9N Polo el. skeemi-kust saaks?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
47kW
Huviline
9N Polo el. skeemi-kust saaks?

Lugemata postitus Postitas 47kW »

Tervitus.

Oleks tarvis 9N Polo el. skeemi. Mõniaeg tagasi hakkas ja jäi vilkuma armatuuris eelsüüte tuli- selgus, et selle põhjuseks pidi väidetavalt olema asjaolu kui mitte ükski pidurituledest ei tööta- nii ongi, luugituli ei tööta juba ammu kuid nüüdseks ei tööta teised pid.tuled. Pirnid on terved ja pesad korras. Arvatavasti on vigane pidurikonn?

Inimene,kes mul autoga täna tegeleda lubas- õtles, et leiaksin kuskilt sellejaoks el. skeemi ent ma ei oska ise õiget skeemi otsida/leida.

Kui keegi viitega/hea nõuandega abiks viitsib olla,olen tänulik :)

Päeva säravat siinsetele volksumeestele/naistele

Terv. 47kW

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Re: 9N Polo el. skeemi-kust saaks?

Lugemata postitus Postitas dellu »

See lüliti ei maksa ju suurt midagi sinna. Tavaliselt on seal 4 juhtmega lüliti. Ehk kaks ahelat, üks on NO ja teine NC (ehk üks avatud ja teine suletud ahel) ja kui pidurit vajutada siis mõlemad muutuvad. Seega lüliti enda kontroll peaks ka imelihtne ju olema. Ühte 4st peab + peale tulema ja teisest välja minema. Teine ahel peaks olema ajule kontrolliks või midagi sellist (püsikas jne). Tulesid põletabki see esimene kirjeldatud. Muidugi esimese asjana tasuks kaitse üle vaadata. Kui sealt asja ei saa võiks tõesti juba skeeme vaja minna.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Aspelund
Huviline
Auto: VW Golf MKI GTD '83; VW Golf MKII GTI '88

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Kas eelsüüteküünla tule ebatavaline käitumine ei viita mitte vigasele küünlale?

dellu
Moderaator
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020

Ei, see viitab sellele, et aju arvates on mingi suurem viga. Piduritulesid peetakse suureks veaks. Minul kunagi paar korda kaitse läbi põlenud ja siis pool armatuuri kisas, alates suurest hüüumärgist (kompuga) kuni spiraalini. Ma esimese hooga ehmatasin päris ära, mis nüüd siis. Sõitsin ikka rahulikult koju ära ja viskasin arvuti taha.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

47kW
Huviline

dellu kirjutas:See lüliti ei maksa ju suurt midagi sinna. Tavaliselt on seal 4 juhtmega lüliti. Ehk kaks ahelat, üks on NO ja teine NC (ehk üks avatud ja teine suletud ahel) ja kui pidurit vajutada siis mõlemad muutuvad. Seega lüliti enda kontroll peaks ka imelihtne ju olema. Ühte 4st peab + peale tulema ja teisest välja minema. Teine ahel peaks olema ajule kontrolliks või midagi sellist (püsikas jne). Tulesid põletabki see esimene kirjeldatud. Muidugi esimese asjana tasuks kaitse üle vaadata. Kui sealt asja ei saa võiks tõesti juba skeeme vaja minna.
Tänud nõuande eest. Kaitse on korras ja see konn näeb ka välja nagu uus (seepärast kahtlesingi, et just see vigane on). Ma ise ei jaga auto elektrikaladesse puutuvast mõhkugi ja minu aeg on väga piiratud (tööga),seepärast usaldasin autot näppima inimese,kelllel vähemalt vajalik mõõteriist olemas- tema ei saanud ka sellest konnast aru- see käitus just nii nagu Sa kirjeldasid, et vahepeal oli vool ja siis mitte vmt :)

Kui väidad, et konn on vigane siis torman seda ostma- usun ka, et see ei tohiks kuigi palju maksta ehk ning loodetavasti on selle vahetusest siis abi :) Kas see vidin tuleks soetada vin koodi põhiselt?

PS. Kui keegi veel teaks nüüd öelda kuidas on selle lüliti nimetus rootsi või inglise keeles siis oleks lausa väga hästi :)

Head.
'Terv. 47kW

dellu
Moderaator

Ei noh seda vastutust ma nüüd loomulikult ei julge võtta. Pigem üritasin seda öelda. et see peaks olema loogiliselt võttes väga lihtsalt kontrollitav. Ühte peab vool sisse tulema, ühest välja minema ja teised kaks peaks siis vastavalt "piiksu" tegema testril ühes olekus ja teises ära katkema.

ping
Huviline

Lugemata postitus Postitas ping »

Minu Polo piduripedalil on kaks lülitit.
Üks suurte klemmidega - pidurituledele.
Seda saab ka ettevaatlikult lahti võtta ja kontaktid käivad välja. Seal sees paks hõbe/vask kontakt mida saab noa otsaga puhastada.
Lülitil endal koodi peal ei näe.
Talvel oli kiiresti uut vaja ja panin kohe poe juures külge. Praegu võtsin vana lahti, et näha kuidas töötab ja kas on remonditav.
ABS on argadele, roolivõim on nõrkadele, pidurid on kiiruse surm :-)

47kW
Huviline

Tänan kaasamõtelnuid :)

Mõni päev tagasi tuli mingi Läti taat meile tööjuurde, kes juhtumisi oli mehaanik/elektrik jne. ning tegi seal mu polo pid. tuled korda- oligi konn vigane, puhastas ära ja asi toimib, eelsüüte tuli lõpetas ka vilkumise. Taat soovitas siiski konna väljavahetada, mida ka koheselt ajaaugu tekkimisel teen.

Terv. 47kW
Viimati muutis 47kW, 16 Mai 2013, 21:15, muudetud 1 kord kokku.

Vasta

Mine “Diislid”