Passat B5 salongi ventilaator tõrgub

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
.coZy
Huviline
Passat B5 salongi ventilaator tõrgub

Lugemata postitus Postitas .coZy »

Tere!
Oli mõttes enne küünte tahaajamist küsida nõu Teilt, kes te võib-olla olete sama/sarnase asjaga kokkupuutunud.

Probleem on selline : kui varasemalt salongi vent hakkas paar-kolm sekundit peale auto käivitamist õhku puhuma,
siis enam ta seda teha alati ei soovi. Lahendusena nädalake+ jooksul olen kasutanud paraja kolaka andmist partatsoki
luugi pihta :) ... selline vene ajast pärit teleka koputamise tugevus :D Peale mida on tööle hakanud.
Muid anomaaliaid ei tähelda ..vendika kiirused töötavad kõik ( kui kolaka kätte on saanud).

Kas ma eeldan õigesti, et vendika mootoril mõni ühendus halvasti ?
Kust peaksin asjale lähenema , mida laiali lammutama ? Teadmatu , nagu ma olen, eeldan et too vent asub paremal pool -
partatsoki taga ?

Masin aastast 99 ja omab kliimaautomaatikut.

Ette tänades

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Re: Passat B5 salongi ventilaator tõrgub

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Ventika mootor asub jah kindalaeka taga ja mootori kätte saamiseks/ sinna ligi saamiseks peabki ainult kindalaeka ära võtma, rohkem lammutada pole vaja. Pakuks, et ehk hoopis mootori harjad kulunud ja kui neid põrutad siis annavad ühendust? :roll:

.coZy
Huviline

Nu nii. Viitsisn täna asja laiali kiskuda.
Visuaalselt kõik Ok - harjad, ankur ..puksid ei loksu.
Pühkisin mootori tolmust puhtaks, lisasin törts õli ja toppisin kokku tagasi.
Meenus veakoodide lugemine. Sain päris mitu , enamus seotud külma-poolega ( st, et mul pole kliimapumpa)
Üks neist koodidest teatab, et vendi kiiruse andur on nahkas. Ju siis seal see viga ka on - olen kunagi ammu neid koode sealt
lugenud , mäletamist mööda on 1 neist uus.
Tolle torkimise peale paistab, et ei pea enam koputama. Piisab ka vendi kiiruse nupust muutmisest, et tööle hakkaks.

Eks tuleb asendus otsida üks kaunis päev, kui sellest kõrini saab või puha maha kooleb too süsteem.

Küllaltki arusaadav seletus. Kahtlemata leiab ka paremaid lehti
http://www.passatworld.com/forums/68-b5 ... -code.html

.coZy
Huviline

Pisike update veel .
Kobastasin kuidagi veakoodid kustutada ja oh imet , asi töötab nagu eile poest.
Sobib.

Ehk on sellest monoloogist kellelegi niipalju kasu, et teeb asjad minule vastupidises järjekorras :D
Saab vähe lihtsamalt

Vasta

Mine “Elektroonika”