1.9tdi 74kw suurenenud küttekulu...
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Re: 1.9tdi 74kw diisel põletab rohkem kütet kui varem!!!
Mille alusel nad väitsid et termostaat korras on ? Võtsid lahti ja vaatasid ?
-
- Huviline
- Telefon: 53791691
- Auto: Skoda Octavia 74kw tdi, Bora 74kw tdi 4motion ja mõned muud volkarid.
- Tänatud: 2 korda
minu sõnade järgi ( auto läheb väga truttu soojaks ja püsib ka soe) Teiseks väliselt vist polnud midagi viga ja lõdvikute järgi ka vist.
Vb eksin millegagi
aga minu arust nii oli
Vb eksin millegagi

-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
- Tänatud: 1 kord
selle 81c juures näitab seier 90c seetõttu, et kellade blokk on programmeeritud näitama temperatuuri muutust mittelineaarselt, ja seda ilmselt selleks, et kui mootori temp näiteks jõuab 100c juurde, siis kelladel oleks ees juba a la 110c ning süttiks vastav hoiatustuluke - seda siis selleks, et auto omanik reageeriks ennem, kui mootori temperatuur tõuseks nii kõrgeks, kus see mootorile viga teeks.addx kirjutas:minu sõnade järgi ( auto läheb väga truttu soojaks ja püsib ka soe) Teiseks väliselt vist polnud midagi viga ja lõdvikute järgi ka vist.
Vb eksin millegagiaga minu arust nii oli

Diesel Power KEEPS ME GOING
-
- Huviline
Spido näidanud koguaeg et 90 kraadi, üle pole kunagi olnud.
Toon praegu enda näite. Näidik 90. Reaal 78. Näidik 80, reaal 70.
-
- Huviline
Ikkagi suhteliselt uus auto, koguaeg on temp sama olnud, siin muutust ei märka, ehk siis mina kõrvaldaks selle võimaluse.
-
- Huviline
- Telefon: 56302705
- Auto: Golf 2 1.8 66 kw GT speisal
paistab et oskad kommida aga ei midagi erilist autodest ei teatlauri kirjutas:Sa ju lausa anud, et mõni hiromant sõna sekka ütleks. Humorist oled ikka ise![]()
![]()
Tule jah tagasi reaalsete andmetega - siis on millestki rääkida/arutada ja ka foorumi otsing hakkab kohe vastavatele sümptomitele teema-vastuseid andma.
Seni saad ainult humoorikaid ja huumorita totraid ning vähem totraid küsimusi ja vastuseid. Huumor mahub kõikjale, nagu ka mõni võõrkeha kütuse paagist läbi.Ilmselt see on sul kontrollitud, sest kõduneva trassi/paagi lekked mahuvad samuti 99% ettetulevate vigade hulka.
addx kirjutas:ja termostaat ei tohiks läbi olla, sellele ei viita küll miski. pole saanud ka arvutit veel taha ühendada, aga homme proovin uuesti
-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
tsiteerisin siis golfi venna küsitut.....vastust aga pole nagu näen. Ja mitte ei mõjuta ainult tühikäigu kulu, vaid ka sõidu kulu. Härra addx, kui sul autode koha pealt mõistus munadega triiki, siis palun pöördu spetside poole....just diisli spetside poole, sest need nn suva garaged ei tea üldjuhul TDI mootoritest suht halligi - eriti, kui asi puudutab diagnostikat. Ja see ei olnud mõeldud solvanguna, lihtsalt soe soovitus vähendamaks oma ajakulu!golfi_vend kirjutas: Kas torsion value-t vaatasite, selle muutumine on ka asi mis tühikäigu kütusekulu mõjutab.
Ja see sinu juhtme taga käimine....hmm....sügavalt kahtlen, et seal mingeid õigeid näite vaadati, sest sa ei oska isegi teatud konkreetsetele küsimustele vastust tuua! Jõudu!
-
- Huviline
ei oska jah, sest siiski mina ei käinud seal arvutis neid näite uurimas, selleks oli siis mehaanik, ebapädev või mitte, seda kommenteerida ei oska. Nõme lihtsalt et lambist tõusis see kulu nii palju, ja mitte mingit vahet masinal pole. olen ma neid näppinud küll, kui diagnosti poole pealt ole loll kui lauajalg tõesti...
-
- Huviline
ja golfi_vennaga on räägitud, kui leiab aja siis saab temal lasta masina üle vaadata.
-
- Huviline
Minu mõlemad vanakool kui ka PD saavad pea 2x rohkem lisaõhku tühikäigul näiteks, sest EGR mõlemal kinni pandud ja no tühipöörde kulu ei muutunud karvavõrdki....ah jah, mõlema kompuutri kulu on tankimise meetodil mitmeid kordi kontrollitud ja näitavad mõlemad õiget kulu.Mazz kirjutas:Kui kaabli taha saad siis vaata palju kohapeal tarbib. Peast ei tulista mis see norm olla võib. Endal vist 0.3l/h midagi.
Arvan, et mootor saab palju lisaõhku kuskilt.
-
- Huviline
uurin ja puurin siin foorumis sama mootirga masinate teemasid/abipalveid:D leidsin kaks huvitavat võimalust oma auto vigadele.
Esimene oli siis see, et kellelgi oli siin olnud pidurisüsteemis olnud sees vesi ja see oli pidureid peal hoidnud. endal auto liigub lükates hästi aga vb liigutades see kuidagi hoiab autot tagasi?
Teise võimaluse leidsin ka, muidugi seda pakuti ka siin juba. Lause tõmmatud siis teisest teemast. ehk siis liiga palju õhku ja vb ka nukvõll kuidagi oma asendit muutnud?
Vb väga lollid mõted, aga kui ise mõelda sellisel teemal ei oska siis otsin ja katsun samastada probleeme 
Esimene oli siis see, et kellelgi oli siin olnud pidurisüsteemis olnud sees vesi ja see oli pidureid peal hoidnud. endal auto liigub lükates hästi aga vb liigutades see kuidagi hoiab autot tagasi?
Teise võimaluse leidsin ka, muidugi seda pakuti ka siin juba. Lause tõmmatud siis teisest teemast. ehk siis liiga palju õhku ja vb ka nukvõll kuidagi oma asendit muutnud?
► Näita Spoilerit

Mul siin kuu tagasi läks käsipiduri tross. Oli siis peale haakunud, ise ei saanud arugi.
-
- Huviline
Oeh, jõudu jalgratta leiutamisel. see 2x õhukogus on siin küll viimane asi, mille pärast pissida....tehke endale selgeks, kuidas ühel TDI motol kütte etteannet lubatakse ja reguleeritakse, ja siis tulge jahuma 2x õhu mootorisse imemisest ja sellest "tulenevat" kõrget kütte kulu. Viiteks: ainuke asi, mida rohkem õhku mõjutab, on see, et küte põleb puhtamalt st effektiivsemalt ja pedaali vajutades lubatakse tellitud kütte etteanne varem st minekut mõjutab. Paigast ära olev nukkvõll PD mootoril muudab hoopis tõsisemaid asju ja need tõesti mõjutavad kütte kulu(tehke endale jällegi selgeks, kuidas PD mootor töötab). Sellise BS lugemine ajab pehmelt öeldes "miskit" keema.addx kirjutas:uurin ja puurin siin foorumis sama mootirga masinate teemasid/abipalveid:D leidsin kaks huvitavat võimalust oma auto vigadele.
Teise võimaluse leidsin ka, muidugi seda pakuti ka siin juba. Lause tõmmatud siis teisest teemast. ehk siis liiga palju õhku ja vb ka nukvõll kuidagi oma asendit muutnud?Vb väga lollid mõted, aga kui ise mõelda sellisel teemal ei oska siis otsin ja katsun samastada probleeme► Näita Spoilerit
-
- Huviline
ilmselgelt kõik autoomanikud ei tunne autosid, veel vähem nende mootoreid. Ma usun et ma ei otsi abi valest kohast.. vb seletan enda auto probleeme sitasti ja kehvasti, aga ma siiski loodan viga leida ja tuhran ka siis olevates teemades sama mootoriga probleeme menetledes. minu asi oligi visata siia võimalik probleem ja siis targad mehed ütlevad kas olen m**n ja debiilik või et leidsin vea ülesse.
-
- Huviline
Said siis oma masina üle vaadatud? Ise pakkusid just nuka paigast olekut....selle peaks diagnostika PD motol ära näitama, kuid nagu aru saan, siis sinu esialge diagnostika oli maha visatud aeg ja midagi targemaks sa sellest ei saanud.addx kirjutas:ja golfi_vennaga on räägitud, kui leiab aja siis saab temal lasta masina üle vaadata.
-
- Huviline
nii ta oli jah kahjuks. plaan golfivenda külastada on aga pole veel sobivat ega trehvanud kokku.
-
- Huviline
No vb leiad kellegi, kes ligemal ja väikse summa eest nõus ära tegema....ja kes ikka teab milliseid parameetreid ja kuidas vaadata. Hetkel isegi ei tea, mida pihustid näitavad, rääkimata nukast.addx kirjutas:nii ta oli jah kahjuks. plaan golfivenda külastada on aga pole veel sobivat ega trehvanud kokku.
-
- Huviline
Re: 1.9tdi 74kw suurenenud küttekulu...
Sai mingiaeg käidud golfivenna juures. Ainuke asi mida tema oskas öelda oli süüde. Siis näitas arvuti vist 2.3kW vist. soovitas nulli kanti ajada või siis isegi vähe miinusesse. Kuna rihmavahetus oli ka ukse ees siis asin mehaanikul keerata ka süüdet, kahjuks aga tema arvutist vaadata ei osanud ja keeras umbes. Kodus arvuti järgi ühendades näitas programm aga 6.0-6.6kW Sai siis golfi vennale helistatud ja küsitud et kas vähe kõrge pole see, tema arvates ei saagi nii kõrge olla, auto ei tohiks käivitudagi. Paagitäie kütet sai aga ilusti ära sõita, küttekulu oli 8.3l/100km
52liitriga sai sõita 626km.
Sai peale seda mindud ühe tuttava juurde kes tegeleb ka diagnosti ja remondiga. Sai siis vaikselt vähemaks keerama hakatud, sai sinna miinus kaheni juba aga siis oli kohapeal küttekulu 1.4-1.6l/h. Panie siis 0.0 peale ja siis keskmine kohapeal 1.0-1.2l/h soojamootoriga. see aga tundub ikkagi veel kuidagi suur.
Üks päev sai tehtud ka pikem ots kui sõitsin paagi maha ühe päevaga ja suuremjagu maantee 48liitirga sai veereda 840km, ehk siis keskmiseks sain ligikaudu 5.7l/100km. usun et ka see maantee sõiduks veidi suur selle masinaga. temperatuur väljas oli plussis ja auto oli pidevalt soe.
Kodus olemas sama mootoriga, sama kere ja samade lisadega masin. Juhtme lükkasin mõlemale taha ja lasin ka mõlemad töösoojaks. Lisan ka pildid alla.
Minu autol tiksus küttekulu 1.0-1.2l/h. teisel autol aga 0.6-0.8l/h
Minu autol oli syncro angle (süüde) 0.0-0.6kW, teisel autol aga 0.6-2.2kW
Minu autol oli Injected quantity 8.5mg/str, teisel autol aga 6.3mg/str
Miks minu oma rohkem kütet tarbib?

Vabandan ette, vahepeal ei käi mõistus tegudela järel
telefoniga tehtud pildid...
52liitriga sai sõita 626km.
Sai peale seda mindud ühe tuttava juurde kes tegeleb ka diagnosti ja remondiga. Sai siis vaikselt vähemaks keerama hakatud, sai sinna miinus kaheni juba aga siis oli kohapeal küttekulu 1.4-1.6l/h. Panie siis 0.0 peale ja siis keskmine kohapeal 1.0-1.2l/h soojamootoriga. see aga tundub ikkagi veel kuidagi suur.
Üks päev sai tehtud ka pikem ots kui sõitsin paagi maha ühe päevaga ja suuremjagu maantee 48liitirga sai veereda 840km, ehk siis keskmiseks sain ligikaudu 5.7l/100km. usun et ka see maantee sõiduks veidi suur selle masinaga. temperatuur väljas oli plussis ja auto oli pidevalt soe.
Kodus olemas sama mootoriga, sama kere ja samade lisadega masin. Juhtme lükkasin mõlemale taha ja lasin ka mõlemad töösoojaks. Lisan ka pildid alla.
Minu autol tiksus küttekulu 1.0-1.2l/h. teisel autol aga 0.6-0.8l/h
Minu autol oli syncro angle (süüde) 0.0-0.6kW, teisel autol aga 0.6-2.2kW
Minu autol oli Injected quantity 8.5mg/str, teisel autol aga 6.3mg/str
Miks minu oma rohkem kütet tarbib?

Vabandan ette, vahepeal ei käi mõistus tegudela järel

-
- Huviline
- Auto: Bora AUQ(rip), Golf3 GTI(ex) , Audi A4 ASN
sama aasta autod , sama läbisõiduga ja sama stiilis ruunatud ? 

- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 43 korda
- Tänatud: 198 korda
- Kontakt:
Mis pihustinäidud tegid? Kanal 13
Hiljuti käis üks 5.5 ka torsionit vaatamas, see oli korras, enne seda oli lasknud Tartus pihustid stendida, kus ütles, et kuigi pihustite läbivool on ühtlane on see väga väike.
Samamoodi kohapeal kulu 1.1l/h, torsion korras kuid kolme pihusti näidud kõvasti üle ühe, isegi mälu kui ei peta 1.8 ja nii.
Endal kohapeal kulu 0.4/h torsion 0 peale keeratud ja näidud 0.2 juures.
Hiljuti käis üks 5.5 ka torsionit vaatamas, see oli korras, enne seda oli lasknud Tartus pihustid stendida, kus ütles, et kuigi pihustite läbivool on ühtlane on see väga väike.
Samamoodi kohapeal kulu 1.1l/h, torsion korras kuid kolme pihusti näidud kõvasti üle ühe, isegi mälu kui ei peta 1.8 ja nii.
Endal kohapeal kulu 0.4/h torsion 0 peale keeratud ja näidud 0.2 juures.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
- Huviline
Mul aasta uuem ja läbisõitu ka 45k rohkem.Stollu kirjutas:sama aasta autod , sama läbisõiduga ja sama stiilis ruunatud ?
Katsun uurida ka mõlemal autol seda kanal 13 andmeid ja teen pildi. eks siis oskad midagi öelda.
-
- Huviline
Nii lisan kaks pilti,
See millel on kõttekulu 1.0 on minu oma ja see millel on 0.8 see isa oma.
Minu auto sõitis enne mõõtmist umbes 10 kilti ja suurem sellest maast oli maantee. Küttekulu tuli selle lühikese ajaga ligi 10 sajale
Isa autoga sõitsin mudast teed mööda maanteele ja seal paar kilti sinkavonka teed ja tagasi ja oli auto soe. Küttekuluks sain selle maaga veidi üle 7.5 sajale. Muidugi need kompuutrid ei räägi alati tütt ka aga nüüd tegin poole paagi pealt ka tanimise et vaadata palju mul kulub kütet küla vahel. Keskmine tuli 15 liitri tankimisel umbes 7 sajale. Rohkem möga ei aja, lisan pildid ja kes oskab midagi öelda see öelgu
Tänan!

Kiire küsimus ka, kas andur läbi?

See millel on kõttekulu 1.0 on minu oma ja see millel on 0.8 see isa oma.
Minu auto sõitis enne mõõtmist umbes 10 kilti ja suurem sellest maast oli maantee. Küttekulu tuli selle lühikese ajaga ligi 10 sajale
Isa autoga sõitsin mudast teed mööda maanteele ja seal paar kilti sinkavonka teed ja tagasi ja oli auto soe. Küttekuluks sain selle maaga veidi üle 7.5 sajale. Muidugi need kompuutrid ei räägi alati tütt ka aga nüüd tegin poole paagi pealt ka tanimise et vaadata palju mul kulub kütet küla vahel. Keskmine tuli 15 liitri tankimisel umbes 7 sajale. Rohkem möga ei aja, lisan pildid ja kes oskab midagi öelda see öelgu

Tänan!

Kiire küsimus ka, kas andur läbi?

-
- Uustulnuk
- Auto: vw passat 1,9 tdi 96 kw
Tere,minu autol sama jama ,auto passat 1,9 tdi 96 kw 2001 a. keskmine kütusekulu 9,8 l . Kohapeal sooja mootoriga 1,0-1,3 l /h.Minu meelest võtab ikka siga palju,olen kuulnud ,et peaks olema keskmine 6,5. Äkki oskab keegi soovitada ,mis viga on. tänud.