G3d gene ei lae ajutiselt pärast käivitust

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
ValgeKotkas
Huviline
Auto: Golf 3

G3d gene ei lae ajutiselt pärast käivitust

Lugemata postitus Postitas ValgeKotkas »

Tervitus, kuna minu autoteemat keegi ei loe, siis postitaks siia :D

nimelt probleem selles, et minu 81kw diiselmootoril (g3 92' GTd kerel) genekas ei lae pärast auto käivitamist kuni pöörded pole ligi 2000 juures ära käinud.

Kui korraks kas paigal või sõites ligi 2k ära lasta saab kõik korda ja töötab, muidu laseb aku peal.

Suhteliselt ebameeldiv on minu jaoks külma mootoriga nii teha, hea meelega töristaks madalamate pööretega. Samas praegu veel õues soe, pole nii hull, kuid talvel -20nega oleks asi eriti ebameeldiv.

Milles võiks probleem olla? Endal mõistus ei võta ja internetis ka raske otsida...

Ette tänades,
JÜri
Viimati muutis ValgeKotkas, 15 Aug 2011, 23:43, muudetud 1 kord kokku.
GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 95 korda
Tänatud: 191 korda

Re: G3d gene ei lae ajutiselt pärast käivitust

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kas generaatorit pole remonditud või pingeregulaatorit vahetatud? Niimoodi kipuvad millegipärast käituma odavama b-kat. pingeregulaatoriga generaatorid.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
ValgeKotkas
Huviline

Kusjuures, gene peal oli kirjas jah vist, et remanufactured unit vms.
Väga huvitav, et miks ta niimoodi tegema peaks, kus seal probleem? Pingeregulaator ise oli veel täitsa kena... jama, kui nüüd vahetama peab :D
tlauri
Huviline
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas tlauri »

ValgeKotkas kirjutas:Tervitus, kuna minu autoteemat keegi ei loe, siis postitaks siia :D

nimelt probleem selles, et minu 81kw diiselmootoril (g3 92' GTd kerel) genekas ei lae pärast auto käivitamist kuni pöörded pole ligi 2000 juures ära käinud.

Kui korraks kas paigal või sõites ligi 2k ära lasta saab kõik korda ja töötab, muidu laseb aku peal.

Suhteliselt ebameeldiv on minu jaoks külma mootoriga nii teha, hea meelega töristaks madalamate pööretega. Samas praegu veel õues soe, pole nii hull, kuid talvel -20nega oleks asi eriti ebameeldiv.

Milles võiks probleem olla? Endal mõistus ei võta ja internetis ka raske otsida...

Ette tänades,
JÜri
Kas ergusahel kontrollitud ? st, kas ergutus antakse peale ?
Viimati muutis tlauri, 16 Aug 2011, 15:55, muudetud 1 kord kokku.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
ValgeKotkas
Huviline

Ergutust pole proovinud vaadata. Kuidas võiks see alles ~2k pöördel "Käima minna"?
tlauri
Huviline
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas tlauri »

ValgeKotkas kirjutas:Ergutust pole proovinud vaadata. Kuidas võiks see alles ~2k pöördel "Käima minna"?
Induktsiooni mõjul.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012
GTI
Moderaator

tlauri kirjutas:
ValgeKotkas kirjutas:Ergutust pole proovinud vaadata. Kuidas võiks see alles ~2k pöördel "Käima minna"?
Induktsiooni mõjul.
Tean juhuseid, kus generaatorid on hakanud tõesti laadima jääkmagnetismi tõttu, mis rootorisse jääb ja seda siis, kui anda generaatorile suuremaid pöördeid. Esines seda küll ainult vene päritolu generaatoritel, millel vägagi massiivne rootor. Ergutusvoolu puudumine eeldab seda, et laadimise kontroll-lamp ei põle süüte sissekeeramisel ja ergutusotsale, mis gen. külge läheb, ei tule 12V peale. Need asjad võiksid algatuseks ära kontrollida.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
ValgeKotkas
Huviline

Ma küll ei mõista, mida te just kirjutasite, kuid käisin kontrollimas :D

Süüte sissekeeramisel lähevad põlema ainult punane veetemp ja õlirõhk ning korraks välgub ka eelsüütelambike. Muud midagi.

Kuna ma ei tea, kumbatpidi ergutus liigub, siis mõõtsin kõik ära - süüde sees oli gene peal vist 0.0x-0.1 V ning ergutusjuhtmete peal (need kaks, mis klemmiga käivad, eksole) 0.
Mootor sisse ning mittelaadiva genega täpselt sama voltaaž (?:D). Andsin pööret, siis gene peal oli ~7V. Juhtmetel miskit.
Viimati muutis ValgeKotkas, 19 Aug 2011, 14:48, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Kas laadimise kontroll-lambi läbipõlemisel võib ka laadimisest ilma jääda?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
GTI
Moderaator

Huvi pärast tegin ''loomkatse'' 1,8 66kw autoga - võtsin genekalt ergutusmähise juhtme küljest ära. Nüüd süüte sissekeeramisel kontroll-lamp armatuuris enam ei sütti, auto käivitades puudub laadimine ja pöördeid üle 2000 lastes laadimine taastub (arvatavasti rootori jääkmagnetismi tõttu). Igapäevase kasutuse korral arvatavasti laadima hakkamises probleemi ei teki, kui auto pikemalt seisab siis kaob ka magneetuvus rootoris tasapisi arvan. Mootori töötades kui laadimine puudub, ei näita seda ka kontroll-lamp (kuna ta ahel on katkestatud) - selles mõttes võiks süsteem lollikindlam olla ja laadimise kontroll-lambi töö ikka pingest sõltuv olla, mis generaator välja annab. Teemaalgatajal on arvatavasti ergutusahel korrast ära (katkestus või lamp läbi põlenud).
ValgeKotkas
Huviline

Ergutusahel jookseb muidu kuhu? Kaitsmeplokki jalgade kohal?

Tänud, vaatan asja järele. Mul ahelasse jookseb üks iseveetud juhe kokpitist, ning see oli mõnusalt katki. Küll aga ei andnud selle parandamine tulemusi, seega ju vist on kuskil veel juhe pooleks korrodeerunud (nagu pool muust juhtmestikust :D).
Pirne ma vist kontrollisin kunagi, aga eks peab igaks juhuks uuesti proovima.
Vasta

Mine “Elektroonika”