Lahendatud / Probleem käivitumisega ja kütusekuluga

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Teretere
Uustulnuk
Lahendatud / Probleem käivitumisega ja kütusekuluga

Lugemata postitus Postitas Teretere »

Tere.

Olen saanud erinevatest allikatest infot, et siin pidi leiduma mõistusega mehi VW koha pealt ja loodan, et keegi on piisavalt tark suunama õigesse kohta.
Nimelt autoks Passat -03 1,8T manuaal ja viimase aasta jooksul on hakanud imelikult käituma, esiteks küttekulu on tõusnud märgatavalt, isegi hea tahtmise juures ei saa linnas alla 12 kätte, isegi mitte 5-ndaga sõites ja käiguga pidurdades/võimeldes. Käivitumisega on probleem selline, et esimese võtmekeeramisega ei käivitu, teeb paar tühja ringi, kui siis võti tagasi lasta ja uuesti käivitada läheb matsust. Olen ka tähele pannud, et külma ilmaga käivitub paremini kui soojaga. Probleem tekib ainult siis, kui auto seisnud enam kui paar tundi(kui ütleme tunni pärast peale seisma jätmist käivitada, läheb hetkega)
Diagnostika sai tehtud, ei näidanud ühtegi veakoodi peale ühe kliima kohta käiva(pidi olema miski klapimootor, kahtlen, et see käivitumist/küttekulu mõjutada võiks).
Kas on kellelgi tulnud sarnast viga ette ja oskab tarka öelda või suunata, kelle poole võiks pöörduda(Tartus).

Tänud ette!

PS! ilmselt on oluline faktor: 2 korda poole aasta jooksul on auto teinud sellise triki, et lihtsalt kaotanud üks hetk igasuguse jõu. Löönud armatuuris tuled põlema ja ei liigu enam üldse. Samas, kui auto seisma sai jäetud ja uuesti käivitatud, töötas jälle normaalselt.
Viimati muutis Teretere, 19 Apr 2013, 09:02, muudetud 2 korda kokku.
Teretere
Uustulnuk
Re: Lahendatud / Probleem käivitumisega ja kütusekuluga

Lugemata postitus Postitas Teretere »

Ise küsin, ise vastan. Pidasin vaevaks postitada, juhul kui kellelgi sarnased probleemid. Nimelt tänu Tartu MT-autohoolduse panusele sain lõpuks asjale lahenduse.
Autol oli vigane kütusepump, kui ma hästi mäletan, siis 4 bari asemel oli rõhk 1,8 bari. Pärast detaili vahetust sai korda nii käivitumine kui ka küttekulu langes normaalsuse piiridesse (~10l/100km peale).
Vasta

Mine “Mootor”