Külm võttis passati ära, mis viga?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 3 korda

Re: külm võttis passati ära, mis viga????

Lugemata postitus Postitas Corra »

Ega ta kohe ei lähegi. Peab filtri diislit täis tõmbama ja õhu välja saama.

volkarimutt
Huviline
Auto: vw golf 1,9td,i 77kw, 2005a.

Lugemata postitus Postitas volkarimutt »

Ma lään panen, siis laetud aku uuesti peale ja proovin veel. Seda õhku nagu lasime välja ka sellest keskmisest kruvist. Kas peaks veel proovima???

jankii
Klubiline
Telefon: 53732492
Auto: vw golf 3 1,9TDi 66kw aut. 95a oli aut.nüüd man. passat 1,9tdi
Tänanud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas jankii »

keera pihustitorud natu lahti, kui tuleb juba kütet keera kinni saad lihtsamalt õhu kätte.
"Elu kui selline on sugulisel teel leviv haigus mis ALATI lõppeb surmaga."

volkarimutt
Huviline

Pihustitorud????? ma olen tydrik palun detailsemalt:D keerasin seal seda keskmist kruvi ja proovisin, aga ei midagi.

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

volkarimutt kirjutas:Pihustitorud????? ma olen tydrik palun detailsemalt:D keerasin seal seda keskmist kruvi ja proovisin, aga ei midagi.
Ta mõtles sissepritse pihustite külge ühenduvaid torusi kustkaudu kütus silindrisse jõuab. Seal otsas on kuuskant mutter, mis tuleks vabamaks lasta, et õhk väljuks.
Viimati muutis HawkHill, 19 Veebr 2012, 18:37, muudetud 1 kord kokku.

volkarimutt
Huviline

Kõik on tehtud nii nagu öeldud, aga kahjuks mul ei ole praegu diislit sinna pütsakusse valada ja sellepärast vist auto käima ei lähegi. diisel tuleb nagu sinna pütti küll, aga äkki sealt, siis edasi enam ei lähe??

volkarimutt
Huviline

Ütlen veel, et minu hädad algasid kui oli suur külm ja naabrimees pani mul auto täkuga käima. Kas äkki lõi küünlad nii tahmaseks. Toopäev sain sõita umbes 3km ja auto suri sõidupealt välja. Koju tirimesega sain veel natuke mööda kraave ka aeleda sellega:D

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Millised küünlad? Diislil pole neid. Praeguste ilmadega vast veaks ka niisama käima minema kui eelsüüdet mõtled.
Samas enne räägid kütusefiltri vahetusest ja sellejärgsest probleemist, nüüd juba et sõidupealt suri välja. Kütust ikka on paagis? Filtri peal olev klapp sai õiget pidi, ehk panid samamoodi nagu vana oli?
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

volkarimutt
Huviline

Ma hakkasin filtrit vahetama kui auto enam käima ei läinud ja no suur tänu, et diislil küünlaid pole:D üks mure jälle vähem:D sa dellu loe ikka kogu jutt läbi enne kui lahmima hakkad, eks. Ma olen siin, et abi saada, mitte sõimu. Ma ei ole automehaanik, siiamani sõitsin oma autoga ja ainult tankisin teda. Mis selles imelikku nüüd on, et hakkan huvi tundma mis tal kapoti all on.

dellu
Moderaator
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020

volkarimutt kirjutas:Ma hakkasin filtrit vahetama kui auto enam käima ei läinud ja no suur tänu, et diislil küünlaid pole:D üks mure jälle vähem:D sa dellu loe ikka kogu jutt läbi enne kui lahmima hakkad, eks. Ma olen siin, et abi saada, mitte sõimu. Ma ei ole automehaanik, siiamani sõitsin oma autoga ja ainult tankisin teda. Mis selles imelikku nüüd on, et hakkan huvi tundma mis tal kapoti all on.
Ma just lugesingi ja imestasin. Esiteks suvalises vanas teema, alugl ei saanud üldse aru kust teema tekkis.
Siis:
volkarimutt kirjutas:aidake nüüd lolli. Vahetasin kütusefiltri joutube abiga kenasti ära :D , aga auto käima ei lähe, lubab nagu küll ,aga ei käivitu.
Inimesed aitavad ja siis järsku tuleb üldse selline tekst:
volkarimutt kirjutas:Ütlen veel, et minu hädad algasid kui oli suur külm ja naabrimees pani mul auto täkuga käima. Kas äkki lõi küünlad nii tahmaseks. Toopäev sain sõita umbes 3km ja auto suri sõidupealt välja. Koju tirimesega sain veel natuke mööda kraave ka aeleda sellega:D
Millal see viga siis tekkis ikkagi? Mina ei saa enam midagi aru. Kui auto suri välja ja enam ei käivitu, siis ei ole viga kindlasti kütusefiltris ju. See on hetkel arvatavasti kõige väiksem mure. Üldiselt kõige lihtsam on otsida üks inimene kellel on diagnostikakaabel ja veakoodid välja lugeda. Kui sellist ei leia, siis auto kuskile töökotta viia, kus vastav tehnika olemas on. Tänapäeva autol ei ole mõtet lampi asju vahetama hakata kui ta ise ka võib osata rääkida, mis teda vaevab. Tallinnas on neid kindlasti mitu (k.a mina), lõuna eestis ka mitu teemadest silma jäänud.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 177 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kas täkuga käivitamise all peetakse silmas käivitusabi teise auto aku pealt või spetsiaalse käivitusboosteri (saab toite vooluvõrgust, sellega saab laadida ka akusid) kasutamist? Uuemate diislite puhul soovitatakse käivitusabiks kasutada ainult teise auto akut (täpsem info on auto kasutusjuhendis), kuna booster-käivitusabid võivad auto elektroonikale haiget teha.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

volkarimutt
Huviline

Ma vahetasin filtrit, sest oli mitu tarka kes arvasid, et filter on umbes tõenäoliselt. Täkk oli selline imeloom mis oli ise tehtud viie liitrisesse plastmassist kanistrisse, üks ots läks stepslisse ja teine aku külge.

Kahjuks ei ole mule võimalik siit kolkast seda autot praegu kuidagi kuskile teenendusse pukseerida, tal ju mitte üks asi ei tööta korralikult kui auto käima ei lähe.

volkarimutt
Huviline

dellu kirjutas:
volkarimutt kirjutas:Ma hakkasin filtrit vahetama kui auto enam käima ei läinud ja no suur tänu, et diislil küünlaid pole:D üks mure jälle vähem:D sa dellu loe ikka kogu jutt läbi enne kui lahmima hakkad, eks. Ma olen siin, et abi saada, mitte sõimu. Ma ei ole automehaanik, siiamani sõitsin oma autoga ja ainult tankisin teda. Mis selles imelikku nüüd on, et hakkan huvi tundma mis tal kapoti all on.
Ma just lugesingi ja imestasin. Esiteks suvalises vanas teema, alugl ei saanud üldse aru kust teema tekkis.
Siis:
volkarimutt kirjutas:aidake nüüd lolli. Vahetasin kütusefiltri joutube abiga kenasti ära :D , aga auto käima ei lähe, lubab nagu küll ,aga ei käivitu.
Inimesed aitavad ja siis järsku tuleb üldse selline tekst:
volkarimutt kirjutas:Ütlen veel, et minu hädad algasid kui oli suur külm ja naabrimees pani mul auto täkuga käima. Kas äkki lõi küünlad nii tahmaseks. Toopäev sain sõita umbes 3km ja auto suri sõidupealt välja. Koju tirimesega sain veel natuke mööda kraave ka aeleda sellega:D
Millal see viga siis tekkis ikkagi? Mina ei saa enam midagi aru. Kui auto suri välja ja enam ei käivitu, siis ei ole viga kindlasti kütusefiltris ju. See on hetkel arvatavasti kõige väiksem mure. Üldiselt kõige lihtsam on otsida üks inimene kellel on diagnostikakaabel ja veakoodid välja lugeda. Kui sellist ei leia, siis auto kuskile töökotta viia, kus vastav tehnika olemas on. Tänapäeva autol ei ole mõtet lampi asju vahetama hakata kui ta ise ka võib osata rääkida, mis teda vaevab. Tallinnas on neid kindlasti mitu (k.a mina), lõuna eestis ka mitu teemadest silma jäänud.
Kuule kui sa aru ei saa, siis ära võta sõna. Sinu kohta käib vanasõna: " Ole vait paistad targem välja". Miks ma pean uue teema tegema kui selline teema on siin juba olemas?

dellu
Moderaator

Parem äkki oleks, kui sa ise natuke tagasi võtaks? Kirjeldus on nagu pudru ja kapsad ja aitajatele veel peale hüpata :).
See on ka loll vabandus, et kolkast ei saa kuhugi viia. Nagu eelnevalt sai kirjutatud:
1) On siin foorumis piisavalt inimesi, kellel on olemas diagnostikakaabel ja arvuti, et kohapeal vead üle vaadata. Loomulikult tahavad ka nemad kopka saada. Kus see imekolgas siis on, kuhu keegi ligi ei pääseks?
2) On olemas sellised toredad firmad, kes tulevad ilusa suure autoga kohale ja tõmbavad sinu väikse auto sinna peale ja viivad teenindusse. Kui see tundub kallis, on veel alternatiiv leida kuskilt konksuga auto (ala naabrimees, sõber, tuttav jne) ning rentida http://www.hot.ee/haagisterent" onclick="window.open(this.href);return false; endale pukseerimishaagis ja ise auto remonti toimetada.

Kuigi ausalt öeldes ei viitsiks siia enam üldse midagi kirjutada, siis siiski. Keera lahti enne filtrit kütuse pealevoolu toru (voolik, mis jookseb filtri sellesse nn plastmassiga läbiviiku/tagasivooluklappi), pista sinna otsa mingi väike läbipaistev plastpudel ja keera korra süüde sisse mõneks sekundiks. Sinna pudelisse peaks jooksma kütus. Ma eeldan profiili järgi, et siis teema on samast Golf Plusist ja 77kw diiselmootorist. Sellel on PD mootor ja pumppihustid, mille jaoks on paagis eelpump (mõni järgmistest mootorikoodidest: BJB, BKC, BLS, BSV, BXE). See pump peaks nüüd sulle sinna pudelisse sul diislit jooksutama. Kui see korras, siis pista see voolik tagasi ja keera selle plastmassvidina teisest otsast voolik lahti ja vaata kas sealt ka tuleb. Siin eelkirjeldatud pikk käiamine ei käi sinu auto kohta, see on kõrgsurvepumbada mootorite kohta, mis imevad ise kütust paagist. Pumppihustitega peaks ikka natuke lihtsamalt käima minema.

Vasta

Mine “Diislid”