Vw Passat 97a 1.8T ei kiirenda, kohapeal vappub/tõmbleb.

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Mmelllu
Huviline
Auto: Volkswagen Touareg 2.5 TDI

Vw Passat 97a 1.8T ei kiirenda, kohapeal vappub/tõmbleb.

Lugemata postitus Postitas Mmelllu »

Tere.
Olen veidi palju hädas oma isendiga. Väga pirtsakaks läinud. Suvel tegime turbovahetuse, õlid ja filtrid said ka vahetatud. Nüüd läks puruks turbo tagasivoolutoru, mootorist tuli rämedat põrinat ja sinist tossu (nüüd enam ei tule, vaid kärsakat, kui kohapeal auto käib, ehk sellest, et mootor suht õline alles), selle vahetasime samuti ära. Panime uue õli ja filtri. Kes ütleb, et täissünt ja kes ütleb, et nii vanale pool sünt, siis ma olen pannud täissünteetilist õli. Kui toru sai vahetatud, kadus nagu turbol jõud. Pöörded tõusevad kiirendamisel palju kiiremini, kui kiirus. Ühesõnaga kiirus ei jõua pööretele järgi. Ei oska täpsemalt seletada, selleks peab nagu olema oma auto juht, et mõista.
Auto ei kiirenda, vappub või nö raputab kohapeal, aga õrnalt ja kiirendades on jõud nullilähedane. Hull seis oli eile, kui auto kiirus üle 50 ei läinud, pöörded, aga tõusid ja tõusid, kiirus jäi paigale, käik oli kolmas, neljandaga ei andnud midagi teha. Sain palju tagasisidet, et asi võib olla kütusefiltris, vahetasime selle ära, asi parem, aga jõudu ikka ei ole, et minna. Istu nagu turbota autos, mis ka veel rikki läinud. Õli leket samuti ei ole.
See mind ei huvita, et kas on hea või halb mootor, mind huvitab probleemile lahenduse leidmine.
Ise olen mõelnud, et ju siis see turbo läbi, aga kas see raputab autot või? Siis on pakutud küünlaid, pritsungid, süütepool.. Kuna ma naine, siis olen ma suht pees omadega juba. Ma jagan matsu, aga nüüd on juba tupik. Homme püüan diagnostikasse saada, kuid praegu ei anna mõistus rahu.
Täna ma ei maga ka.
Kui on ettepanekuid, mida teha, proovida, vaadata, siis ootan teateid.
Aitäh teile, kes kaasa mõtlete!

Lugupidamisega,
M :)

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Re: Vw Passat 97a 1.8T ei kiirenda, kohapeal vappub/tõmbleb.

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Mootori pöörded tõusevad ja kiirus ei tõuse? :shock: Viitaks nagu sidurilibisemisele aga sellega kaasneb ka sidurikärsakas... Kas salongis mingeit kahtlast haisu ei ole tunda sõitmisel?
Viimati muutis J.Aru, 02 Jaan 2013, 22:14, muudetud 1 kord kokku.

Mmelllu
Huviline

Mulle pakuti ka seda, aga kärsakat pole, kohapeal seistes on selline kärssanud õli hais. Ja kiirus tõuseb, aga mitte nii nagu peaks. ÜLI uimaselt. Oeh, seda nii raske seletada :D Pöörded nagu jookseks kiiruse eest ära kiiremini, kui peaks. Naiste loogika..
Kokkuvõtvalt: Tunnen salongis kärsakat kohapeal ja sõidust tulles ja see meenutab vaid sellist rõvedat õli põlemise haisu.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 180 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kas tagasivoolu toru purunedes õli sidurisse ei saanud joosta ja sidur libiseb?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Mmelllu
Huviline

Okei, loll küsimus, aga kas see on võimalik või? Sest ma päriselt ei tea.. Kuid sidur võtab mul algusest peale hästi ülevalt, et kuidas saaksin kindlaks teha, et just siduris asi? Kärsakat, kui sellist pole. V.a õli oma.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 180 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Mmelllu kirjutas:Kuid sidur võtab mul algusest peale hästi ülevalt, et kuidas saaksin kindlaks teha, et just siduris asi? Kärsakat, kui sellist pole. V.a õli oma.
Aja auto asfaldi peale, pane esimene käik sisse, hoia piduripedaal all et auto ei liiguks, lase sidur üles vaikselt. Kui saad pedaali lahti lasta ilma et auto välja sureks siis sidur libiseb. Sama asi sõites - sõites maanteekiirusel 4. käik näiteks vajuta järsemalt gaasi - kui tahhomeeter kerkib sellest reipalt ülespoole ilma et kiirus tahaks suureneda siis sidur libiseb. See et sidur võtab ülevalt on juba esmane tunnus et vajab varsti vahetust - sel autol vist siduri vabakäiku reguleerida ei saa - pole Passatitega niiväga kursis.
Viimati muutis GTI, 02 Jaan 2013, 22:41, muudetud 1 kord kokku.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Mmelllu
Huviline

Selge, homme kohe proovin ära. Täna ei kipu rooli enam.

Mmelllu
Huviline

Mmelllu kirjutas:Selge, homme kohe proovin ära. Täna ei kipu rooli enam.

Tehtud, auto suri välja. Ma ise hakkasin kahtlustama drosselit (käima panemisel pöörded madalad liiga, aga ma ei tea, kas see võib mõjutada ka sõitu, kui tegemist on tühikäigu regulaatoriga), siis küünlad ja turbo või siis pritsungid, kuid nendest ei tea ma mitte midagi. Hakka või usklikuks, et poleks turbo :cry:

h4rz
Huviline
Auto: 4.2/1.8T/2.0T
Tänanud: 10 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas h4rz »

Käi diagnostikas ära. Peaks selgust tooma.
Roolide nahatamine/polsterdustööd.

Mmelllu
Huviline

h4rz kirjutas:Käi diagnostikas ära. Peaks selgust tooma.

Plaan on, väike lootus, et saan täna. Vb homme. Loodame, et toob selgust.

Mmelllu
Huviline

Diagnost tehtud, midagi ei leitud, natukene uurimist ja selgus, et karterituulutuse tihend on puruks. Lisaks turbo võll :( Mul oleks teine turbo olemas, et võll ära vahetada. kas siin leidub Viljandist keegi, kes oskab turbo võlli vahetada? Mul lihtsalt ei ole pappi teist korda uut turbot osta. Praegu vähemalt.

Kõike head teile ning teema võib siis lukku panna.

Lugupidamisega, M.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

Võtad turbo maha ning saadad minuga tartusse. Siin vast saavad sellega hakkagama DIAs.
Kas sul vana turbo eestis v soomes?
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

Mmelllu
Huviline

rako kirjutas:Võtad turbo maha ning saadad minuga tartusse. Siin vast saavad sellega hakkagama DIAs.
Kas sul vana turbo eestis v soomes?
Vana on soomes, praegune on eestis ja kolmas on mul veel ka olemas, millelt saaks vist võlli võtta? Ma pole siiani aru saanud täpsemalt, mida nad sellega teha tahaksid. Kas võlli vahetamine on odavam või ei, ma ei tea isegi seda.. Tean, et see turbo, millelt võlli saaks võtta, on pragusid täis ja katkise klapiga.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

Tulekski seda nüüd mõelda ja arvutada kas on majanduslikult mõistlik seda remontida.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

juss1977
Uustulnuk
Auto: Saab 9-3 ,VW Passat

Lugemata postitus Postitas juss1977 »

Omal oli täpselt sama keiss Golf 4 GTI 1.8T. Pöörded viskasid üles aga auto üle 50 ei liikunud. Mäkketõusudel oli auto seisma jäämas. Sidur täietsi läbi kärsanud ja kahjux oli asi juba nii kaugel ,et ka 2 massiline hooratas mõrane. 600€ sain kogu kupatuse uue. Kallis küll aga tavalist hooratast ei soovita panna ,ajutine kokkuhoid. Pärast lapib käigukasti. Õli kõrbelõhna tundsin minagi. Enne libisema minemist oli ka rahuliku sõidu juures sellist kõrbekat tunda ,st. ,et hakkas juba vaixelt minema. Lõpux keset rahulikku sõitu hakkas julmalt libisema ....hea ,et mehaaniku juurde välja sõita sai.

Vasta

Mine “Mootor”