt, siis hakkab ta tegema seda igal tagurdusel ja kui lülitada jälle edasikäik, siis peegel läheb tagasi algasendisse. Võimalik, et keegi võib ka mitteteada sellist funktsiooni oma autol...

EDIT: Midagi leidsin ka ise netist analoogilise asja kohta:
http://furmanka.blogspot.com/2010/03/mk ... rrors.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Audiklubis oli ühel Audi 100'l samamoodi, et tagurpidi käiku sisse pannes, suunas peegli äärekivi suunas.. Aga minuarust, kui õieti mäletan, siis oli see atm, aga ei ole kindel, kas see muudab asja või ei.

Kasutaja avatar
HawkHill

Ilmselt see on seotud siiski istmete mäluga ja võimalik, et ka sama juhtblokiga tegu. Mul ka atm ja Highline aga mälu pole ja istmed käsitsi regullitavad.
Samast mõtlesin, et peaks piisama ka sellest kui peegel liigub lihtsalt alla ja üles asendi vahel. Signaali liigutamiseks saaks tagurduse tuledest. Ainuke küsimus ongi mis kavalusega saaks peegli tagasi vanasse keskasendisse, mis seadistatud nupust. Kõik muu on põhiliselt kasvõi releega teostatav.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Mikrokontrolleriga asi ehk valmis ehitada?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Kasutaja avatar
HawkHill

golfi_vend kirjutas:Mikrokontrolleriga asi ehk valmis ehitada?
Seda võiks teha küll aga ikka tekkib signaali küsimus, et mis annaks märku, et peegel on jõudnud edasisõidu asendisse ja et mootor seiskuks õigel momendil (juhul kui kasutada tavalisi ilma reostaadita peegleid).
Viimati muutis HawkHill, 10 Sept 2011, 20:28, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Laserkiir ja selle lugeja? Ilma mingi andurita vist väga ei tee.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Kasutaja avatar
HawkHill

Ma pole küll lõpuni lahti katkunud peeglit aga pakuks, et üks variant oleks lugeda peeglimootori võlli või muu täis või poolkeerdude arvu (juhul kui seal kasvõi natukenegi oleks ruumi andurile) ja siis see mikrokontrolleri mällu salvestada äkki?

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Kui suudad käte vahel nt äratuskella valmis meisterdada ja leiad paar mikro andurit, saad ehk sellega isegi hakkama.
Kui tõsine vajadus sellise lisa järgi, on kõige lihtsam siiski sebida õige mootor (paljud lammutused kindlasti ei teagi, mis väärtusega sellised peeglid on) ja leida kontoller mis suudab pinge erinevuste järgi tuvastada õige asendi.
Ausalt öeldes suht mõttetu lisa, endal olemas. Kolme aasta jooksul loetud korrad kasutanud. Isiklikult suudan ilma selle lisata palju sirgemalt parkida.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

Kasutaja avatar
HawkHill

Arvestades kui kitsasse kohta ma ise iga päev parkima pean siis pole ka mul mingeid parkimisprobleeme ja teen seda ainult peeglite järgi. Reaalne kasu oleks liikuvatest peeglitest siiski vahel olemas kui vaja näha auto taga äärekivi või kitsas vahes küljepeal kõrget äärekivi.

Kõrvakuulmise järgi parkima ei planeeri hakata niikui T6nis2, selleks on auto veel liiga hea. :-)

jussike tõsist igapäevast vajadust mul tegelikult selle järgi polegi, vahest vanalinnas tuleb lihtsalt meelde see lisa mõnedel autodel. Ja ilmselt ongi ikkagi kõige lihtsam-odavam vajadusel romulast vastav peegel ja plokk otsida.
Kas B6 tuleb see funktsioon kuidagi eraldi aktiveerida? Arvasin, et see toimub alati kui tagurpidi käik lülida.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Peegli reg nupp peab "R" asendis olema ja seda kaldumis nurga suurust saab muuta mfa kaudu.

Kasutaja avatar
siLc
Tunnustatud
Auto: Passat B7 EcoFuel
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas siLc »

Kuuldavasti pidi Mk5/B6-l peeglimälu jaoks olema mäludega elektriistmed, sest mujale peeglimälu ei salvestata?

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

siLc kirjutas:Kuuldavasti pidi Mk5/B6-l peeglimälu jaoks olema mäludega elektriistmed, sest mujale peeglimälu ei salvestata?
Tõsi ta on.
Samas avastasin sellise allakeerava peegli ühe õppesõidu G6-lt, seal polnud el istmest juttugi, ainuke juhe mis istmesse läks oli airbagi oma, isegi soojendust polnud.

janar103
Huviline

Lugemata postitus Postitas janar103 »

Kunagi mingil RENOOL oli ka selline asi olemas.

raitojas
Huviline
Telefon: 53071552
Auto: VW Passat 1999, 2,5 V6 110KW, VW Golf 3 1994 1,9 55kw, BMW 525 2003 120kw

Lugemata postitus Postitas raitojas »

Minu Passatil on selline asi, ei ole kunagi arusaanud mille järgi ta seda nurka muudab, sest alati ei tee ta seda ühtemoodi, aga väga mugav tegelane on see küll igaljuhul.
Ja tegemist on tõesti elektriistmete millel mälu funktsioon.
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=50&t=89147" onclick="window.open(this.href);return false;

Kasutaja avatar
HawkHill

Muudab ilmselt selle järgi, mille keegi on seadistanud istme mällu, kui tagurpidi käik on sees ja peeginupp R asendis.

raitojas
Huviline
Telefon: 53071552
Auto: VW Passat 1999, 2,5 V6 110KW, VW Golf 3 1994 1,9 55kw, BMW 525 2003 120kw

Lugemata postitus Postitas raitojas »

Istmemälu ma ei ole kasutanud, sest tööle ma seda saanud ei ole. Mitte üks nupp seal mälu juures ei toimi. Võimalik et oskamatusest vms.
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=50&t=89147" onclick="window.open(this.href);return false;

Vasta

Mine “Elektroonika”