Ukse tuled ei sütti?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Ukse tuled ei sütti?
Avastasin et uste all servas on nn. lombivalgustid. Kahjuks minu autol need ei sütti. Uste lülitid on muidu korras, välja arvatud juhiukse oma. Teisi uksi avades läheb küll laetuli põlema, aga ukse allservas ei lähe. Kust võiks alustada vea otsimist või mis seda võib põhjustada. Keegi pakkus välja, et viga võib olla mingises jalgealuses keremoodulis?
Re: Ukse tuled ei sütti?
Alusta sellest, et tee juhiuks kõigepealt korda. Mikrolülitid vaatluse alla.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
Ma siiski kahtlustan, et need kaks viga ei ole omavahel seotud. Mäletan c5a6 kohta oli kuskil põhjalik teema, aga kui keegi kohe peast teab siis võiks öelda milline lüliti täpselt läheb. Pole ju mõtet mitu korda lahti kiskuda.
Visuaalsel vaatlusel paistavad pirnid korras, mingil põhjusel ma nagu eriti ei taha uskuda, et kõigi nelja ukse pirnid korraga läbi said minna. Vahepeal avastasin ka et pagasiruumi valgus ei sütti. Pirn samuti vaatlusel terve. Äkki need on seotud vead?Ristotu kirjutas:Kas neil lambikestel on pirnid ikka terved?
Ütle, mis asendisse on mikrolülitid ära surnud ja ma ütlen, kas on seotud või ei ole.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Siiski mikrolülitite viga ei tohiks olla kuna salongivalgustus toimib. Salongivalgustusele 1-1-le sobivat mikrolülitit ei ole, ise teen augud ringi, et hakkaks teine lüliti külge.
On olemas 1:1 mikrolülitid. Saadavus muidugi ilmselt valitutele.
J.Aru kirjutas:Salongivalgustusele 1-1-le sobivat mikrolülitit ei ole, ise teen augud ringi, et hakkaks teine lüliti külge.
Ärge nüüd tilgutage. Oskab keegi öelda millist annab aretada, ma telliks ära ja prooviks.
Muidu ma mõtlen on kaks võimalust : 1) Praegune süsteem korda teha 2) Otsida sealt kereajust üle need neli otsa, kokku keerata ja yhendada salongivalguse alla.
Teine asi mis võib olla põhjus on see, et on lisatud autole alarm. Võibolla on selle paigaldaja mingit nahka teinud.
Muidu ma mõtlen on kaks võimalust : 1) Praegune süsteem korda teha 2) Otsida sealt kereajust üle need neli otsa, kokku keerata ja yhendada salongivalguse alla.
Teine asi mis võib olla põhjus on see, et on lisatud autole alarm. Võibolla on selle paigaldaja mingit nahka teinud.
-
rebane112
- Huviline
- Telefon: +358449777492
- Auto: passat 1,9 tdi/BMW E92 325d/multivan 2.5tdi
- Tänanud: 10 korda
- Tänatud: 4 korda
Mul sama jama laelamp põleb aga ukseomad ei põle ja kõikide uste lülitid terved!Juhi jalamatiall olev karp ka nagu uus!Käisin elektriku juures ei osand temagi viga öelda!Vahest harva hakkab tagaukse oma tööle!
Bensiin on pintslite pesemiseks! Diislis peitub jõud!
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Olete kindlad, et terved on? Ehk korraks uste avades lükkab mikrolüliti alla ja viskab sees tule põlema, kas tuli töötab nagu vaja ka töötava mootoriga?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Mina olen selliseid lüliteid kasutanud ja siis augud ukseluku küljes sobivaks viilinud ning poltidega kinnitanud uue lüliti. Aga kas siis ka salongivalgustus ilusti põleb uks lahti kui auto käib (korra käis peast läbi selline mõte, et äkki annab lüliti korraks ühendust aga kui auto ei käi siis uks lahti lihtsalt tuli natuke aega põleb ja tundub nagu toimiks)?killer666 kirjutas:Ärge nüüd tilgutage. Oskab keegi öelda millist annab aretada, ma telliks ära ja prooviks.
Edit: Golfi_Vend jõudis sama mõttega ette.
Viimati muutis J.Aru, 21 Aug 2014, 19:10, muudetud 1 kord kokku.
Kindlasti ei ole nii. Täna just hommikul testisin süüde sees asendis. Paned ukse kinni kustub kohe ära, teed ukse lahti süttib põlema. Küll aga tegin veel ühe tähelepaneku: Nimelt juhiuksel olevat ustelukustus lülitit vajutades lähevad kõik nupud alla, aga juhioma tõuseb üles tagasi. Puldist aga töötab ilusti. Äkki juhi lüliti on siis avatud asendisse surnud ja seepärast viskab luku lahti ning aku säästmise mõttes ehk siis teisi ei süüdata? Mäletan et mingil autol oli ka nii et kui mingi uks oli pikka aega lahti olnud siis teiste uste avades enam tuled põlema ei läinud. Samas jälle on osadel nii et põleb mõni üksik tagumine.
-
rebane112
- Huviline
Kui ma autost seest uksed lukku panen viskab tagumise ukse lahti tagasi aga kui väljast lukku panen toimib ilusti!Egas pole siin midagi tuleb lahti kakkuda lülitid ära vahetada!Kas kõik 5 lülitit on ühesugused?
- J.Aru
- Moderaator
Passatil, vähemalt meie omal on nii, et kui üks uks kaua lahti on kustutab salongivalgustuse ära, alt tuled jätab põlema. Täna tagumist ust remontides avastasin veel sellise asja, et lõpuks kui uksealune tuli esiuksel oli ka tükk aega põlenud korjas ültse voolu salongivalgustusest ära, ehk siis enam üheski asendis tuled põlema ei hakanud. Kui auto arvates järgmine ukse lahti tegin hakkasid kõik tuled uuesti põlema.
- J.Aru
- Moderaator
Mis mõttes kõik 5? Salongivalgustuse mikrolülitid on jah ukselukkudel ühesugused, pagasnikulukk on hoopis teine süsteem ja seal ainult üks lüliti. See uuesti ukse lahatitulemise viga peaks olema külmjoodetes.rebane112 kirjutas:Kui ma autost seest uksed lukku panen viskab tagumise ukse lahti tagasi aga kui väljast lukku panen toimib ilusti!Egas pole siin midagi tuleb lahti kakkuda lülitid ära vahetada!Kas kõik 5 lülitit on ühesugused?
-
rebane112
- Huviline
Pagassi oma teine systeem kyll aga äkki microlyliti samasugune ma selleks kysin,et kui poodi läen ostan korraga kõik uued ja vahetan ära!
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Pagassi mikrolüliti tellitav täitsa esinudest ja oli VIST!!! mingi 13 euri. Ukselukku omad teistsugused ja laiemalt teada 1:1 sobivusega lülitit ei tea.rebane112 kirjutas:Pagassi oma teine systeem kyll aga äkki microlyliti samasugune ma selleks kysin,et kui poodi läen ostan korraga kõik uued ja vahetan ära!
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
Juhtus selline nõme lugu, et ukse aavamise tross läks katki. Kohalike lammutusi uurides selgus, et see mingi tüüpviga ja minev kaup. Seega Lõpuks olin sunnitud luku auto küllest eemaldama, et cusxtom tross panna. Testisin ka seda lülitit ja tegin kindlaks, et selle viga ei ole, miks uksetuled ei sütti. Kuid ukse sees nägin mingit lisa kimpu, mis läks uksemootori juhtmestikuga kokku. Ilmselt siis lisa signa juhtmed.
Kas keegi oskab selle kereaju(mis selle nimi on ingl k.) pinoute öelda?
Kas keegi oskab selle kereaju(mis selle nimi on ingl k.) pinoute öelda?
-
dellu
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänanud: 2 korda
Lisasigna juhib jah läbi nn uksekaabelduse kesklukku, juhtmed veetakse jah aknamootori ja ukseluku vahelisele alale.
http://vwts.ru/index.php?p=vw_passat5_3b" onclick="window.open(this.href);return false; leiad päris palju materjali (scrolli skeemide jaoks sinna maani):
Volkswagen Passat B5 1998 System Wiring Diagrams (eng.)
Volkswagen Passat B5 1999 System Wiring Diagrams (eng.)
Volkswagen Passat B5 2000 System Wiring Diagrams (eng.)
Lammaris ei ole neid uksemooduleid mikrolülitite teema pärast. Mul ka mitmel autol on need juba enne müüdud olnud, kui üldse käe külge jõuan panna.
http://vwts.ru/index.php?p=vw_passat5_3b" onclick="window.open(this.href);return false; leiad päris palju materjali (scrolli skeemide jaoks sinna maani):
Lammaris ei ole neid uksemooduleid mikrolülitite teema pärast. Mul ka mitmel autol on need juba enne müüdud olnud, kui üldse käe külge jõuan panna.
Viimati muutis dellu, 02 Sept 2014, 07:35, muudetud 1 kord kokku.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
Väga hea . Eile küll googeldasin aga ei viitsinud sinna lehte süveneda kuna oli vene keeles.dellu kirjutas:Lisasigna juhib jah läbi nn uksekaabelduse kesklukku, juhtmed veetakse jah aknamootori ja ukseluku vahelisele alale.
.
Ei ei. Tahtsin seda trossi mille üks ots läheb sinna lukku ja teine sisemise lingi külge. Selle kohta öeldi et väga minev kaup. Igastahes mul läheb ilmselt teist ka varsti vaja kuna see ots seal kõrvalistujapool ka narmendas imelikult. Just selle konksu tagant, mis läheb lingi külge murdub ära. Kuna mul polnud asendust enam kuskilt võtta siis lahendasin asja nii, et võtsin ühe jalgratta trossi, ajasin sinna originaal kõrisse ja sai peaaegu väga hea. Vb uksepolstri eemaldamine on nüüd vähe tülikam, aga kui tihti seda ikka ette tuleb.Lammaris ei ole neid uksemooduleid mikrolülitite teema pärast. Mul ka mitmel autol on need juba enne müüdud olnud, kui üldse käe külge jõuan panna
Viga ilmselt tuvastatud.
1) Praegused pirnid pagasnikus ja uste all 24v. wtf?
2)Puudub toide. Lasin siis prooviks toite peale ja selgus et pirnid ainult hõõguvad. Tegin siis katse. Vajutasin ukse lahti olles lukku ja võtsin ühe märja käega kinni ukse tule massist(sellemi järgi sis läheb see ukse lülitisse) ja teise käega kinni kerest. Tulemusena lõi kohe laetuled põlema. Järeldan siis seda et uste mikrolülitid on kõik surnud. Kuna laetüli jookseb läbi ccm, siis piisab sinna ka väga kehvast massist , mis aga uksetulesid otse lülitada ei suuda.
http://vwts.ru/electro/wd_p_99.pdf(lk24).
Seega võivad mikrolylitud laetuld lülitada, aga see ei tähenda et nad on piisavalt korras et lasta läbi piisavalt voolu ukselampidele.
1) Praegused pirnid pagasnikus ja uste all 24v. wtf?
2)Puudub toide. Lasin siis prooviks toite peale ja selgus et pirnid ainult hõõguvad. Tegin siis katse. Vajutasin ukse lahti olles lukku ja võtsin ühe märja käega kinni ukse tule massist(sellemi järgi sis läheb see ukse lülitisse) ja teise käega kinni kerest. Tulemusena lõi kohe laetuled põlema. Järeldan siis seda et uste mikrolülitid on kõik surnud. Kuna laetüli jookseb läbi ccm, siis piisab sinna ka väga kehvast massist , mis aga uksetulesid otse lülitada ei suuda.
http://vwts.ru/electro/wd_p_99.pdf(lk24).
Seega võivad mikrolylitud laetuld lülitada, aga see ei tähenda et nad on piisavalt korras et lasta läbi piisavalt voolu ukselampidele.