GOLF 3'99 1.9D 47kw - mis mootori õli kasutada?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
sat
Huviline
Auto: Golf III'99 1,9@47kw, diisel
GOLF 3'99 1.9D 47kw - mis mootori õli kasutada?

Lugemata postitus Postitas sat »

tere.

Küsiks üle, et mis mootori õli antud lihtsal turbota diisli puhul oleks kõige sobivam kasutada ja kui tihe peaks õlivahetus olema - 10 000km? Olen siiani ainult bensukatega kokku puutunud.
Kuna tegu vanema mootoriga, siis arvatavasti väga vedelad õlid ei sobi. Kas peaks kasutama 5W-30 ACEA A3/B3/B4 või vähem vedelat 5W-40 ACEA A3/B3/B4 õli?
Kas antud õlid sobivad nii suveks kui talveks? Kas peaks olema täissünt või võib ka mineraalõli olla? Kuna turbot pole, siis vist täissünt ei pea olema.
Võib ka mingit konkreetset õli soovitada.

Kas VW 505.01 on antud mootori VW õlistandard?
Edit: VW 505.00 standardist peaks vist piisama.

Tänud
Viimati muutis argo, 23 Mai 2012, 02:25, muudetud 3 korda kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.

elias
Huviline
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Re: GOLF 3'99 1.9D 47kw - mis mootori õli kasutada?

Lugemata postitus Postitas elias »

ise kasutasin 10w-40, ikka 10k õlivahetus. sama auto. kui mootor tihe võib ka 5w.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

10w-40 on kõige optimaalsem rahakotile, talvel lihtsalt 5w-40 käivituse poole pealt parem. Õli ostes võiks olla pakendi peal kirjas diisel, siis on teada, et saab väga hea. Kuigi nii vanad mootorid söövad kõike ja uued õlid käivad kõik sellisele mootorile sisse.

Aga mis õli praegu sees? Täissünt on oma määrimisomadustelt palju parem kui mineraal. Kui paned ka pool-sündi ei juhtu midagi.
Viimati muutis R36, 15 Mai 2012, 20:44, muudetud 1 kord kokku.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

Mine poodi ja küsi, mis õli on sellele mootorile ette nähtud ja see panegi sisse. Õli pealt ei ole mõtet koonerdada, pärast võib kallimaks minna. On ettenähtud standardid ja nende kataloogid on igas poes olemas, kus õli müüakse. Selles pole midagi keerulist ju. Milleks siin midagi arvata ja inimesi küsitleda? Niipalju kui inimesi, niipalju ka arvamusi. Sama hästi võime küsida iseenda pikkust teiste käest, selle asemel et ära mõõta.

sat
Huviline
Auto: Golf III'99 1,9@47kw, diisel

Lugemata postitus Postitas sat »

Auto on just ostetud ja ei tea, mis õli sees, kuid plaan on kiiremas korras õlivahetus ära teha.
VeiksK kirjutas:Mine poodi ja küsi, mis õli on sellele mootorile ette nähtud ja see panegi sisse. Õli pealt ei ole mõtet koonerdada, pärast võib kallimaks minna. On ettenähtud standardid ja nende kataloogid on igas poes olemas, kus õli müüakse. Selles pole midagi keerulist ju. Milleks siin midagi arvata ja inimesi küsitleda? Niipalju kui inimesi, niipalju ka arvamusi. Sama hästi võime küsida iseenda pikkust teiste käest, selle asemel et ära mõõta.
Küsisin ka standardi kohta, kuna manuaali pole ja netist ei suutnud sellist infot antud mootori kohta leida. Kindlasti sellist inffi on kuskil, kuid ma veel ei leidnud. Teise auto jaoks on mul näiteks autotootja soft remodi/hooldusfirmadele, kust hea kõike vaadata. Arvasin, et VW kohta kah kindlasti selline asi olemas, kuid jällegi ei jäänud silma. Kas keegi oskab märksõna öelda, mida otsida?
Helistasin Saksa auto teenindusse ja sealt öeldi, et VW 505.01 on standardiks. VW505.01 standardit(http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php) lugedes on seal kirjas, et see mõeldud pump-injection-unit(http://www.langleyvw.ca/tech/pd.html) mootoritele. Ma tõesti ei tea antud mootorist suurt midag, kuid arvaks, et PD tal kindlasti pole. Seega oleks VW505.01 standardile vastav õli vast overkill ning peaks sobima ka VW 505.00 standardile vastavad õlid.

VW 505.00
Passenger car diesel engine oil specification, minimum performance level CCMC PD-2. Lists viscosities SAE 5W-50, 10W-50/60, 15W-40/50, 20W-40/50 requiring 13% max. evaporation loss and SAE 5W-30/40, 10W-30/40 requiring 15% max. evaporation loss.
VW 505.01
Special engine oil for VW turbodiesel engines with pump-injector-unit and for the V8 Commonrail turbodiesel engines. Meets ACEA B4 SAE 5W-40 specification.

romeoD

Lugemata postitus Postitas romeoD »

10W40 kasutasin. Netist uurides oli turbota mootori õlivälp 7500km, turbodega 15000km. armatuur andis ka 7500 pealt märku.'

e: Sul see SDI? mul oli tavaline 1Y.
Viimati muutis romeoD, 22 Mai 2012, 04:25, muudetud 1 kord kokku.

ylbik
Huviline
Auto: 2.5 TDI

Lugemata postitus Postitas ylbik »

romeoD kirjutas:10W40 kasutasin. Netist uurides oli turbota mootori õlivälp 7500km, turbodega 15000km. armatuur andis ka 7500 pealt märku.'

e: Sul see SDI? mul oli tavaline 1Y.
Ma vahetaksin ennem turbokal, kui vabalt hingaval, 7500km. pealt õli.
Ja 15000km. on diislile ikka liiga palju, 10000km. on O.K.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

sat kirjutas:Auto on just ostetud ja ei tea, mis õli sees, kuid plaan on kiiremas korras õlivahetus ära teha.
VeiksK kirjutas:Mine poodi ja küsi, mis õli on sellele mootorile ette nähtud ja see panegi sisse. Õli pealt ei ole mõtet koonerdada, pärast võib kallimaks minna. On ettenähtud standardid ja nende kataloogid on igas poes olemas, kus õli müüakse. Selles pole midagi keerulist ju. Milleks siin midagi arvata ja inimesi küsitleda? Niipalju kui inimesi, niipalju ka arvamusi. Sama hästi võime küsida iseenda pikkust teiste käest, selle asemel et ära mõõta.
Küsisin ka standardi kohta, kuna manuaali pole ja netist ei suutnud sellist infot antud mootori kohta leida. Kindlasti sellist inffi on kuskil, kuid ma veel ei leidnud. Teise auto jaoks on mul näiteks autotootja soft remodi/hooldusfirmadele, kust hea kõike vaadata. Arvasin, et VW kohta kah kindlasti selline asi olemas, kuid jällegi ei jäänud silma. Kas keegi oskab märksõna öelda, mida otsida?
Helistasin Saksa auto teenindusse ja sealt öeldi, et VW 505.01 on standardiks. VW505.01 standardit(http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php) lugedes on seal kirjas, et see mõeldud pump-injection-unit(http://www.langleyvw.ca/tech/pd.html) mootoritele. Ma tõesti ei tea antud mootorist suurt midag, kuid arvaks, et PD tal kindlasti pole. Seega oleks VW505.01 standardile vastav õli vast overkill ning peaks sobima ka VW 505.00 standardile vastavad õlid.

VW 505.00
Passenger car diesel engine oil specification, minimum performance level CCMC PD-2. Lists viscosities SAE 5W-50, 10W-50/60, 15W-40/50, 20W-40/50 requiring 13% max. evaporation loss and SAE 5W-30/40, 10W-30/40 requiring 15% max. evaporation loss.
VW 505.01
Special engine oil for VW turbodiesel engines with pump-injector-unit and for the V8 Commonrail turbodiesel engines. Meets ACEA B4 SAE 5W-40 specification.
Niih, alustaks nüüd sellest et kui sul see masin 99.a siis ei saaks ta olla kohe mitte Golf 3 ega ka mitte 47 kw ja kui ta on sul G3 siis ei saa ta olla aastast 99 sest siis olid juba G4 väljas.
Autodata näitas viimaseks aastaks G3 puhul 1996 ja motoks jah 1Y. See 99 sul mingi näpukas st G4 tuli juba 98 välja kui ei eksi...Muidu näitab kuni 98 ka SDI motoga diislit millel moto koodiks AEY/AEF aga ka neil õli normid samad.

Nüüd õlist: VW505.01 unusta küll sinna motosse ära, kui just vahet pole su jaoks kujutan ette et vähemalt ~10-15 EUR hinna vahe pluss see norm on mõeldud jah just PD motodele(vähemalt neile mis algusastatel välja tulid. Autodata huvitaval kombel VW normi anna, küll aga API/ACEA ja vastavalt siis CF/BF. Külma kliima jaoks 5w30(pmt sama mis 5w40), soojema kliima jaoks vähe paksemat.
Ehk siis see vw505.00 sobib sinna valatult ja jääb ülegi st mina oma 99a 1,9 TDI 81kw masinasse just selle normiga 5w40 seni kallanud olen...PD oma pole mõtet(seda normiga õli kallan oma 96kw PD TDI Bora motosse). Saksa auto võib oma jutuga kassi saba alla kobida sellise lolli vastuse peale su kõnele. Seal nad vb jah määrivad kõigile pähe mingit kallimat õli mida iga moto jaoks pole vaja.
Viimati muutis copilot, 22 Mai 2012, 16:25, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

romeoD

Lugemata postitus Postitas romeoD »

G3 variant on ka kauem toodetud, kui ylejäänud G3-sid.
Mina vaatasin siit õlityypi. http://www.carlube.co.uk/index.cfm?spec ... uClicked=1" onclick="window.open(this.href);return false;

miskipärast vabalthingav tahtis kiiremini õlivahetust, ei mäleta, kustkohast seda vaatasin.

Vasta

Mine “Diislid”