B7 lisatule ühendamine kaugtulega
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Tere
Proovisin leida sellist teemat aga päris õiget asja ei leia ja ehk on keegi tark siin kes oskab juhendada.
Nimelt probleem selles, et sai autole paigaldatud ledbar, sellejaoks kasutasin juhtmekomplekti aga probleem selles, et ei saa kuidagi kaugtule küljest impulssi kätte. Autol on automaatsed kaugtuled ja kui lülitada lähituledelt kaugtuledele, siis nagu ei sütti mingi teine pirn vaid mingi "klapp" liigub kõrgemale? Tegemist xenon tuledega.
Ehk siis tule küljest ei leia kaugtule mingit impulssi lülituse ajal, sai multimeetriga proovitud otsida aga kuskil ei muutu vool kui lülitada tulesid. Mingit eraldi kaitset ka ei leia nagu, et kust ma võiks saada kaugtule lülitusel impulsi, et ledbar süttiks koos kaugtulega ja kustuks samuti?
Äkki leidub keegi kes on sama probleemiga tegelenud ja oskab mingi lahenduse anda, tänud!
Proovisin leida sellist teemat aga päris õiget asja ei leia ja ehk on keegi tark siin kes oskab juhendada.
Nimelt probleem selles, et sai autole paigaldatud ledbar, sellejaoks kasutasin juhtmekomplekti aga probleem selles, et ei saa kuidagi kaugtule küljest impulssi kätte. Autol on automaatsed kaugtuled ja kui lülitada lähituledelt kaugtuledele, siis nagu ei sütti mingi teine pirn vaid mingi "klapp" liigub kõrgemale? Tegemist xenon tuledega.
Ehk siis tule küljest ei leia kaugtule mingit impulssi lülituse ajal, sai multimeetriga proovitud otsida aga kuskil ei muutu vool kui lülitada tulesid. Mingit eraldi kaitset ka ei leia nagu, et kust ma võiks saada kaugtule lülitusel impulsi, et ledbar süttiks koos kaugtulega ja kustuks samuti?
Äkki leidub keegi kes on sama probleemiga tegelenud ja oskab mingi lahenduse anda, tänud!
- Elevant
- Klubiline
- Auto: MB W124 E320/Jeep Grand Cherokee WK2/Honda CBR1100XX/VW Polo 9N3/Opel Omega A/VW Beetle 1200/MB S211 E320CDI T/Passat B6/Dodge RAM 1500
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 42 korda
Automaatikaga koos ledbari kasutada ei tohi! Automaatika ei oska ledbariga arvestada ja hakkab teisi pimestama! Hakkad kõvasti vastutulijate käest vilgutamisi saama.
Muidu tulepistikust saab info kätte. B6'l oli pin 11, kollane-must juhe.
Muidu tulepistikust saab info kätte. B6'l oli pin 11, kollane-must juhe.
Arusaadav muidugi, ma pigem sooviks kasutada seda manuaalselt mitte automaatselt, vastutulevad võib-olla ei pimestaks isegi kuna mul tuled nii kui ma ei tea kui kaugelt märkavad tulesid, siis juba lülitub (Kui muidugi kuskilt kurvi tagant ei tule) aga taga sõites isegi need automaatsed tuled on jamad, kuidagi liiga lähedal peab sõitma, et ta mõistaks vahetada ära, olen pigem ise lülitanud alati, et ei pimestaks teisi tagant.
Mu arust sai proovitud seal mõõta kõike aga ma vaatan selle kollane-must uuesti üle ja annan teada kas oli õige, tänud.
- siLc
- Tunnustatud
- Auto: Passat B7 EcoFuel
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 149 korda
B7 xenon tuledega ei liigu kaugtulede lülitus analoogsignaali pidi, vaid üle tulede juhtimise CAN-i. Ehk vaja on vahele panna CAN adapter. Midagi selist -> https://www.canm8.com/can-bus-interface ... hbeam.html
Saadaval ka lähedalt -> https://www.motonet.ee/toode/canm8-cann ... ct=48-1367
Saadaval ka lähedalt -> https://www.motonet.ee/toode/canm8-cann ... ct=48-1367
Tõsi oli see küll, et minul seal nr 11 pin on üldse tühi ja üks must-kollane juhe oli ja sellest sai ka proovitud aga siis on impulss kogu aeg olemas ehk süüde sisse ja juba ledbar põleb.
Päris head raha maksab see CAN ka nüüd lisaks ledbarile ja selle ühendamine järgmine kunst.
Päris head raha maksab see CAN ka nüüd lisaks ledbarile ja selle ühendamine järgmine kunst.

-
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 49 korda
- Tänatud: 9 korda
Ei ole see cani ühendamine kunst midagi, roolisamba alt või juhiukse postist cani juhtmetele vahele. 5amp kaitse ja korras. Mõned saanud vahele vedada.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Ma natuke olen nüüd uurinud jah seda CANi paigaldust, ei ole vist tõesti nii hull, pean lihtsalt uurima, mis kaablid OBD pistiku taga on see low ja high, siis kaitsmeplokist mingi 5amp kaitsme alla panema, et voolu saada ja siis viimane juhe selle ledbari juhtmega kokku, mis pidi impulsi saama, vast olen kõik õigesti leidnud.
CAN tellitud ja loodetavasti nädalavahetusel saab paigaldada.
-
- Veteran
Punane pluss, 5 amp kaitse vahe.
Must maandus.
Valge can hi, sinine can low.
Lilla juhe siis lülitus relesse.
Releega juhtme komplekt peab igal juhul olema vahel tulel.
Must maandus.
Valge can hi, sinine can low.
Lilla juhe siis lülitus relesse.
Releega juhtme komplekt peab igal juhul olema vahel tulel.
-
- Veteran
Ahjaa, ise soovitaks tegelikult lüliti ka vahele panna, relee ja cani lülitusjuhtmele. Endal tulevikus lihtsam.
Mis põhjusel sinna lüliti vahele?
Mul hetkel tööriistamarketist võetud lisatule ühendamiseks komplekt, ledbari küljest tuleb kaks juhet, üks roheline (+), mis läheb relee külge ja teine must, mis läheb aku - klemmi. Relee küljest läheb üks punane juhe aku + klemmi, seal vahel ka kaitse, relee küljest üks must juhe kus vahel on lüliti läheb samuti lõpuks siis salongi ja massi ja relee küljest viimane kollane juhe peaks olema siis see, mis saab kaugtule küljest impulsi, nüüd ühendan selle siis CANi lilla juhtmega nagu aru saan ja peaks olema õige eks?
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 571 korda
Kas mitte seaduses polnud kirjas, et lisa tuled peab saama eraldi välja lülitada. Seega lüliti vahele panek on hea mõte.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
Arvatavasti, nagu kirjutasin, siis sellel tööriistamarketi juhtmekomplektil on see lüliti olemas ka, see jääb vahele ja tuleb salongi, et vajadusel sealt siis lülitada sisse/välja.

-
- Veteran
Said õieti aru jah.ESTDoof kirjutas: ↑22 Jaan 2025, 12:15Mis põhjusel sinna lüliti vahele?
Mul hetkel tööriistamarketist võetud lisatule ühendamiseks komplekt, ledbari küljest tuleb kaks juhet, üks roheline (+), mis läheb relee külge ja teine must, mis läheb aku - klemmi. Relee küljest läheb üks punane juhe aku + klemmi, seal vahel ka kaitse, relee küljest üks must juhe kus vahel on lüliti läheb samuti lõpuks siis salongi ja massi ja relee küljest viimane kollane juhe peaks olema siis see, mis saab kaugtule küljest impulsi, nüüd ühendan selle siis CANi lilla juhtmega nagu aru saan ja peaks olema õige eks?
Seaduses otseselt seda kirjas ei ole, pole vähemalt leidnud.
Aga endal oluliselt mugavam juba, kui lüliti vahel on.
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 571 korda
Hm, pole uusi seadusi punkti pealt läbi lugenud, aga vanasti oli küll nõue, et igasugused lisatuled peavad olema eraldi lülitatavad, muidu ülevaatuselt läbi ei saanud.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-
- Veteran
Ei vaidle, pole niimoodi luuranud ka. Paigaldanud vastavalt kliendi soovile. Ülevaatusel pole neile samas midagi öeldud.
Vaatavat, et ref arv klapiks tuledel kokku ja asi korras, aga ise soovitan vahele panna. Lumesadu, udu vihm ja maanteel sõit, on kohad, kus on hea kui saad välja lülitada.
- etnies858
- Moderaator
- Auto: Passat B8.5 R-Line
- Tänanud: 327 korda
- Tänatud: 184 korda
Töötuled peavadki minema läbi lüliti, ei tohi koos parkide, lähitulede jms tööle hakata. See oli siis teema kui ledbarid tulid just ja enamustel polnud E märgiseid peal ehk olidki seaduse silmis töötuled, mida siis eraldi lülitiga sisse lükkad.
Väike update selle seiklusega:
Tellisin selle CANi, sai ühendatud nii nagu aru sain. Googeldasin, et volkswagenil peaks OBD2 pistiku tagant tulema CAN LOW pin 14 ja CAN HI pin 6, ühendasin alguses nende juhtmetega kiirühendusega, ei toiminud, koorisin need juhtmed natuke paljaks ja ühendasin otse, ei toimi. CAN teised juhtmed said ühendatud vastavalt nagu peaks, 12V võtsin ka OBD pistiku tagant ja mass kere külge, lilla CAN juhe sai ühendatud juhtmega, mis läheb releesse ja peaks olema kaugtulede impulss, ikka ei toimi. CAN läheb käima aga jääbki punaselt vilkuma, kusjuures ei kustugi ära üldse kui autol süüdet ka pole kuigi peaks. Ainus asi mida ei teinud nii nagu peaks on 12V vahele ei pannud hetkel 5amp kaitset, polnud kaitsmepesa võtta ja testimise mõttes sai otse ühendatud, et näha kas üldse toimima hakkab midagi, see ei tohiks mõjutada.
Hetkel ühendasin ledbari lihtsalt otse nupuga lülitavaks ehk massi võtsin samast kohast kus CANile ja 12V ka OBD pistiku tagant ja nupuga eraldi vajutades toimib.
Tellisin selle CANi, sai ühendatud nii nagu aru sain. Googeldasin, et volkswagenil peaks OBD2 pistiku tagant tulema CAN LOW pin 14 ja CAN HI pin 6, ühendasin alguses nende juhtmetega kiirühendusega, ei toiminud, koorisin need juhtmed natuke paljaks ja ühendasin otse, ei toimi. CAN teised juhtmed said ühendatud vastavalt nagu peaks, 12V võtsin ka OBD pistiku tagant ja mass kere külge, lilla CAN juhe sai ühendatud juhtmega, mis läheb releesse ja peaks olema kaugtulede impulss, ikka ei toimi. CAN läheb käima aga jääbki punaselt vilkuma, kusjuures ei kustugi ära üldse kui autol süüdet ka pole kuigi peaks. Ainus asi mida ei teinud nii nagu peaks on 12V vahele ei pannud hetkel 5amp kaitset, polnud kaitsmepesa võtta ja testimise mõttes sai otse ühendatud, et näha kas üldse toimima hakkab midagi, see ei tohiks mõjutada.
Hetkel ühendasin ledbari lihtsalt otse nupuga lülitavaks ehk massi võtsin samast kohast kus CANile ja 12V ka OBD pistiku tagant ja nupuga eraldi vajutades toimib.
- SanderSPS
- Tunnustatud
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 337 korda
Obd pistikus on terminal 30 ja terminal 15. Kumma siis võtsid?
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.
Ei saa päris täpselt aru mida mõtled, voolu kumma võtsin? VW peaks olema nr 1 pin vool siis kui süüde on sees ja pin 16 alati akust vool olemas, mina võtsin nr 16 pin voolu kuna lugesin, et CAN peab kogu aeg vool olema ja videodes samuti on neil vool olemas kui süüde pole sees.
- SanderSPS
- Tunnustatud
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 337 korda
a vigu oled peale seda lugenud kui mooduli külge panid? Ei eksisteeri midagi?
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.
Ei näita midagi, kummaline ongi see, et nagu kõik juhtmed peaks olema õigesti ühendatud ja peaks olema ühendus olemas aga CAN lihtsalt ei toimi nii nagu peaks, kirjas oli ka, et see CAN umbes minut käib edasi kui auto seisma paned ja siis läheb ise nn sleepmode aga mul see jääbki seal vilkuma ja ei jäägi seisma.