Kliima/Konditsioneer

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Kliima/Konditsioneer

Lugemata postitus Postitas rako »

Riho72 kirjutas:
h6bekuul kirjutas:
Andrusito kirjutas: Kliimakopressor mu gti-l jooksis kokku kohe peale garantii aja lõppu ehk siis 2a vanal autol. Siiski vahetati garantiikorras ära. Pidin ainult töö eest maksma. Edasi on kestnud siiani. Suremisele võis kaasa aidata see, et kliimat sai sisse/välja lülitatud kõrgetel pööretel. Soovitan teha seda tühikäigul!
Väga hea nõuanne!
Poleks sellepeale tulnudki.
Vabandan ette OT pärast, aga miks kliimat välja lülitada?
Ma pole seda mitte kunagi teinud. Koguaeg on sees.

Eelmine nädal tegin testi ka kütusekuluga. Nullisin Tartus ära sõitsin Rakverre ( kliima sees )
Rakveres nullisin uuesti ja sõitsin Tartu tagasi ja kütuse kulu tuli sama kompuutri järgi seal väike 0,1 kõigumine oli. Kogu tee sõitsin samamoodi püsikiirus 95km/h peal.

Varemalt mina arvasin, et kliimaga sõites tuleb umbes +1l/100km juurde kuid hetkel mina seda ei täheldanud.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m
mdisain
Huviline
Re: Roostetav B6 passat

Lugemata postitus Postitas mdisain »

rako kirjutas: Vabandan ette OT pärast, aga miks kliimat välja lülitada?
Ma pole seda mitte kunagi teinud. Koguaeg on sees.

Eelmine nädal tegin testi ka kütusekuluga. Nullisin Tartus ära sõitsin Rakverre ( kliima sees )
Rakveres nullisin uuesti ja sõitsin Tartu tagasi ja kütuse kulu tuli sama kompuutri järgi seal väike 0,1 kõigumine oli. Kogu tee sõitsin samamoodi püsikiirus 95km/h peal.

Varemalt mina arvasin, et kliimaga sõites tuleb umbes +1l/100km juurde kuid hetkel mina seda ei täheldanud.
Oleksid vastupidi teinud siis oleks erinevus suurem tulnud. Rakverest Tartusse sõites on järske tõuse palju rohkem ;)
Viimati muutis mdisain, 08 Aug 2013, 20:16, muudetud 1 kord kokku.
h6bekuul
Huviline
Auto: [
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas h6bekuul »

Hea märkus mdisain :)

Aga miks välja lülitada? No mõned põhjused, mis kohe pähe löövad:
1. paak näitab, et 0km saab veel sõita...kuigi lähim tankla on 20km kaugusel. Ehk siis benakulu pärast.
2. kõik, mis liigub, see kulub. Kliimakompressorit hoida mõttetult ahelas hakkad selle peale mõtlema, kui maksid uue eest 10k EEKi. Külminaatori ahel tagant ära ja mootoril on kergem hingata, kuna ilmselt genekat koormatakse kah vähem ja kulumisi vähem.
3. Ajaga on mu harjumus muutunud. Noorena sai ka välistemperatuuri +19 juures kliimat sees hoitud....nüüd aga on meeldima hakanud avatud akendega sõitmine(maanteel ei liigu). Jätan endast väiksema ökojälje maha. Olen ressursisäästlikuks muutunud ja mõtlen saastele :)
Viimati muutis h6bekuul, 09 Aug 2013, 07:54, muudetud 1 kord kokku.
Taavi14
Huviline
Auto: Passat B6 variant 2.0FSI

Lugemata postitus Postitas Taavi14 »

Uued kompressorid jooksevad kogueag kaasa. Seega kokku jookseb ta ikka siis, kui aeg täis. Uue peak koos vahetusega saama 400euriga.
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Taavi14 kirjutas:Uued kompressorid jooksevad kogueag kaasa. Seega kokku jookseb ta ikka siis, kui aeg täis. Uue peak koos vahetusega saama 400euriga.
fuckn great German engineers :idea: Lähevad vist iga aastaga lollimaks, v siis neile käsk antud välja mõelda asju, mis üsna pea peale garantii lõppu otsad annaks? Kui autode müügi pealt ei teeni, siis vaja remondi ja varuosade pealt teenida?
Diesel Power KEEPS ME GOING
tlauri
Huviline
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas tlauri »

Pigem vastupidi ja Saksa insenere ei jagu kõikjale :). Kõik saab alguse keskonna normidest ja EU direktiividest. Autod värvitakse veepõhiste värvidega, autos kasutatavad materjalid peavad olema vähemalt 60% taaskasutatavad, kliimaseadmetes kasutatav aine peab mahtuma normatiividesse jne. Inseneridel on vaja teha tohutul määral pingutusi, et kvaliteedis mitte järeleandmisi teha.
Kliima ja konditsioneeri osas oponeerin sellele vastu, mis puudutab 800p/m käivitust. Kõigepealt seda, et manuaalse konditsioneeriga autol saab sidurit veel kondi nupust aktiviseerida aga kliima seadmega autol on selline tegevus sisutühi tegevus, sest kliima süsteem reguleerib kõike sh pumba tööd. Teiseks, süsteemid on kõik nii ülesehitatud, et ei oma sisuliselt mingit tähtsust, mis pööretel sidur taha visata. Kolmandaks, mis pea kõige olulisem ja millest on ka kasutajatele mõeldud auto kasutusjuhendis kirjas: manual kondiga süsteemi peab regulaarselt töös hoidma, et tagada kogu süsteemi jätkupidev määrimine, külmaaine juurde lisatud õli tsirkulatsioon. Kliima seadmega süsteemi korral toimub see automaatses reziimis.
Kui asuda nüüd äärmuslikult ainult kütuse säästu peale hoiakuid seadma siis tagajärjeks saavadki olla konditsioneeri või kliimaseadme süsteemi rikked. PS: Konditsioneer ja kliimaseade on kaks erineva tööpõhimõttega süsteemi.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Kas sa tlauri mõtled siinkohal uuemaid kliimasid v vanemaid? Näiteks minu boral oleval kliimal saab pumba ka täiesti välja lülitada,aga nagu aru saan siis uutematel mitte?
Diesel Power KEEPS ME GOING
tlauri
Huviline

Päris vanadel on gaas R123, mis EU-s keelatud ja need süsteemid on teema eraldi. See uus/vana mõiste võib muidu segadust tekitada. Pelgalt konditsioneeriga autoga võid muidugi nupust sisse/välja lülitada. Jah seda küll, et kliima seadmega auto süsteemi manual reziimis "lülitad välja" ehk jätad "tellimata" selle helbekese nupuga küll külma tootmise aga mitte kogu kliimasüsteemi töö. Kui kliima on automaat reziimis siis ise vastavalt vajadusele rakendab pumpa ka niiskuse välja viimiseks kui ka vajadusel külma tootmiseks jne. Nimetasin seda välja lülitamist sisutühjaks tegevuseks, sest talvel külma tootmist nagunii ei rakendata ja kliima seadme automaatreziimilt ära võtmine nõrgestab siis ka kliima süsteemi muid funktsioone nagu niiskuse välja viimine.
copilot kirjutas:Kas sa tlauri mõtled siinkohal uuemaid kliimasid v vanemaid? Näiteks minu boral oleval kliimal saab pumba ka täiesti välja lülitada,aga nagu aru saan siis uutematel mitte?
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
Kasutaja avatar
siLc
Tunnustatud
Auto: Passat B7 EcoFuel
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas siLc »

See kliima jutt kaldub teemast kõrvale omajagu, äkki oleks mõistlik need postid eraldi teemasse poolitada?

Aga muidu Passat B6 / Golf 5 generatsiooni Climatronic´ul AUTO funktsiooni põhiline eesmärk on olnud ikka salongivendi kiiruse haldamine, nii et võimalikult kiiresti etteantud salongitemperatuur saavutada. B6 2010+ / G6 kliimal on AUTO-l 2 valikut, kas vaiksem (salongivendi kiirus madalam, müra vähem) või kiirem (salongivent uugab). Kliimakompressori rakendamine mu observatsioonide kohaselt toimub ikka ainult kasutaja soovil - kas ECON välja või AC sisse sõtkumisel.

B6/G5:
Pilt

B6 2010+ / G6:
Pilt
Viimati muutis siLc, 11 Aug 2013, 01:09, muudetud 1 kord kokku.
tlauri
Huviline

Nii on ja selle taustal ning hunniku salongiandurite toel toimetab ka kliima kuivati.
siLc kirjutas: Aga muidu Passat B6 / Golf 5 generatsiooni Climatronic´ul AUTO funktsiooni põhiline eesmärk on olnud ikka salongivendi kiiruse haldamine, nii et võimalikult kiiresti etteantud salongitemperatuur saavutada.
Kasutaja avatar
siLc
Tunnustatud
Auto: Passat B7 EcoFuel
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas siLc »

tlauri kirjutas:Nii on ja selle taustal ning hunniku salongiandurite toel toimetab ka kliima kuivati.
siLc kirjutas: Aga muidu Passat B6 / Golf 5 generatsiooni Climatronic´ul AUTO funktsiooni põhiline eesmärk on olnud ikka salongivendi kiiruse haldamine, nii et võimalikult kiiresti etteantud salongitemperatuur saavutada.
Aga kuidas see kuivati siis "töötab" kui tervet kliima õhu jahutamise süsteemi (millesse kuivati puutub) käitab kliimakompressor, mille töötamisest annab peaasjalikult teada tühikäigul kõrgemad mootori pöörded ja/või küttekulu tõus? :mrgreen:

Ehk mida tahan öelda, ei ole minu jaoks hetkel piisavalt tõendeid, et kliima kasutaks soovitud salongitemperatuuri saavutamiseks kliimakompressori abi, pelgalt AUTO režiimis olles. Ei ole nii enda MY04 G5-l, millega sõitnud 40k km ega kummalgi MY09 ja MY12 G6-l, millega sõitnud olen vastavalt 1400 ja 800km. Kõigil on automaatkliimad, nagu mul ülevalpooltoodud piltidel kujutatud.
Vasta

Mine “Elektroonika”