Golf IV parempoolne pikk peegel

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
zaazk
Huviline
Auto: VW Passat Variant B8 Alltrack 2.0 TDI 140kW DSG 2019 ja VW Caravelle T5.1 2.0 TDI 103kW DSG 2014

Golf IV parempoolne pikk peegel

Lugemata postitus Postitas zaazk »

Nimelt sai mingi aeg muretsetud Golf IV-le parempoolne pikk peegel, mis pärineb UK masina küljest. Sai korpus ära värvitud ja uus pikk peegel koos jalaga külge poogitud. Kuid ohh.. üllatust, peegel ei suudagi näidata parempoolset auto külge ka ühele poole kõige põhja välja keeratuna. Ei osanud arvatagi, et parempoolse rooliga auto peegel ei näita nii nagu peab. Kas on veel keegi omale pannud lühikese peegli asemele pika ja mida on selle klaasi suhtes ette võtnud? Kas on võimalik kuskilt lihtsalt saada õige vaatenurgaga uus peegli klaas?
Viimati muutis argo, 02 Mär 2012, 20:36, muudetud 5 korda kokku.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 580 korda

Re: Golf IV peegli klaas

Lugemata postitus Postitas jussike »

Peegli klaasist ei olene seal küll midagi. Peegli jalg on lihtsalt nüüd sama suure nurgaga mis vasakul. Ei viitsi pikalt jahuda, aga kes füüsika tunnis nina nokkimise kõrvalt ka õppimisega tegeles, saavad aru põhjustest.
Aitab kui peegli mootori kinnitus jalgu modifitseerida, auto poolset lühemaks ja välimistele mingid puksikesed vahele. Nii hakkad peeglist nägema, kuid klaas ja peegli kate jäävad omavahel debiilsesse asendisse, nagu oleks miskit valesti (tegelikult ju ongi) kokku pandud.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

zaazk
Huviline
Auto: VW Passat Variant B8 Alltrack 2.0 TDI 140kW DSG 2019 ja VW Caravelle T5.1 2.0 TDI 103kW DSG 2014

Re: Golf IV peegli klaas

Jah, sul on täiesti õigus, kui eile seda peeglit natuke rohkem uurisin, siis tõepoolest on kohe silmaga näha, et korpuse äär ise juba tekitab selle nurga, et ei näe sealt õigesti. Minu viga, et üldse mõtlesin seda peegli klaasi süüks ajada, tegelikult on asi sellejalas. Selle peale jõudsin kah isegi mõelda, et klaasi peegli kinnitusi natuke modifitseerida, kuid siin jällegi sul õigus, et klaas jääb siis ikka väga rämeda nurga alla, mida see juba praegugi on. Ainus normaalne lahendus on vist vana lühike peegel tagasi panna. Kas näiteks R32-el on sellisel juhul parempoolse peegli jalg teise nurga alla ehitatud, sest R32 kasutab mõlemal pool pikka peeglit. Siis saaks ainsana samamoodi rakenduslikult kasutada vaid R32 paremat pikka peeglit.
Ja vist toodeti ka USA turul olevatele Golfidele/Boradele kohe parmale poole pikka peeglit?
Viimati muutis zaazk, 12 Apr 2011, 08:47, muudetud 1 kord kokku.

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Re: Golf IV parempoolne pikk peegel

Lugemata postitus Postitas ounou »

ma huvi pärast küsin, et milleks sulle seda pikka peeglit üldse vaja on?

janar103
Huviline

Lugemata postitus Postitas janar103 »

ounou kirjutas:ma huvi pärast küsin, et milleks sulle seda pikka peeglit üldse vaja on?
Näeb parem välja? Mul ka Passatil parempoolne peegel "normaalse" suurusega ja mulle küll meeldib nii rohkem.

Zorgilaator
Huviline

Lugemata postitus Postitas Zorgilaator »

aga kas kahes peeglist yhte kokku ei saa ehitada. et yhelt see metall mis ukse kyljes ja teiselt see metall mis peegli kyljes. et seda peaks sealt hingest lahti saama võtta.

zaazk
Huviline

Zorgilaator kirjutas:aga kas kahes peeglist yhte kokku ei saa ehitada. et yhelt see metall mis ukse kyljes ja teiselt see metall mis peegli kyljes. et seda peaks sealt hingest lahti saama võtta.

Oligi lähiajal plaanis korra see värk seal lahti uuesti võtta ja võib täiesti proovida seda asja, et mõlemad peeglid pulkadeks võtta ning vaadata, kas saab neid nii kokku monteerida. Vbl keegi on juba ise proovinud samamoodi teha, võib teada anda, kas õnnestub nii?

Ja küsimus on jah puhtalt väljanägemises, kui mõlemad peeglid on "normaalse" suurusega. :P
Viimati muutis zaazk, 18 Mai 2011, 12:04, muudetud 1 kord kokku.

ErxT
Klubiline
Auto: Passat

Lugemata postitus Postitas ErxT »

zaazk kirjutas:
Zorgilaator kirjutas:aga kas kahes peeglist yhte kokku ei saa ehitada. et yhelt see metall mis ukse kyljes ja teiselt see metall mis peegli kyljes. et seda peaks sealt hingest lahti saama võtta.

Oligi lähiajal plaanis korra see värk seal lahti uuesti võtta ja võib täiesti proovida seda asja, et mõlemad peeglid pulkadeks võtta ning vaadata, kas saab neid nii kokku monteerida. Vbl keegi on juba ise proovinud samamoodi teha, võib teada anda, kas õnnestub nii?

Ja küsimus on jah puhtalt väljanägemises, kui mõlemad peeglid on "normaalse" suurusega. :P
Tervist,

Mul on olemas konkreetne kogemus. Jah - saab teha kahest ühe küll kui vaja. Nimelt on vaja peegli jalad ära vahetada. Visuaalselt on juba väike vahe neil sees iseenesest. Põhimõtteliselt on vaja nad täitsa pulkadeks võtta. Juhtmed tuleb soovitatavalt salongi poolt läbi lõigata (ilma ei saa lihtsalt kätte seda kuidagi), seejärel eemaldada vedrult see splint, mis teda pinges hoiab. Juhtmed soovitan korralikult siis tagasi joota, isoleerida ning veenduda, et ta juhe väga lühikeseks ei jää. Vastasel juhul ei taha pistik pärast oma ettenähtud kinnitusse ulatuda. Teisel peeglil käib täpsemalt sama moodi. Täpselt vastupidi kokku ja valmis ta ongi. Kahjuks enda tegemistest pilte ei teinud, aga loodan, et ehk on jutust ka abi.

zaazk
Huviline

Võtsin siis selle peegli teema lõpuks ise ka ette, ära tegin, kui kahjuks pilte unustasin töö käigust teha. Nagu juba ErxT kirjutas, siis põhimõtteliselt nii see asi käibki. Lammutad mõlemad peeglid täiesti pulkadeks, ettevaatlikult tuleb eemaldada see vedru otsas olev splint, et seda pärast uuesti kasutada saaks. Kui see on käes, siis edasi on juba lihtne, ühtegi juhet pole vaja siiski läbi lõigata nagu ErxT seletas. Tuleb lahti võtta ainult 3 juhtme otsa peegli mootori pistikust, nii saab ilusti juhtmed tervena kätte, mõlemal peeglil on juhtmed samas identses järjestuses. Vahetad need metall korpused ära, et paned lühikese peegli jalale pika metalliga korpuse, ajad juhtmed uuesti läbi, el.mootorile uuesti pistiku taha. Vedrule taod minngisuguse pikema toruga või võtme komplekti mõne pikendusega, mis täpselt sinna otsa sobib selle splindi sinna kinni tagasi ja võib pealmised korpused peale tagasi panna ning valmis see ongi. Paned uuesti peegli ukse külge tagasi, ühendad juhtmed, paned ukse polstri peale tagasi ja võidki oma uue peegli paika sättida, mis näitab nüüd normaalselt nii nagu peabki.
Nii et, kes tahab lühikese peegli asemele pikka peeglit panna, siis täiesti teostatav ja edu tegemisel.

krl
Huviline
Auto: Golf4 2001

Lugemata postitus Postitas krl »

ounou kirjutas:ma huvi pärast küsin, et milleks sulle seda pikka peeglit üldse vaja on?
Minu arust näitab see väike peegel ka ikka liiga vähe küljepeale. Eriti lähedale ja parkides/tagurdades. Seal peaks äkki mingi kumer peegel olema, või tõesti siis panna sinna ka suur peegel, nagu vasakulgi.

anryo
Huviline
Auto: VW Passat Variant 1.9 TDI '02

Lugemata postitus Postitas anryo »

Kas UK mudeli parem pikk peegel on ka kumer?
We live in a poor neighborhood - we can only afford to drive old cars.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

Vaata kas see pole "pikk" peegel?
Mul pole enda golfi küljepeegel kohe mitteüldsse silme ees milline see on :P
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=58&t=70337" onclick="window.open(this.href);return false;
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

Ei ole see pikk peegel. Pikk peegel on selline nagu vasakul pool, ainult, et käib paremal pool :D
rako kirjutas:Vaata kas see pole "pikk" peegel?
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=58&t=70337" onclick="window.open(this.href);return false;
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

argo1987 kirjutas:Ei ole see pikk peegel. Pikk peegel on selline nagu vasakul pool, ainult, et käib paremal pool :D
rako kirjutas:Vaata kas see pole "pikk" peegel?
:) kuna polnud võrdlus momenti olin kahtleval seisukohal :)
( ma ikka tean mis on pikk peegel )
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

Vasta

Mine “Kere & Sisu”