Vana auto vahetus Volkswageni vastu

Antud rubriik on mõeldud selleks, et hõlbustada AUTODE ostmist, varuosad ja audio selle alla ei kuulu. Siia paluks postitada kõik "mis te arvate sellest autost" jne postitused.

Moderaatorid: dellu, Gull

Vasta
pafcut
Uustulnuk
Postitusi: 2
Liitunud: 12 Okt 2014, 17:29
Asukoht:

Vana auto vahetus Volkswageni vastu

Lugemata postitus Postitas pafcut »

Tere,

Hetkel oman autot Volvo S80 2004 aasta D5 120 kw mootoriga. Isend on küll viisakas ja natuke ka elegantne, kuid kõik remondid ja hooldused on rahakotti ikka üsna korralikult rüüstanud. Hetkel pean hinge kinni hoidma, et mitte midagi seal jälle ei juhtuks. Viimane remont/hooldus maksis mul 400 euri, paar nädalat enne seda 500 eurot ja paar kuud enne seda ka 700 eurot. Vahetatud sain nende remontidega ühe amordi, stabika kondid, mõned puksid esisillas, õlivahetus, mootoripadjad (3 mootoripatja hinnaga 90 eur/tk+vahetus), EGR klapi puhastus, käigukasti SK tihendid, esimesed laagrid. Kahjuks sain peale ostu mõnda aega peale nokitsemist auto kapoti all mahakulutatud silti ereda valgusega peegeldades sinna kirjutatud info teada, et auto läbisõit oli 2007 aastal 240000 (sel aastal ostuhetkel oli kellal 218000 peal), sellest ka siis kulunud rool jms kaasnev. Auto hetkel korras, kuid tõesti arvestades palgataset, siis kogu palk, mis üürist jms kuludest üle jääb, on kulunud auto remondiks. Plussidest võib Volvo puhul esile tuua üpris väikese kütusekulu, milleks on ca 4 l/100 km maanteel ja ca 8 l/100 km linnas (kui arvate, et pole võimalik, siis selle olen pikkade otsadega kindlaks teinud - nt Vilniusesse 1550 kilomeetrit 71 liitriga, kus sees olid linnasõidud ja isegi üks ummikus sõit); hea originaal helisüsteem, hea juhitavus, väga ruumikas auto - sedaan sobib vabalt ka suuremale perele.
Kõige selle kõrval, eriti remondi osas mõjub mulle endale psüühiliselt väga kurnavalt, varuosad on lihtsalt NII kirved, vahel tundub mõne väikese jupi hinda kuuldes tunne, nagu oleks see kullast kokku valatud, võrreldes mõne muu margiga, mõtlen selle all juba B varuosi.

Uurisin nüüd ka mis oleks enamvähem kvaliteetne auto ja mille ülalpidamise kulud ei laasta nii räigelt pangaarvet. Valikuga prooviksin jääda volkswageni poole. Kas siis Jetta või passat sedaankerega. Soovin osta bensiinimootoriga autot, kuna läbisõidud väikesed, ca 25 km päevas. Diiselmootori jätaks kõrvale, kuna hetkel juba pm tööle jõudes, kui väljas on ca 5 kraadi, siis auto hakkab alles soojaks minema 12 km peal, seega arvestades talve, sooviksin natuke ka sõidumugavust nautida normaalses temperatuuris. Lisaks väga suurt säästu diisliga ei saavutaks.
Auto kiirendus ja edasiminek pole oluline, auto on mulle tarbeese, millega saaksin kõik vajalikud sõidud ära teha, seejuures autot hooldada ja korras hoida. Aastane läbisõit on mul ca 20000 km. Tahaksin enne oma auto müüki seekord põhjalikult autot valida ja mitte reha otsa järjekordselt astuda. Kindlasti seekord enne auto ajalugu ja reaalset läbisõitu teadmata autot ka ei osta.
Endal oleks huvi Volkswageni 2007 aasta jetta 1,6 liitrise bensuka vastu (enamvähem vastuvõetav küttekulu), hinnaklassiga kuskil 5500 euro kandis. Kas keegi on nende ülalpidamiskuludega kursis võrreldes vanemate mudelitega nt Jetta alla 2005 a ning Passatitega alla 2005 aasta (varuosad, hooldus jms)? Lisaks ka head-vead, tüüpvead. Hetkel jääb silma: http://www.auto24.ee/used/1790078" onclick="window.open(this.href);return false;
Oskab võib olla keegi kommenteerida antud autot ja üldiselt Volkswageneid?
Kokkuvõttev kulu, mis vastaks ootustele, võiks autol olla remondi ja hoolduse peale 70-100 euri/kuus
Viimati muutis MustVälk, 23 Dets 2015, 20:57, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.

Sellel teemal on 14 vastust

Vastuste nägemiseks peate olema registreeritud liige ja sisse logitud.


Registreeru Logi sisse
 
Vasta

Mine “Autoostu abi”