Tere,
loodetavasti saab siit täpsema vastuse, kui siiani mujalt saanud olen (igaüks räägib erinevat juttu ja ajab ainult rohkem segadusse).
Tegemist siis VW Golf 3-ga. 1,4 44kW ja aastaks 93. Probleem selles, et süütevõti ei keera enam. Südamikku sisse läheb ilusti, aga keerata ei ole võimalik. Kas nüüd välja tuleb vahetada ainult südamik või mingi suurem osa? Kas seda oleks mõistlik lasta kellelgi muidu hakkajal inimesel ära vahetada või tuleb kuskile töökotta vedada? Või on veel mingi variant, mida katsetada? (Õlitada proovisin, sellest polnud mingit kasu).
Kuna ma VW-ga üldse pole ennem kokku puutunud ja tegemist on ka väga vana autoga (ja mina olen naisterahvas), siis ei oska ega julge ise suurt midagi rohkem peale hakata.
Suured tänud ette,
Triin.
Golf III '93 - Süütevõti ei keera
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
GTI
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 95 korda
- Tänatud: 191 korda
Re: Golf III '93 - Süütevõti ei keera
Tõenäoliselt kulunud võtme ja lukusüdamiku tõttu ei saa sa lukku keerata. Kas roolilukk on ka peal? Kui jah siis on teema keerulisem. Vahest selline juhus, et lukus rool hoiab süütelukul pinge peal ja seetõttu ei saa keerata? Proovi käega rooli pinge suunas vastupidi keerata ja uuesti võtit keerata. Parim variant oleks katsuda ikkagi võti keerama saada - loksutades/nõkerdades vms., pääsed kõige kergemine. Keerava võtme puhul saab ka ainult lukusüdamiku ära vahetada, muidu tuleb lammutamist ja lõhkumist ette võtta. Kuskandis muidu asud?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Golf III '93 - Süütevõti ei keera
Proovi nii, et rool pingest vaba. Lükkad võtme süütelukku samalajal seda õrnalt keerates ja edasi-tagasi liigutusega tegevust korrates. Välja ei tohi tõmmata niipalju, et võti välja tuleks, viad ots sisse jääks.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus