Autoks 2006 passat tahmafiltriga ja küsimus järgmine: tavaolukorras on tühikäik ca 800 pööret, aga vahest kiirendamise pealt käib tuntav jõnks läbi ja järgmise foori all vaatan, et tühikäik pea 1000 pööret (et pedantselt täpne olla, ütlen sedagi, et vahetult enne sellisesse "režiimi" minemist hakkab mootor selgelt tugevamat diiselmootori häält tegema (millele vihjab üldse mootori "kärin", kas võib see viidata valele süütele?). Edasi sõites on ebameeldivaks teguriks see, et turbo ei tule sujuvalt järgi , vaid järsku ja alles pööretel 2000-2300, lisaks veel anomaalia, et hoides ühtlast kiirust (ka kiirushoidikuga) on tunda, et auto kergelt nõksutab. Ajapikku olen aru saanud, et kui sõita, nagu vanaisa ja gaasipedaaliga hellitada, seda anomaaliat väga tihti ei juhtu, aga kui sõita, nagu mees, kes pole veel isakski saanud ja kellele kiirendus tähtis, juhtub see praktiliselt iga päev. Igatahes mingi aja pärast lähevad tühikäigupöörded jälle normi ja kõik toimib ideaalselt. Kahtlustasin alguses seda, et pöörded tõusevad, et paremini tahma põletaks (mul omajagu lühikesi otsi), aga see ei seleta seda jõnksutamist ja mis veel selle teooria vastu räägib on see, et talvel külmaga ei mäleta ma kordagi seda tühikäigupöörde jama. Lisan veel, et armatuuris pole kordagi tahmafiltri probleemile viitav tuluke põlema hakanud.
Niisiis kellel ideid, milles asi võib olla või keegi teab kindlalt , millest selline anomaalia, ootan põnevusega tagasisidet.
125kw tühikäigupöörded
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu