Käivitamine külmast peast Vw Passat 1.8T 110kw

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Mmelllu
Huviline
Auto: Volkswagen Touareg 2.5 TDI

Käivitamine külmast peast Vw Passat 1.8T 110kw

Lugemata postitus Postitas Mmelllu »

Tere!
Esiteks alustan sellest, et olen täiesti uus kasutaja nagu näha ning ma ei ole suutnud leida sellele probleemile vastavat teemat, et saaks kõikidele oma küsimustele vastused. Naiste värk vist. Kuid Ma loodan, et siinsed vanad olijad minu peale ei pahanda, et ma tulin nüüd ja sadasin sisse, et oma auto kohta natukene rohkem teada saada. Tehnikahuvi on mul suur, isegi väga suur. Et andke palun mulle nõu ja ma püüan oma auto korda saada.
Masin on aastast 1996. Nagu mainitud 1.8 Turbo 110 kw.
Probleem järgmine:
Algas siis kõik sellest, et ükspäev hakkas õlituli vilkuma. Vilkus, kuni vahetasin filtri ja õli ära. 500 km ja tundus, et kõik on okei. Ja siis jälle. Vahetasin õlianduri ära ja ikka hakkas vilkuma. Siis panin tähele, et see tuli hakkab vilkuma, kui ma sõidan autoga nii, et pöörded alla 2000 natuke aega. Kui olid üle 2000, siis ei olnud probleemi. Saatsime auto tuttava juurde, kes oskab nendega tegeleda, võttis seal mootori lahti ja vahetas ka pumba ära. See siis sai korda. Räägin selle ära, sest äkki on tänu sellele õlijamale mul midagi mäda.
Läksin auto järgi ja kui käivitasin läks auto väga hästi käima,kuid siis tõmbas pöörded tühikäigul 400 peale ja hakkas juba välja surema, kuni gaasi andsin. Lasin gaasi lahti ja jälle sama lugu.See mees ise oli ära läinud ning tema tööline ütles, et see on külma mootoriga "normaalne". Minu vaist mõtleb siiski midagi muud. Täna hommikul oli sama jama. Käivitan mootori, pöörded 400 peal ja vaevaliselt jõuab käia kuni välja suri. Käivitasin uuesti, käima läks normaalselt ja tõmbab pöörded jälle alla. andsin gaasi, et mootor soojaks lasta, sest siis pöörded tõusevad 800-1000 ja mootor töötab normaalselt. Natukene aega käib selline plagin veel ja kaob ka see ära ning mu Passat nurrub nagu peab.

Küünlaid ma ei kahtlusta, eelmine kuu said vahetatud. Panin ka kvaliteetsed, plaatinum otsaga, kahjuks firmat ei mäleta,kuid autopoest soovitati neid. Õlivahetus on olnud äsja. Võib olla, et süütepoolidest 1 ei toimi? Keegi väitis mulle, et 1 püttidest ei tööta, kuid kas see on võimalik, et kui ta mul külma mootoriga ei tööta, siis sooja mootoriga hakkab tööle?
Hetkel on mõistus otsakorral ja täiesti nõutus.
Vabandan veel kord, et ma tõesti ei suutnud leida vastavat teemat, mis vastaks minu küsimustele. Ning suur-suur aitähh inimestele, kes saavad mulle natukenegi nõu anda, mida teha.

Selline ta on siis:
Pilt

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 180 korda

Re: Käivitamine külmast peast Vw Passat 1.8T 110kw

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kui tal on elektrooniline gaasiklapp, siis vahest vaja see kalibreerida, et tühikäik paika saada? Kas kapoti all on kõik juhtmed-lõdvikud kinni? Palju see töömees sul mootorit laiali muidu lammutus? Paha ei teeks kaabel külge panna ja veakoodid üle vaadata. Mõni spetsialist võiks selle plagina kohta ka midagi kuulata - arvata.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Mmelllu
Huviline

Nii palju lammutas, et saaks õlipumba vahetatud. Vähemalt nii sain mina aru. Ja ta ütles, et õnneks ei ole ka tõukurid viga saanud. Uurin ka selle välja, kas on elektrooniline gaasiklapp, siis tean täpsemalt, mida kahtlustada võin. Nii palju, kui mina vaadata oskasin olid kõik lõdvikud oma kohapeal. Lasen ka need üle vaadata, igaks juhuks. Kindlasti näitan mõnele spetsialistile seda, kuid nädalavahetusel on minu ainukeseks infoallikaks siiski see foorum. Olen ka 2x diagnostikas käinud ning pole siiani mingeid vigu näidanud(peale drossel klapi, nii mulle öeldi), kuigi turbo tundub uimane või jällegi, ei oska ma vastavalt gaasi vajutada. Ma oman autot alles 4 dat kuud. Seepärast mustmiljon küsimust ning püüan igast asjast aru saada.
Viimati muutis Mmelllu, 14 Jaan 2012, 22:22, muudetud 1 kord kokku.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 180 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

No drosselklapp ongi elektr.-ne gaasiklapp (heal asjal mitu nime :))- kui see on vigane (annab veakoodi), siis tühikäigu probleemid võivadki sellest olla.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Mmelllu
Huviline

Selge. Kas mul oleks siis esialgu mõtekas lammutusest mingi odavam vaadata, et külge panna? Või ostan kohe uue? Või siis, käin veel korra diagnostikas ära ja vaatan, kas leiab veel miskit? Kohe lähen vaatan, kas on mõni süütepoolidest vigane. Loodame, et ma särtsu ei saa.
Kuigi üks asi jäi mainimata. Kui ma käigu sisse panen, ka siis on need pöörded mul madalad, seni, kuni mootor on soojaks läinud. Ja just see plagin või klõbin mis mootoris veel mingi aeg on, kui pöörded on normaalsed, paneb mind veidi muretsema.
Või siis tõesti jäi kuskil pumbavahetusega miskit lahti ja nüüd mina mõtlen ennast oimetuks. Nagu nad ütlevad- autoomaniku rõõmud.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Huvitav, mis viga ta sul täpselt näitas?
Võid ju kasutatu panna, kuid ole kindel selle seisukorras. Võid ju garantiid küsida...
Usun, et alguses on sul odavam see lammutuse oma võtta, sest üldjuhul on sellised asjad üsna kulukad.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Mmelllu
Huviline

Kahjuks ma ei mäleta enam. Meelde jäi vaid see, et 3 erinevat viga näitas. Ja mulle öeldi, et ta võib paika ajada, kuid on võimalus, et auto ei käivitu enam. Ju siis on ikka katki see asi? Kuigi, kui mul sõber aitas selle klapi ära puhastada, töötas ta hästi, seni, kuni mul pump vahetusse läks. Nüüd tulin korra sõbra juurde. Ja auto suri koheselt peale käivitamist välja. Tundub, et pean sammud lammutusse seadma, pole hetkel nii head seisu, et uut osta.

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Kaua see jama peale remondis käiku on olnud? Ehk millal remondis käisid? Minu 1.8T golf õppis kuskil päevakese pöördeid. Ehk tühikäik ja samuti sõites gaasi maha lastes (käik ka välja) kippus välja surema. Seda siis tekitas akult juhtme mahavõtmine mille tõttu aju oma tarkuse ära kaotas. Päevaga oli asi enamasti hea kui sõidetud ikka ka sai. Äkki sul ka remondimees keeras aku juhtme lahti.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Mmelllu
Huviline

Neljapäeval tõin ära ja siiani jamab. Eks vaatan üle, ühendan juhtmed lahti ja hoian nad järelt ära mingi aeg, ehk mõikab.

_rein_
Huviline
Telefon: 56565512
Auto: Vento 2.o Cadillac STS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas _rein_ »

Kuna turbo mootor,tuleks mõõta õlirõhk sooja mootoriga.Lisaks kontrollida turbo lõtkusid.
Pikemat tel.teel kuna ei ole aega kirjutada:56565512

Mmelllu
Huviline

Tervist Teile jällegi!

Ma siis proovisin need süütepoolid ära ja üks on tõesti vigane. Paistab, et seda enne ka vahetatud, sest sellel peal kirjas valgega 1.8t, kui ma ei eksi. Mis seal ikka, vahetan ära ja annan teada, kas töötab hästi. :) Aitäh Teile nõuannete eest!

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ounou »

soovitan sul pöörduda mõnda korralikku kohta kus diagnostika ei tähenda ainult kaabliga vigade lugemist. omast kogemusest võin ütelda, et ehku peale juppide vahetamine võib lõpuks minna hulga kallimaks kui tegelikult vaja oleks olnud.

Mmelllu
Huviline

Hmm, okei, kus ma seda teha saan? Viljandis ei oleks sellist kohta? Mujale sõit läheks ka suhteliselt kulukaks, kuid peab vist ette võtma selle. Maksumust ka oskab keegi öelda mulle?

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

ka viljandis on diagnosti kohad olemas.
näiteks mustatee ristis.
või raudteetänaval vanas kummiboxis
vanasvääringus oli jutt umbes 350 eekuga aetud.
viljandi mölamies

Vasta

Mine “Mootor”