G3:Kütuse pealevoolu probleem

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
Igor
Veteran
Tänatud: 10 korda

G3:Kütuse pealevoolu probleem

Lugemata postitus Postitas Igor »

Tere taas klubikaaslased/huvilised!
Auto: G3, 1.8, 66kw.
Probleemi ajalugu:
Vahetasin just hiljuti autol paagivitsad ja paagi välja. Pealekauba olen vahetanud kütusefiltri. Kütusepump sisse läks sama paagi, mis ma olen ära visanud. "Uus" kütusepaak olen puhtaks ennem teinud kuivade spetslappidega.
Peale selle lihtsa tööd olen pannud kohe peale 20 liitrit bensiini. Sõitsin ca 70 km. Vahest oli tunda, et järsemates kurvides või kui hakkasin 50-90 või 50-70 peale minema, tekkis hetkeks selline tunne, et korraks auto kütusevoolikutes nagu oleks väike tühik.
Kui ma panin 20 liitri ei mäleta, kas oli poolpaagi või mitte, pakkuks, et seier näitas ikkagi pool.
Mis edasi hakkas toimuma- olen autoga ca 70 km veel sõitnud mööda Tallinna ning mingil hetkel keerates järsult voori alt paremale auto mootor "kustus" ära - süüde välja süüde sisse jälle töötab. Olen helistanud kasutajale Revolver - kellel oli sama probleem, kuid kasutaja Rauno abiga sai see korda ning viga oli valesti pandud kütusepumbas.
Pühapäevane päev, hommikul läksin garaaži esimesed rattalaagrid vahetama. Teel auto iga peatusega voori ees suri välja, kurvides - suri välja, järsul minemine - suri välja, järsul pidurdamine - suri välja. Selge see, et probleem on paagis. Jõudsin "ilusti" garaaži - keerasin pagasnikus kütusepumba kaane lahti - pilt ees - kõik ok - pealevoolu voolik, äravoolu voolik, tulutus. Kõik ok ja kinni. Tõstsin välja kütusepumba mõeldes selle peale, et alumine ots võis lahti või võre kütusepumba alt on umbe. Ei olnud. Kõik oli tore ja hea. Kütust paagis oli ca 5-7 l. visuaalselt. Kütuse filter oli õigetpidi peale pandud ja korralikult installeeritud. Kõik kinnitused nii kütusefiltril, kui ka muudel voolikutel olid ilusti kinni. Panin kütusepumba tagasi - tegin rally moodi proovisõitu ca 500-700m. Kõik on korras. Sõitsin tagasi jäin seisma, ei jõudnud kerata süüde võti välja - mootor kustus ära. Mõtlesin, last ta olla - võib olla tõesti nii e. juhtus korraks. Siis aga said paari tunniga rattalaagrid vahetatud - ning hakkasin koju sõima - kuskil 500m pärast kustus mootor välja ja täpselt siis, kui hakkasin kiirendusrajalt vasakusse ritta minema. Ning seejärel iga 500-700 m tagant niisama kustus ka ära. Esimene mõte - voolik paagiga kinni. Pagasnik lahti, kõik lahti - kontroll - ei ole nad kinni. Siis aga teine mõte oli - jõuda tanklani - jõudsin sinna - panin poolpaagi täis ning probleem kadus ära.
Peaaegu...sest kui linnas sõitsin märkamatu ikkagi oli tunda juttu alguse teema (siis kui 20l panin) väiksed märkamatud jõnksutamised.
Ehk jõuame küsimuseani:
On kellelgil midagi taolist olnud, ning kuidas seda ravida?
Hetkel variant on selline, et kütusepump, kui "suur ämber" ei saa mingi hetk kütet sisse. Miks - ei tea.
Teine variant - kui kütuse pumba olen vahetanud läks paigast kütuse seier - ning paneb villast üks vahe. Seega sõitsin tühja paagiga ning sealt oligi probleem (samas ennem (enne paagi vahetust) olen sõitnud ka ühe punase kriipsuga - sellist probleeme polnud)
Viimati muutis argo, 18 Mai 2012, 06:44, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.
Daodejing §70-71
http://vw-life.lv/
Kasutaja avatar
Igor
Veteran

Re: G3:Kütuse pealevoolu probleem

Sai ka avastatud viga. Viga oli selles osas, mis näitas kütuse taset paagis. Kuna see on jalamoodi tükk traadi otsas, siis seda on ka kerge paigast ära saada. Näiteks mu probleem oli see, et kütus sai otsa, siis kui jõudis näidiku nool esimese tasemeni. Kui aga bensiini sai täis paak vallatud, siis jäi seisma see nool eelviimase vahe sisse ning tükk aega püsis seal.
Hetkel siis on ideed võta kütusepump välja ning sättida selle kütusepumba jala:
Pilt

Küsin ka nõu, kellelgil on ka aimu, mis põhimõttel selle jala ots annab signaali näidikuplokki, et kütust on niipalju või nii?Kas reostaati moodi e.jalaots libiseb mööda mingit vasest plaadi?
Daodejing §70-71
status
Huviline
Telefon: 56788327
Auto: vento 66kw, passat b5 81kw

Lugemata postitus Postitas status »

see jalg näitab jha kütuse taset paagis, peaks olema ju õhku täis ja hõljuma kütuse taseme kohal..
Eestis teevad pimedad harju, saksamaal panevad opeleid kokku.
Kasutaja avatar
Igor
Veteran

Küsimus ongi selles, kuidas selle jala õigeks paika saada...
Daodejing §70-71
GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 95 korda
Tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Selle musta kaane peal kus on 2 kütusetoru läbiviiku, on nool, mis peab langema kokku märgiga paagi ava servas, siis on kütusenäidik õige suunaga paagis. Nool peaks olema umbes samas suunas kuhu näitavad ka kütusetorud. Näidiku reostaadi trükiplaat on seal varre peal kus ülalt 2 juhet sisse tulevad. Jõnksutamine võib tulla sellest, et pumba korpuse sees (valge plastik) on omakorda pump ja pumpa ühendab korpusega ülalt ja alt kummimembraanid, moodustades nii kinnise ruumi, mis peaks olema kütusega täidetud. Mul oli sama jõnksutamine, kui kütust vähe paagis ja kurvi võtsin. Põhjuseks oli nii ülemise kui alumise kummimembraani häving (''kütuse'' poolt üles sulatatud). Membraanid tegin uued bensukindlast kummist - vaatame kaua kestavad.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Vasta

Mine “Mootor”