Golf 4 1,9 tdi suurenenud kütusekulu

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
mart1
Huviline
Telefon: 56505510
Golf 4 1,9 tdi suurenenud kütusekulu

Lugemata postitus Postitas mart1 »

Probleem selles,et peale hammasrihma vahetust ja kõigi filtrite vahetust (vahetati ka mingi vaakumvoolik) on küttekulu nagu suurenenud. Auto on 2001 a. VW Golf4 1,9 TDI mootoriga. Paagi täiega (55 liitrit) sõitsin 900 km. mis teeb keskmiseks kütuse kuluks 6,1 liitrit / 100 km. Sõitsin nii linnas kui maanteel 50/50 % . Enne näitas kompuuter maanteel küttekulukust kusagil 4.5- 5.5 . Nüüd aga tunduvalt rohkem . Ja kiirendus tundub ka langenud olevat. Oskab keegi nende tööde käigus tehtud võimalikke vigu näha? Veel niipalju,et remondimehe sõber tahtis testida minu auto õhulugejat oma auto peal. Ma muidugi lahkelt lubasin.Oli see viga?
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: Golf 4 1,9 tdi suurenenud kütusekulu

Lugemata postitus Postitas copilot »

Alustame algusest. Kütekulust: kas see 900km on siis nii et tanklas paak kurguni kuni püstol klõpsu teeb ja 900km täitus siis kui tuli põlema läks? Kui nii, siis mina saan kuluks 5.3/100km sest tule põlema hakates on reserv umbes 7l seega kulus selle 900km peale mitte 55L vaid 48l ja mis on vägagi ok kulu....minu raske jala juures sellist kulu saada viimasel ajal peab ikka olema pikem maantee ots. Ja mis näite siis kompuuter näitab ka maanteel? viimast ei tasu igakord uskuda...kõige parem ikka tankimise meetodil ja kasutades sama tankla sama püstolit.

Edasi sellest MAF asjast.....kas see remondi mees on sul mingi hea tuttav v sõber et lasid tema mingil sõbral oma MAF i kasutada? oled sa kindel et sai tagasi ikka sinu auto peal olnud õhulugeja? Selliseid asju ei tohiks mitte lubada, sest mitte kõik inimesed ei ole ausad. Muidu lugejat saad testida, kui võtad pistiku tagant ja vaatad kuidas muutub minek st kas liigub edasi halvemini, minek jääb samaks v läheb minek paremaks. Edasi kontrolliks üle pritse ajastuse, kuna räägid ka rihma vahetusest.

Kui sul on keegi diagnostika tegija läheduses, siis MAF näite kõige parem vaadata testisõidul, st koormuse all 3.käik kuni 4000rpm välja ja kas õhulugeja tegelik loeb 800 ja rohkem v max näit a la 500 v 600.
Viimati muutis copilot, 12 Apr 2014, 16:50, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING
mart1
Huviline

Suured tänud, gopilot! Täna tegin siis täpsema kütusekulu testi. Tankisin Statoilis paagi täis ja sõitsin 50 km maanteel ( vahepeal oli paar 50 -st asulat ja korra seisin ka rongi taga. Võib öelda,et 90 % sõitsin maanteel püsikiiruse hoidjaga kiirusel 90 km/h. Tee kulges tasasel maastikul ja ilm oli samuti tuuletu. ) ja siis 50 km tagasi tanklasse ja samast tankurist tankisin peale 5,23 liitrit. Seega kulus 100km läbimiseks 5,23 liitrit. Loomulikult on see suurepärane tulemus ! Aga... lugesin Autopassist (on selline portaal auto andmete kohta) välja ,et on võimalik ka sama teekond läbida 4,2 liitriga. Nimelt näitab Autopass, et Volkswagen Golf 1,9 TDI ( 74 kw) 2001 a. vl. üks modifikatsioon seda võimaldab. Nende andmete erinevus on tähises : Üks on mingi M5 ja teine A5 peale selle on erinevused veel lõppkiiruses, kiirenduses , juba mainitud kütusekulus , auto tühikaalus ja CO emissioon ka on teine. Ja nüüd ongi mul küsimus: kus ma tean mis tähisega auto mul on ? kas M5 või A5? Ühel juhul on auto küttekulu OK ( sellele mille ongi ettenähtud 5,2 liitrit 100 km peale, teisel juhul oleks see ühe liitri jagu ülekulu ( sellel autol millel on küttekuluks märgitud 4,2 liitrit 100 km peale aga oli hoopis 5,2 liitrit 100 km peale) ja viitaks mingile veale. Ole nüüd tark! Võib-olla aitad ka selles küsimuses selgust saada. Noh! see kiirenduse asi võib olla ka sellest,et mesinädalad autoga hakkavad vaikselt mööda saama ja auto hakkab rohkem igapäevasemaks saama. Nagu naisegagi! Aga selle sissepritse ajatuse lasen kellegil diagnostikamehel ikkagi üle vaadata.
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

No, tehase andmed on pmt labori tulemused mingitel ideaalsetel tingimustel ja see on vajalik puht selleks et täita mingid keskkonna normid. Mina olen oma 81kw(mille andmed pmt samad mis 66kw) saanud parimaks tulemuseks mingi 4.3l/100 km aga see oli pmt 50-70km/h öises linnas püsikaga Nõmme kandist lasnamäele. Kui ikka 90km/h ja rahulikult püsikaga pmt ühtegi möödasõitu tegemata siis olen saanud 4.6 vist(üldiselt ikka sinna 4.8 ja 4.9). Kui juba tulevad mängu suvised kiirused st 110 jne koos möödasõitudega ja veidi linna hulka siis pane juba pool litra otsa. Selline kulu, mis sa said on täitsa ok minu arvates eriti kui tegid veel mõne möödasõidu ja kuskil kellegi taga pidid kohapeal tühja tiksuma. Lisaks mängib rolli palju sul rahvast peal on jne. Üldiselt öeldakse et tehase numbritele pane pool kuni liiter otsa, siis on enamvähem reaalne elu pluss miinus kasutaja jalanumber :D Isegi see muudab kulu tsipake suuremaks, kui lähen talve 15" ja kitsamate rehvide pealt üle suve 16" velgedel laiematele rehvidele.
Viimati muutis copilot, 12 Apr 2014, 17:56, muudetud 1 kord kokku.
ylbik
Huviline
Auto: 2.5 TDI

Lugemata postitus Postitas ylbik »

Tegelikult on see 5,23l/100km. tsipa palju golfijunni kohta, eriti veel kui on manuaal kast, see golf peaks võtma mingi 4l . Kui ma teeks oma atm. kastiga v6 hitleriga sama testi siis oleks kulu alla 6 liitri.
Esimene soovitus oleks: usalda aga kontrolli, kas sai sama õhulugeja tagasi ja kas sai peale rihmavahetust süüde õigesti paika.
Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

Ei võta se vana golfi junn midagi 4l, 500tkm läbisõit kindlasti, elus ei usu et nii vähe võtab.
2008, 143tkm läbisõit, 1.9 74kw peaks veel ökom olema, rehvid 15" 205 laiad ja 5.6-5.8 kui sõita 100km/h.
copilot
Huviline

Selliseid ulme 4.2l per 100km sain ma kunagi oma G2 1.6d mootoriga. Tehase numbreid ei tasu vaadata, seda enam kui sul juba seal kilomeetreid korralikult peale tiksunud. Kuid kas sai tagasi õige MAF ja pritse ajastus kindlasti üle kontrollida.
Stollu
Huviline
Auto: Bora AUQ(rip), Golf3 GTI(ex) , Audi A4 ASN

Lugemata postitus Postitas Stollu »

minek on ju halvemaks läinud , matemaatikud :)
copilot
Huviline

Stollu kirjutas:minek on ju halvemaks läinud , matemaatikud :)
Selleks vajagi läbi viia väike "investigation".
dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

See 4.2 on tõesti saavutatav kuskil 70ga maanteel tiksudes. Minu 96kw->118kw chip näitas 100-ga (GPS) sõites nii 4.8-4.9 kuluks ja 120 GPS järgi 5.2-5.3. Kompu näit ja reaalne arvutus erines kõige rohkem nii 0.2L/100km. Samas korra sai 40km tiksutud nii 70ga maanteel ja siis tõesti oli kulu 4.3. Samas ilmselgelt see pole ka normaalne liikumistempo.
Aga jah nagu soovitati, siis tasuks peale rihmavahetust kompu korra taha küll panna. Enamasti fikseeritakse küll enam-vähem paika asjad ära, aga mõni külaspetsi võib vabalt vähe paigast ära ka asja ajada küll. See juba mõjutab kiirendust küll. Ma ühel autol natuke ekperimenteerisin korra, kuna lonkas veits. Sedasi läks kompu järgi kulu ulme väikseks ja kiirendus palju paremaks (oleneb muidugi kulu poole keerata).
Tallinas võin juhtme järgi panemise osas aidata.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
ylbik
Huviline

Siinkohal tekib küsimus, et miks te neid õmblusmasinaid omate?
vwgolf
Huviline
Auto: Focus 3 / Golf 4
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas vwgolf »

M5 - 5-käiguline manuaalkast,
A5 - 5-käiguline automaatkast.
Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

ylbik kirjutas:Siinkohal tekib küsimus, et miks te neid õmblusmasinaid omate?
1.9 ja õmblusmasin? Kas sa oled oma hitleriga rahul? :mrgreen: Arvan, et oled sinna juba pool - kui mitte terve auto hinna sisse tampinud, ja ikka ei ole se mootor nii hea kui peaks. :P
copilot
Huviline

Mõni mees peaks siis istuma mõne õmblusmasina rooli. Omal ajal sai kah 2.5 proovida,jah,väänet tal on,aga säilitades sama sõidustiili nagu õmblusmasinaga,ei suutnud mina küll alla 8 l per 100km saada. Lisaks teadagi kallid vead sel mootoril kui satud raipe otsa ja sp polegi ma endale seda mahlakasti ostnud. Ja no ei vea ka mingit haagist ning pole ka autobahne kus lammutada. Alates 81kw on täiesti edukas juba võrreldes sama aja bensukatega ning möödasõite saab teha ilma tõmblemata. Kui sul mingi baba istub 3.0 ise roolis ja sulle kuskil ette hüppab maanteel ning ei suvatse seda minekut ära kasutada,siis milleks osta kui ei jõua vähe erksama kasutuse juures kütet sisse tankida?
Viimati muutis copilot, 13 Apr 2014, 09:51, muudetud 1 kord kokku.
ylbik
Huviline

Ennako kolb, nukkvõllid ja genekas rohkem pole 7a. jooksul midagi teinud, peale tava hoolduse. Aga jah kui sõita küttekulule mõtlemata siis jääb keskmine kulu 8l.
Viimati muutis ylbik, 13 Apr 2014, 10:34, muudetud 1 kord kokku.
copilot
Huviline

Mainiks ära,et see samune 2.5 audi A6 peal,mis nädalake kasutada sai ,oligi mul tuttaval puhtalt sellepärast ostetud,et iga nv oli vaja haagist vedada pikemaid otsasid....õmblusmasinal jääb siin kindlasti natuke vajaka(mõtlen a la 66kw variant). Ja no muidugi küttekulu ei omanud tal erilist tähtsust.
dellu
Moderaator
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020

Mul oli eelmise aasta alguses korraga nii õmblusmasin (sama eelkirjeldatud Bora) kui ka julm püss A6 C5 2.5 TDI ja no ma ei tea, minuarust käis Bora ikka hulga paremini edasi. See 2.5 lõugab rohkem kui ta reaalselt liigub. Kütusekulust pole motet rääkidagi, alla 10 linnas küll ei saanud, samas Boraga oli 7.5.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
dellu
Moderaator

Borast

Tere

Kas sa oled oma Borat armatuuri alt lammutanud ka kunagi? Äkki tead kas su autol on armatuuri all nn ESP dualsensor. Minu 02 Boral seda polnud, aga 03 Boral oli. Ma kahjuks ei tea mispidi ta seal käis. Kõik netist leitud juhendid ja pildid olid eurooplase kohta ja seal teistsugune andur. Mul aga ju Inglaselt ja tahaks selle nüüd Corradose installida, aga pole õrna aimugi kuidas ta Boras oli. Mõtlesin et äkki sul mälus olemas või võimalus pilti teha. Homme katsun küll tema koodi järgi googeldada.

Delvis
mart1
Huviline

No nii! Mesinädalad "uue " autoga hakkavad vaikselt mööda saama ja pilguheit autole on tsipa kriitilisemaks muutunud. Näiteks avastasin, et muidu korralikult töötav ja vaikselt nurruv mootor on hakanud järsul gaasi vaotamisel ja ka 4.käiguga 3000 p/min pöörete juures sõites,musta tahma tagant välja ajama.Mitte küll palju aga ikkagi märgatavalt. Kui aga õhulugeja juhtme tagant ära võtsin,siis kadus selline nähtus( tahmamine) ära ja mootor töötas korralikult. Ka kiirendus nagu ei langenud. On see tahmamine normaalne või viitab mingile veale? Ja kas võib lahtiühendatud õhulugejaga ka pikemalt sõita? Mingeid muid jamasi see siis ei korralda? Ette tänades asjalike nõuannete eest!
copilot
Huviline

Siit sealt lugenud, et vigane MAF võib tahmamist põhjustada küll. Kuna, nagu sa mainisid, kui võtsid õhulugejalt pistiku tagant ära, jõud jäi samaks st ei läinud minek kehvemaks ega ka halvemaks, siis on see üks klassikalisi sümptomeid, et MAF võib olla vigane(kui minek muutub paremaks, siis samuti MAF i kahtlustada). Kui sul oleks minek kehvemaks läinud, siis võiks arvata et MAF veel hea või enamvähem OK. Kõige parem on nüüd otsida keegi, kes oskab MAF i näite logida vag com abil ning pistik tagasi panna ja vaadata siis mida MAF tegelik näitab kui teed uuesti koormuse testi st 3. käik a la 2000rpm kuni 4000rpm põhjagaasiga. Korras MAF peaks tegeliku näitu (MAF actual) näitama vähemalt mingi 800-850 mg/str, kui max number tuleb a la 600 vms siis on MAF ilmselt kindlasti kutu, kui just ei ole lekkeid peale MAFi õhu sissevõtus.

Lahtise MAF iga võid jah ka pikemalt sõita, seda enam, et mootori jõu osas ta sul minekut kehvemaks ei teinud ning kaotas tahmamise kõrgematel pööretel. Eeldan, et see tahmamine ei ole nn vana väljalaskesse kogunenud tahm. Muidugi, ilma MAF ita v peetis MAFiga peaks minek olema ikka üpris kehvake ühel TDI motol :lol: st kas su eelmine masin oli mingi bensiinivõrr, et ei oska hinnata korras TDI mootori vs mingi hädaga mootori väänet ? :D

EDIT! Ja kui MAF peetis, siis võib ka see kütte kulu mõjutada veidi küll....ei toimu ju mootori töö nii effektiivselt kui peaks.
Viimati muutis copilot, 17 Apr 2014, 15:43, muudetud 4 korda kokku.
ylbik
Huviline

Tuleb siis nii välja, et laenamine oligi viga ja said omale peetis MAF-i. Võid proovida pesta õhulugejat ehk veel aitab, pesemiseks kasuta spets aerosooli või hädapärast brake cleanerit.
mart1
Huviline
Re: Ylbik

Tere! Nüüdseks on tahmamine suuremaks läinud ja MAF-i juhe on nüüd kogu aeg tagant ära. Mainisid, et seda saab puhastada spets. aerosooliga. Kas oskad öelda ,kuidas seda otsida ( mis nime alt?) ja kus seda müüa võiks olla? Puhastaks selle siiski enne ära,kui uut ostma jooksen.
ylbik
Huviline

Igas leivapoes loe.tanklas ja varuosapoes on müügis nimega "mass air sensor cleaner" .
Pilt ka
Pilt
Viimati muutis ylbik, 20 Apr 2014, 20:26, muudetud 1 kord kokku.
copilot
Huviline

Diagnostikat on peale seda tegevust ikkagi vaja.
mart1
Huviline

Suured tänud, copilot, asjalikke nõuannete eest!
Vasta

Mine “Diislid”