Golf 3 85kW kiirendades poob

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
overkill
Huviline
Telefon: 56677167
Auto: Golf Cabriolet, E39 530d
Kontakt:

Golf 3 85kW kiirendades poob

Lugemata postitus Postitas overkill »

Autoks Golf III 2.0 85kW ja veaks üks õelamaid variante, mida senini kohanud olen.

Kiirendades "poob" kuni umbes 3500rpm-ini, kuid sealt edasi läheb ilusti ja tagumikudüno järgi enam-vähem oodatud jõuga. Kuni 3500-ni igas käigus ajad jala sirgu, kuid pöörded ei tõuse ja jõnksutab päris tugevalt.
Lisaks juhtub aeg ajalt sellist asja, et sõites näiteks lähenedes linnas ristmikule, siduri alla vajutades sureb välja. Võtmest käib peale seda uuuesti tööle ilma probleemideta ja tavaliselt käib edasi ka ilma puterdamata.
Tühikäigul pöörded natuke kõiguvad ja kui pikemalt sooja mootoriga jätta seisma, siis on mulje, nagu aju "katsuks" pöörete alumist piiri. Ehk pöörded langevad seisma jäädes vaikselt ~1000 pealt kuni ~800ni ja siis hakkab jant pihta. Jätaks nagu paar pauku vahele, siis toibub sellest ajab pöörded üles ja uuesti otsast peale.

Temp anduri pistiku lahti ühendamine ei muuda midagi. Õhuvõtus auke ei suutnud tuvastada.
Umbes 2 nädalat tagasi on vahetatud sädemega seoses ilmselged asjad: Küünlad, juhtmed, jagaja kaas ja rootor ning süütepool. Eelmised küünlad olid muidu ok st ilusad pruunid, mitte tahmand, kuid igaks juhuks said uued.

Äkki keegi oskaks oletada, mida vea leidmiseks järgmiseks teha. Diagnostika koha pealt on mul OBD1 masin ja ainult 2x2 pistik.
"Don't touch my monkey"
Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Re: Golf 3 85kW kiirendades poob

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Kas lambda oled üle mõõtnud? Ja kui temp pistiku lahtiühendamine midagi ei muuda siis on kas andur tuksis või ajusse minevas juhtmestikus katkestus. Muidugi võib olla ka muid vigu aga mina kontrolliks kõigepealt eelnimetatud asjad üle.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681
overkill
Huviline
Kontakt:

Nii väiksed arengud selle probleemiga.

Lambda paistab siiski oma tööd tegevat. Prooviks sai soetatud uus/vana õhulugeja. Sellega töötab paremini. Poomist ei ole esinenud nüüd mingi 3-4 päeva peale selle vahetamist.
Üks probleem siiski on veel alles. Nimelt tühikäigul rooli keeramine oluliselt koormab mootorit. Aeg ajalt saan ma rooli keeramisega mootori välja ka suretatud.

Minu loogika süüdistab roolivõimu pumpa. proovin lähiajal selle ka ära vahetada.
"Don't touch my monkey"
Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud
Telefon: 5141947
Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas NOTFAST »

Äkki siiski tühikäigu mootor prooviks asendada ja vaadata selle mootori tuulutus lõdvikud üle. Tal on tüüp koht seal üleval kaane pealt väljuvad 2 voolikut.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.
overkill
Huviline
Kontakt:

Õhuvõtu lõdvikud on terved, see oli esimene asi mida üle vaatasin. Karterituulutus toru on umbes pool aastat vana ja ka terve. Vaakumis on üks imelik koht, milles ma kindel ei ole. Nimelt on paisupaagi kohal selline umbes tikutopsi suurune karp (mingi andur ilmselt). Ühelt poolt tuleb sisselaske poolt vaakumttoru sisse ja teiselt poolt läheb vaakumtoru välja tulemüüri peale kaablipundi sekka, kuid ei ole kuhugi ühendatud. Ma ei leia kohta ka, kuhu see toru võiks minna. Kõik nagu paistab omal kohal olevat. Samas ma olen selle autoga peaaegu 9 aastat sõitnud ja see toru on seal koguaeg nii olnud. Probleem aga on uus ... poolteist kuud umbes.

Tühikäigu klappi saan prooviks cabrio pealt laenata. Nädalavahetusel proovin ära. Samas tühikäik on ilus. Ei mingit pöörete kõikumist ega puterdamist peale õhulugeja vahetust. Mitu aastat ei ole nii ilusti tühikäigul käinud see auto :D
"Don't touch my monkey"
Vasta

Mine “Mootor”