Hetkel veetud auto tagumisse otsa LED. Pimedas hõõgub see jube tugevasti ning ühesõnaga tahaks viia selle põlemine minimaalse võimsuseni. Et ta vaikselt hõõguks. Mis takistust oleks vaja ? Ostmisel ütlesin müüjale, et 14V peale viiks ning minu mäletamist mööda peaks olema 1000 kopikatega Oomi takistus hetkel peal. Kas peab suurendama takistust 2x, 5x, 10x ?
LED andmed:
Läbimõõt: 3mm
Valgustugevus (If=10mA): 330mcd
Valguse nurk: 40°
Vf: 2.5V
If: 10mA
Kui keegi vastab, võib arvutuskäigu ka visata, siis tean ka ise järgmine kord :
Tänud!
LED takistus
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
- HawkHill
- Foorumi administraator
- Telefon: 58043333
- Auto: VW CC Sport Plus
- Tänanud: 85 korda
- Tänatud: 56 korda
Re: LED takistus
Nende kalkulaatoritega eksperimenteerides peaksid vastuse kätte saama: http://www.ngineering.com/led_calculators.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Käisin eelmine kord ostsin kiiruga ära 2 takistit. 2kOhm ja 5kOhm. Viskasin veel 1kOhm´le jadamisi järgi ehk siis kokku oli 8. Mina oma silmaga ei suutnud muutust ära tuvastada võrreldes teiste LED´ga.
Programmiga arvutasin praegu välja, et kui viia takistus 10k, siis voolu tugevus 1,15. Sellest peaks sõltuma ka siis ju valgustugevus.
Programmiga arvutasin praegu välja, et kui viia takistus 10k, siis voolu tugevus 1,15. Sellest peaks sõltuma ka siis ju valgustugevus.
Pakun, et kuskil 11k-13k oomi annab rahuldava tulemuse. Võid muide ka potensiomeetri sinna vahele panna ja siis sujuvalt ise reguleerida. Kui potekat ei taha sinna jätta siis mõõdad pärast rahuldava tulemuse saamist potekal oleva takistuse ja vastavalt sellele ostad siis staatilise takisti.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012