Hakkas üks asi huvitama puht kuulujuttude tōttu, milles sügavalt kahtlen.
Olen kuulnud, kuid mitte kuskilt pole knnitust saanud järgmisele teooriale?
Uuemad vag kaablid 11.3 softile üles ja alla poole versioonid, 409.1 jne ei huvita, kuna need nii vanad. Müüt väidab, et ei ole soovitatav vōtta samast autost( nt sigaretisüütajast) arvutile voolu ja samal ajal viia läbi diagnosti protsessi auto obd pesa kaudu...
Paljud eriarvutid on ilma akuta ja siis on see vool vajalik. Isiklikult mul ka üks spetsiaalne väike, 180 kraadi avanev 18v välistoidet vōi 230v adapterit vajav kiire protsessoriga ja väikse mäluga xp op süsteem kasutav arvuti. Pärit ta kunagisest saksaauto diagnostika laborist ja on selleks autodiagnostikaks ideaalne pill. Tavaliselt kasutan kas välist pihku mahtuvat powerboxi vōi enda auto pealt vōi teenindatava auto pealt sigareti süütaja voolu. 12 v ja arvuti vahel on multifunktsionaalne mmikropinge trafo/ reostaad, millega saab valida pingeteks 6-24 v ehk sobiva.
Kōik uued obdkaablid peaks olema ülepinge kaitsmega. Räägitakse, et vōib kaabli ära kärsatada, kui vigasest autost arvutile ka voolu vōtta diagnostika ajal. Näen ainukese vōimaliku pōhjusena ülepinget obd pesas vooluklemmil, mis kaablit toidab... Aga mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] moodi saab ta olla seotud sellega, et samast autost ei tohi seadmele voolu vōtta?
Arvuti ja kaabli kivi on ju otsesel 12 v liinil eraldatud ja pinge kōikumine läbi arvutitoite ei tohiks küll usb pesa kaudu kaablisse minna. Pigem kärssab arvutis emaplaat vōi protsessor...
Mis arvate? Mnu arvutist siin ei räägiks. Ka tühja aku korral vaja laadida nt autost. Mida arvab tlauri? Golfivend, dellu?
Üldhariv.Kaabli kivi ja sigaretisüütajast arvuti vool? Müüt?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Üldhariv.Kaabli kivi ja sigaretisüütajast arvuti vool? Müüt?
Tlauri hoiatab oma seadmetega, et poleks kasutusel inverterit ja diag
Oma auto peal kasutan samuti inverterit, sest aku on 2 aastat vanal pillil ikka suht läbi, ilma toiteta 45min. Senimaani kõik korras, ptüi x3 yle õla. Samas kunagi 2 aastat ehk tagasi, kui yhele Võrust Audi immot tegin ytles, et tal põles inverteriga läpaga taga olles autocom maha. Kas lihtsalt kokkusattumus? Vot ei tea.
Oma auto peal kasutan samuti inverterit, sest aku on 2 aastat vanal pillil ikka suht läbi, ilma toiteta 45min. Senimaani kõik korras, ptüi x3 yle õla. Samas kunagi 2 aastat ehk tagasi, kui yhele Võrust Audi immot tegin ytles, et tal põles inverteriga läpaga taga olles autocom maha. Kas lihtsalt kokkusattumus? Vot ei tea.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
- masuurik
- Huviline
- Auto: QUATTRO 5.
- Tänatud: 2 korda
Re: Üldhariv.Kaabli kivi ja sigaretisüütajast arvuti vool? Müüt?
Mina kasutan lisaks ōige pingega powerboxile, mis sobib arvutile ilma trafota lisaks ka muutetava pingega trafot-6-9-10-12-14-18-22-24 volti reostaadiga, ehk teeb 12st mulle 18 v sisepingeks. See omamoodi inverter, pinge muutumised aga väiksed.
inverteris aga 12-230-230-18v, mis on mōtetu pingetōstmismeetod mu arust. Selleks on oluliselt mōtekam multifunktsionaalse pistikukomplektiga autolaadija trafo.
inverteris aga 12-230-230-18v, mis on mōtetu pingetōstmismeetod mu arust. Selleks on oluliselt mōtekam multifunktsionaalse pistikukomplektiga autolaadija trafo.
Viimati muutis masuurik, 05 Jaan 2014, 21:24, muudetud 1 kord kokku.