Mootori andurid 16v

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
MartinR
Huviline
Telefon: +37256998301
Auto: Golf II GTI
Tänatud: 1 kord

Mootori andurid 16v

Lugemata postitus Postitas MartinR »

Mootoriks siis 1.8 95 kw 16v PL mootor.
Tere mure selles, et külmkäivitus on täiesti 0, aku ketran lihtsalt tühjaks. Kui õues vahepeal olid ilmad 2-4C juures siis probleeme polnud aga -7ga auto käima ei lähe.

Vaatasin ühte andurite joonist siis ning avastasin, et mul üks andur üldse puudu või tähendab, et ots on olemas aga sinna pistikut panna ei saa kuna otsas mingi ümar pimeda ots.
Aga vist just too sama andur annab ajule infot külmkäivitus pihusti kohta?

Antud joonisel nr #3 ning samamoodi ei asu mul nr#8 andurit ka ehk siis on see selle plastiku sees?
Joonisel väike õpetus ka aga jää minujaoks segaseks sest antud momendil ei anna minul sinna nr #3 otsa midagi panna.
Pilt
Viimati muutis MartinR, 22 Mär 2013, 17:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Re: Mootori andurid 16v

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Aga kas sul on pistik selles nr 4 anduri peal v pole seal sul midagi?
Ehk on mingi segadus seal tekkinud vms. Kuna sul on ju digifant 2 aju(või on siiski digifant 1 sul). Ja siis seda ei tohiks sul olla seal.
Viimati muutis --keit--, 22 Mär 2013, 17:52, muudetud 1 kord kokku.
MartinR
Huviline

Pistik number #4l on andur täiesti peal olemas ning eriti segadust tekitav on see, et selle nr #8 teksti kohapeal on mul veel omakorda mingi pistik.
Panen ka kaks pilt kuidas asi minul asub
Pilt
ning selline on see pime ots:
Pilt

seda teibi osa ärge vaadake kuna seal all on puhtad ja terved ühendused
Viimati muutis MartinR, 22 Mär 2013, 18:03, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
snakey
Veteran
Telefon: +372 53 4II 937
Auto: Passat B8.5 Var. 4Motion Black Edition
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 15 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas snakey »

Pilt

kas külmkäivitus pihusti on küljes, muidugi andur ka,

Süsteem ise töötab nii: annad starterit- vool jookseb andurisse- andur ühendab voolu kui mootor külm- vool läheb pihustisse ja antakse lisakütet sisselaske koldesse. vollaa ja sõit algab.

Pilt

googeldades leiab kõike..
Küsi, küsi julgelt +372 53 4II 937
MartinR
Huviline

Kahjuks rumal nagu ma olen siis mina ei saanud aru milline siis see temp andur minu mootorist tehtud pildil on kuna sinu antud joonis ei ühti 1:1le minu omaga minu silmis.

Ning saab kuidagi selle pihusti korras olekut otse vooluga testida või siis andurit korrasolekut mingil moel samamoodi testida?
Viimati muutis MartinR, 22 Mär 2013, 21:07, muudetud 1 kord kokku.
GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 95 korda
Tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Külmkäivituspihustit juhib andur nr. 4 (see on sul õige koha peal) - kontrolli see ära ja ka pihusti.
Pihustit juhtiva anduri nr. 4 kontroll käib nii: võta jagajalt halli anduri pistik lahti (et auto ei käivituks), pane andur nr. 4 alla 30-kraadisesse vette, ühenda anduri korpus mootori omaga (loo massiühendus), võta külmkäivitus pihustilt pistik küljest ja ühenda pistikusse kontroll-lamp. Nüüd starterit andes (ca. 10 sek) peab kontroll-lamp põlema kuni 8 sek, siis ära kustuma.
Pihustit kontrolli nii: võta jagajalt halli anduri pistik lahti (et auto ei käivituks), võta anduri nr. 4 pistik lahti ja maanda klemm nr. 2 (roheline/valge juhe), võta pihusti sisselaske küljest ära ja pane mõne nõu peale, anna starterit, pihusti peaks pihustama ühtlast lehvikut, peale starteri andmise lõpetamist ei tohi pihusti lekkida.
Andur ümmarguse klemmiga su autol on temp. näidiku andur - kui juhet pole küljes ei tohiks näidik töötada.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Kasutaja avatar
Helfu
Huviline
Auto: Vw Jetta GTX 16v 87'. Seat Leon FR 07'.

Lugemata postitus Postitas Helfu »

http://www.upload.ee/image/3170173/20130322_175445.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Minu PL mootoril on sellel alumisel nn pimedal anduril juhe peal! sinna peaks täpselt küljepealt minema klepp peale.
MartinR
Huviline

Helfu kirjutas:http://www.upload.ee/image/3170173/20130322_175445.jpg Minu PL mootoril on sellel alumisel nn pimedal anduril juhe peal! sinna peaks täpselt küljepealt minema klepp peale.
Minul seal tõesti klemmi ei ole kuid mul jookseb sellel joonisel nr# 6 selline klemm ning need otsad on selle teise anduri otsaga identsed:
Pilt

Milline andur neist näitab mfa's õli tempertatuuri?

///Ning oma külmkäivitus probleemi lahendasin sedasi, et pistik oli ise vigane mis jooksis andurisse.
Viimati muutis MartinR, 24 Mär 2013, 17:12, muudetud 2 korda kokku.
GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 95 korda
Tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

nr. 6 näitabki õli temperatuuri - tavaliselt asub see andur filtrijala peal.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud
Telefon: 5141947
Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas NOTFAST »

Õli tempi andurit pildil ma ei näe, kuid see peaks asuma õli filtri juures 3. andur. Samas on välja toodud pildil veel õli temperatuuri hoiatustule andur #6. Tundub pildilt, et tegu on selle mootoriga millel on autosse paigaldatud 3 lisakella aga mitte MFA. Ühesõnaga vanem tüüp kus külmkäivitus andur oli veel eraldi aju jaoks. Mälujärgi Motronic pritse. Digifant pritsel on juba teisiti.
Sorry GTI jõudis vahepeal ette.
Viimati muutis NOTFAST, 25 Mär 2013, 09:39, muudetud 1 kord kokku.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.
Vasta

Mine “Mootor”