Passat TDI 66kw mootori vahetuse mõttekusest

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Naisvter
Huviline
Passat TDI 66kw mootori vahetuse mõttekusest

Lugemata postitus Postitas Naisvter »

Tere!

Ostsin endale juunis kasutatud Passati TDI 98 aasta 66kw.
Autol oli igast vigasid, mida jõudumööda likvideerisin. (rattalaager, pidurikettad, pidurivooli, karteri tuulutus, filtrid, aknatõstuk). Ühesõnaga palju kulutusi.
Üleile hakkas mootor ragisema. Viisin slepis remonti ja täna sain teada, et mootor kokku jooksnud. Heal juhul tõukur, halvemal juhul kolb ära murdunud.
Siit ka küsimus: kas mul on mõtet hakata seda autot üldse remontima enam? Tundub kuidagi lagunev masin olevat. Ostsin 1500€ ja remontinud olen suve jooksul 600€.
Kui soovitus oleks mitte remontida, siis mida sellise autoga teha? Juppidena kuskil maha müüa?

Kui aga on soovitus remontida, siis kellel on kogemusi sellise mootori vahetamise ja kõige selle maksumuse kohta?

Aitäh juba ette. Suht deprekas on peal kõigest sellest...

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Re: Passat TDI 66kw mootori vahetuse mõttekusest

Lugemata postitus Postitas Siim »

Naisvter kirjutas:Tere!

Ostsin endale juunis kasutatud Passati TDI 98 aasta 66kw.
Autol oli igast vigasid, mida jõudumööda likvideerisin. (rattalaager, pidurikettad, pidurivooli, karteri tuulutus, filtrid, aknatõstuk). Ühesõnaga palju kulutusi.
Üleile hakkas mootor ragisema. Viisin slepis remonti ja täna sain teada, et mootor kokku jooksnud. Heal juhul tõukur, halvemal juhul kolb ära murdunud.
Siit ka küsimus: kas mul on mõtet hakata seda autot üldse remontima enam? Tundub kuidagi lagunev masin olevat. Ostsin 1500€ ja remontinud olen suve jooksul 600€.
Kui soovitus oleks mitte remontida, siis mida sellise autoga teha? Juppidena kuskil maha müüa?

Kui aga on soovitus remontida, siis kellel on kogemusi sellise mootori vahetamise ja kõige selle maksumuse kohta?

Aitäh juba ette. Suht deprekas on peal kõigest sellest...
No uuuri välja mis viga on, kui tõukur siis väike asi, annab korda teha. Kui kolb ribadeks, siis looda et silinder korras on, kui on siis "uus" kolb-keps ja järgmisele ringile.

Naisvter
Huviline

Seega auto on üldiselt vastupidav ja tasub remontida? Mul varem ainult jaapani autod olnud :)

Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud
Telefon: 5141947
Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas NOTFAST »

Selle moto remont on suhteliselt odav aga soovitan kindlasti järgi uurida, et mis täpselt viga.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.

Naisvter
Huviline

Homme võetakse töökojas lahti ja vaadatakse, mis siis täpselt juhtus.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

Naisvter kirjutas:Seega auto on üldiselt vastupidav ja tasub remontida? Mul varem ainult jaapani autod olnud :)
Oot oot,mis sa sellega öelda tahtsid? Jah,japs üldiselt vastupidav,aga kasutud auto puhul ja 1500 eur eest pole palju loota,seda enam et ei tea kuidas olnud eelmised hooldused.Samas kui japsil midagi lendab,siis vaata hindu...hiljutine näide õemehe japsiga,kus uus ABS andur üle 200 EUR,nüûd mine ja vaata mis VAG jupid maksavad....nagu aru saanud siis elektroonika japsil kallis. Joppamise asi,mul 81kw diisel mille ls 400tkm ja 100tkm jookusl pmt hooldusi teinud(nüüd hooratas),samas teine diisel ls 270tkm ja esimese 10tkm jooksul sain turbo vahetada mis ootamatult hoiatamata saba andis...hooldus,hooldus ja veelkord hooldus....
Diesel Power KEEPS ME GOING

audivana
Huviline
Telefon: 56871880
Auto: Volkswagen Passat 1.9tdi 1999a, Audi A4 B6 1.9tdi
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas audivana »

Minul jooksis kaks korda kokku. Esimese ringiga pidin ainult kaks klappi vahetama.
Kolm päeva hiljem murdus klapp ülevalt poolkuu juurest ära. Siis sai juba kaas ja kolb korralikult kannatada. Odavam oli mõlemad välja vahetada.
Kaks kokkujooksmist läks mul kokku alla 300euri.
Töö tegin ise.
Pole nagu kallis midagi.
Aga jh enne vaja teada mis sul seal juhtus.

Naisvter
Huviline

Kogu vahetus ja remont 800€. Ilmselt läheb varuosadena müüki pigem.
Viimati muutis Naisvter, 11 Sept 2013, 11:49, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

Naisvter kirjutas:Kogu vahetus ja remont 800€. Ilmselt läheb varuosadena müüki pigem.
Otsi pigem "uus" mootor ilma turbo ja asjadeta saad seal kuskil 300ga kätte.
Vahetus pole ka suurem täpisteadus.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

tlauri
Huviline
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas tlauri »

Kõigest üks subjektiivne arvamus; Kui ise ei remondi siis tee endale ja teistele teene ja kõrvalda see jäädavalt tänavalt, seda enam 66kW.
Müüd kõik huvipakkuva auto seljast ära ja torso näiteks Kuusakoski vm. Kuhugi romulasse müües saad reeglina vähem, kui ise juppideks müües. Deprekas kaob sellega mühinal. Järgmise ostmisel oled kindlasti kogenum ja nutikam.
Naisvter kirjutas: Siit ka küsimus: kas mul on mõtet hakata seda autot üldse remontima enam? Tundub kuidagi lagunev masin olevat. Ostsin 1500€ ja remontinud olen suve jooksul 600€.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012

Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud
Telefon: 5141947
Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas NOTFAST »

Hetkel Võrus müüa Passat B4 selle motoga. Hind oli vist 500.- Mootor võta maha ja ülejäänud müüki. Saad enamvähem oma raha tagasi. Muide minumeelest see 66kw on esimene volksu diisel, mis on suhteliselt ökonoomne ja sellega võib põristada küll. Vana lihtne ja suhteliselt pommikindel.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

tlauri kirjutas:Kõigest üks subjektiivne arvamus; Kui ise ei remondi siis tee endale ja teistele teene ja kõrvalda see jäädavalt tänavalt, seda enam 66kW.
Müüd kõik huvipakkuva auto seljast ära ja torso näiteks Kuusakoski vm. Kuhugi romulasse müües saad reeglina vähem, kui ise juppideks müües. Deprekas kaob sellega mühinal. Järgmise ostmisel oled kindlasti kogenum ja nutikam.
Naisvter kirjutas: Siit ka küsimus: kas mul on mõtet hakata seda autot üldse remontima enam? Tundub kuidagi lagunev masin olevat. Ostsin 1500€ ja remontinud olen suve jooksul 600€.
66kw kõige õnnestunum volkari mootor, mis sel nüüd järsku äda on siis?

Gripsi
Huviline
Telefon: 5578112
Auto: VW Transpa,Golf 2,3

Lugemata postitus Postitas Gripsi »

NOTFAST kirjutas:Hetkel Võrus müüa Passat B4 selle motoga. Hind oli vist 500.- Mootor võta maha ja ülejäänud müüki. Saad enamvähem oma raha tagasi. Muide minumeelest see 66kw on esimene volksu diisel, mis on suhteliselt ökonoomne ja sellega võib põristada küll. Vana lihtne ja suhteliselt pommikindel.
Alla mäge ja tuul tagant sain selle mootoriga kütusekulu 2.8 l sajale ))) ise olen raske jalaga mees,lihstalt katsesasin,mis see minumum võiks olla))) 4 aastaga ainus probleem oli,et rihma viskas üle(talvel ),ja se ka selle pärast,et hammasrattad olid kulund

Vasta

Mine “Mootor”