Golf 3 ei puhu sooja
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B5 1.9TDI 81kw, Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec
- Tänanud: 2 korda
Mul on ka mõistus otsas. Sai täna siis veepump lajali poodetud, labad ilusasti olemas ja käis ringi jne. Termostaati keetsin ka, avanes korralikult. Probleem endiselt, et ei tule sooja õhku kui salongivendikas käib. Niisama natuke tuleb samuti läheb jahutusradika alumine lõdvik leigeks. Siit küsimus...Kas salongi radikas olev õhk või ummistus võib mõjutada suurt tosooliringi nii, et radikas korralikult soojaks ei lähe??? Olen juba peaaegu kõike proovinud väljaarvatud salongiradika vahetus. Kuidas ma teen kindlaks kas radikas on niisama õhku sees või on umbes? Muide salongiradika lõdvikud on umbes võrdselt soojad. Ka läheb termomeeter kogu aeg põhja (maksimumi peale).
Viimati muutis Derthin, 23 Aug 2010, 20:04, muudetud 1 kord kokku.
Sööda hunti kuidas tahad, karu oma on ikka suurem!
-
- Huviline
- Telefon: 5587451
- Auto: G4 1,6 2001a; Toyota Avensis 2.0TD 1999a; Nissan Primera 2,2td 2003a; Volkswagen Bora 2.0 85kw 2002a; Volvo S60 2,4 103kw 2002a; Skoda Octavia 1,9 66kw 4WD 2000a.
Just täpselt nii ongi!Derthin kirjutas:Kui ma lugesin Golfi Manuaali just jahutussüsteemi täitmise kohta, siis sealt sain ma aru, et õhk peaks süsteemist lihtsalt mootori käimisega ise välja tulema.
Aga mulle soovitati soendus radika lõdviku otsad ära oma vahel vahetada -sealt kust need mootorist välja tulevad,kuigi ma ei saa aru kas on sellel mingit mõtet -kindlasti targemad parandavad mind mis siis juhtuda võib kui seda peaksin tegema...ja kas sellest võib abi olla kui soendus radikas nt.ei käi läbi.
Re: Golf 3 ei puhu sooja
Tere,
Jätkaks teemat samasuguste sümptomitega, auto on G3 1992, 1.8 66kW, mootor ABS.
Mure selles, et ca 5-10 minutit peale käivitust ei tõuse temperatuurinäidik ega hakka salongi ka sooja puhuma.
Kui hoida pöördeid üle 2000 hakkab temperatuur tõusma ja ka sooja õhku tulema.
Sõites on kõik korras, tuleb sooja ja temperatuur tõuseb 90 peale.
Sõites alla 2000 pöörde või masin seisma tühikäigule tööle jätta, siis langeb temperatuur 70 peale ning hakkab jahedamat (ka külma) õhku puhuma.
Kui pikem sõit ette võtta, siis kõik nagu toimib. Aga kui mootor maha jahtub, hakkab kõik otsast peale.
Ja nii mul on selle temperatuurinäidu ja soojaõhuga üks "lõputu küünlapäev".
Kõrvalnähud: peale sõitu tuleb kerget tosooli lõhna sisse, kapoti alt vaadates on paisupaagist natuke tosooli välja pressinud.
Kohapeal üle 2000 pöörde hoida, siis salongist kuulates tekib vahest mootorihääle juurde selline "kõrval-krõbin", kapoti alt kuulates ei suuda "krõbina" asukohta-kostumist tuvastada. Nähtavaid lekkeid ei ole, flantsid ja lõdvikud on OK. Lõdvikud lähevad ka soojaks ja seda õhku süsteemis olen ca 2 nädalat juba välja ajanud.
Tehtud tööd: soojendusradikas koos "plaadi-svammiga" vahetatud okt. 2008, temperatuuriandur koos flantsiga vahetatud märts 2010 ja termostaat vahetatud okt. 2010 lõpus.
Mida võiks veel proovida või kuskohast võiks viga otsida, ennem kui hakata mahukamaid (kulukaimaid) töid ette võtta?
Üks hüpotees mul veel on, aga ei hakka sellega sõnu suhu panema...
Oodatud on asjakohaste kogemustega inimeste arvamused ja/või ettepanekud
Jätkaks teemat samasuguste sümptomitega, auto on G3 1992, 1.8 66kW, mootor ABS.
Mure selles, et ca 5-10 minutit peale käivitust ei tõuse temperatuurinäidik ega hakka salongi ka sooja puhuma.
Kui hoida pöördeid üle 2000 hakkab temperatuur tõusma ja ka sooja õhku tulema.
Sõites on kõik korras, tuleb sooja ja temperatuur tõuseb 90 peale.
Sõites alla 2000 pöörde või masin seisma tühikäigule tööle jätta, siis langeb temperatuur 70 peale ning hakkab jahedamat (ka külma) õhku puhuma.
Kui pikem sõit ette võtta, siis kõik nagu toimib. Aga kui mootor maha jahtub, hakkab kõik otsast peale.
Ja nii mul on selle temperatuurinäidu ja soojaõhuga üks "lõputu küünlapäev".
Kõrvalnähud: peale sõitu tuleb kerget tosooli lõhna sisse, kapoti alt vaadates on paisupaagist natuke tosooli välja pressinud.
Kohapeal üle 2000 pöörde hoida, siis salongist kuulates tekib vahest mootorihääle juurde selline "kõrval-krõbin", kapoti alt kuulates ei suuda "krõbina" asukohta-kostumist tuvastada. Nähtavaid lekkeid ei ole, flantsid ja lõdvikud on OK. Lõdvikud lähevad ka soojaks ja seda õhku süsteemis olen ca 2 nädalat juba välja ajanud.
Tehtud tööd: soojendusradikas koos "plaadi-svammiga" vahetatud okt. 2008, temperatuuriandur koos flantsiga vahetatud märts 2010 ja termostaat vahetatud okt. 2010 lõpus.
Mida võiks veel proovida või kuskohast võiks viga otsida, ennem kui hakata mahukamaid (kulukaimaid) töid ette võtta?
Üks hüpotees mul veel on, aga ei hakka sellega sõnu suhu panema...
Oodatud on asjakohaste kogemustega inimeste arvamused ja/või ettepanekud
-
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 9 korda
1) Termostaat vigane või midagi vahele läinud, ei sulgu piisavalt, jääb irvitama, seda on juhtunud ka uute termostaatidega.
2) Vaata see 2008 aastal vahetatud soojendusradikas üle, kui salongi jahutusvedeliku lõhna viskab, siis peab kuskilt sealt midagi lekkima, kas on saanud viga lõdviku flants paigaldusega vms., või lekib sul radika soojenduskraan.
3) Ja see krõbin, mida sa kirjeldasid, mida see täpsemalt sulle meenutab?
2) Vaata see 2008 aastal vahetatud soojendusradikas üle, kui salongi jahutusvedeliku lõhna viskab, siis peab kuskilt sealt midagi lekkima, kas on saanud viga lõdviku flants paigaldusega vms., või lekib sul radika soojenduskraan.
3) Ja see krõbin, mida sa kirjeldasid, mida see täpsemalt sulle meenutab?
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Woodi ,salongi soojendus radiaatori ette pandi kraan G1-hel. G2 ja teema algataja G3. salongi soojendus radiaatoril EI ole kraani salongi radiaatoril,
-
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 9 korda
No ok, siis tunnistan viga selle kohapealt, aga Tõnn võiks nimesid ka õieti kirjutama hakkata.T6nis2 kirjutas:Woodi ,salongi soojendus radiaatori ette pandi kraan G1-hel. G2 ja teema algataja G3. salongi soojendus radiaatoril EI ole kraani salongi radiaatoril,
Vabandan OT pärast.
Viimati muutis woody, 26 Nov 2010, 07:35, muudetud 1 kord kokku.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Tänud vastuste ees...
...minu eksperiment jätkub esialgu veepumba vahetusega.
...minu eksperiment jätkub esialgu veepumba vahetusega.
Tere, Endal ka selline mure, et ei lähe soojaks seest.
Golf 3 1,6 74kw.
Kus kohas asuvad klappid?
Ega kui kliima on tühi, ega see mõjuta antud tegevust?
Golf 3 1,6 74kw.
Kus kohas asuvad klappid?
Ega kui kliima on tühi, ega see mõjuta antud tegevust?
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 82 korda
- Tänatud: 177 korda
Katsu soojendusradika torusid kapoti all kas need on mõlemad ikka tulised - kui jah siis käib tuline vedelik sealt läbi ja viga võib olla klappides mis ei liigu õieti või lasevad õhku läbi. Kliimat ei tea aga tühi konditsioneer küll ei mõjuta salongi soojenemist. Klapid asuvad salongis armatuuri all, algselt veendu ei trossid ja kõrid oleksid soojendushoobade taga ilusti kinni.
Viimati muutis GTI, 13 Jaan 2014, 19:10, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: edit
Põhjus: edit
-
- Huviline
- Telefon: 56503745
- Auto: Audi q7. Multivan
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 3 korda
Re:
Jeb,minu passatil(B3) pudenes kah selle klapi küljest enamus svammi ära ja ma loll panin ta ikka kokku tagasi! Tänase külmaga aga puhus ainult leiget õhku täiskuuma mootoriga! Mida inglit nad seal tehases on sellise si** svammi sinna üldse toppinud! Kas või kuidas selle klapi küljes asuvad augud saaks kinni toppida või lappida?T6nis2 kirjutas:Kas te selle peale ei tule et sooja,külma juhtiv klapp on varustatud tehase poolt ,,svammiga,, Selle pudenemisega tulebki siiski külma õhku,olenematta sellest,et klapp on kinni. Jutt G3-est.
Keerates külm ja sooja asendit käib raske jõuga, ehk siis tross ei käi korralikult. Kas nüüd on mõtekas uus osta või saab kuidagi korda teha.GTI kirjutas:Katsu soojendusradika torusid kapoti all kas need on mõlemad ikka tulised - kui jah siis käib tuline vedelik sealt läbi ja viga võib olla klappides mis ei liigu õieti või lasevad õhku läbi. Kliimat ei tea aga tühi konditsioneer küll ei mõjuta salongi soojenemist. Klapid asuvad salongis armatuuri all, algselt veendu ei trossid ja kõrid oleksid soojendushoobade taga ilusti kinni.
Seetõttu ei tulegi soe mul autosse.
-
- Moderaator
Vigane võib olla kas tross (traat kõri sees deformeerunud) või trossi teises otsas olev vigane klapp mis käib raskelt. Trossi teine ots tuleb küttesüsteemi alla (jalgade juures nn. ''kardaanitunneli'' kohal peaks soe-külm klapi hoob olema), teoreetiliselt peaks seda saama vahetada ka kogu süsteemi laiali lammutamata aga klappidele ligipääsuks tuleb siiski kõik laiali võtta.Teadlane kirjutas: Keerates külm ja sooja asendit käib raske jõuga, ehk siis tross ei käi korralikult. Kas nüüd on mõtekas uus osta või saab kuidagi korda teha.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Oskad soovitada, kes tark teeb selle töö ära?GTI kirjutas:Vigane võib olla kas tross (traat kõri sees deformeerunud) või trossi teises otsas olev vigane klapp mis käib raskelt. Trossi teine ots tuleb küttesüsteemi alla (jalgade juures nn. ''kardaanitunneli'' kohal peaks soe-külm klapi hoob olema), teoreetiliselt peaks seda saama vahetada ka kogu süsteemi laiali lammutamata aga klappidele ligipääsuks tuleb siiski kõik laiali võtta.Teadlane kirjutas: Keerates külm ja sooja asendit käib raske jõuga, ehk siis tross ei käi korralikult. Kas nüüd on mõtekas uus osta või saab kuidagi korda teha.

-
- Moderaator
Siiani on kõik sellega esimese korraga hakkama saanudTeadlane kirjutas: Oskad soovitada, kes tark teeb selle töö ära?

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Kaua antud töö aega võtab? Kas oleksid nõus mind aitama?GTI kirjutas:Siiani on kõik sellega esimese korraga hakkama saanudTeadlane kirjutas: Oskad soovitada, kes tark teeb selle töö ära?tähtis et liiga palju kruvisid-mutreid üle ei jääks. Netis isegi liigub pildimaterjali ahju vahetuse kohta (mis sisuliselt sama töö).

Viimati muutis Teadlane, 14 Jaan 2014, 21:06, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Telefon: 55596240
- Auto: Golf II
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 27 korda
Ma lihtsalt informeerin g2 ja g3 omanikke, et kui teil vent avadest õhukesi tumedaid porolooni tükke peaks tulema, siis on sooja reguleerimis klapp õhtul või kohe-kohe minemas, see tähendab juba armatuuri lahti võtmist. Kui armatuur juba lahti siis pesta kõikvõimalike vahenditega salongiradikas läbi.
Kui on kahtlus, et salongi radikas umbes siis hea õnne korral saab selle puhtaks salongi laiali kiskumata. Üks variant on kasutada spetsjom pesuvahendit kogu süsteemile, aga kunagi ei või teada kuhu see jama uuesti ladestub. Teine variant on võtta salongi radika lõdvikud lahti ja aiavoolik otsa ühendada, see omakorda vett täis ja seejärel suruõhuga takka.
Ka uut termostaati tasub enne paigaldamist kuumas vees testida. Kui termostaat ennast lahti hoiab, siis jahtub mootor kiiremini(kes seda ei teaks) aga ka veepump peab suuremat kogust ringi ajama ja teeb seda aeglasemalt, mistõttu ka salongiradikas kergemini maha jahtub.
Pikk jutt, si** jutt, aga kellelegi ehk kasuks.
Kui on kahtlus, et salongi radikas umbes siis hea õnne korral saab selle puhtaks salongi laiali kiskumata. Üks variant on kasutada spetsjom pesuvahendit kogu süsteemile, aga kunagi ei või teada kuhu see jama uuesti ladestub. Teine variant on võtta salongi radika lõdvikud lahti ja aiavoolik otsa ühendada, see omakorda vett täis ja seejärel suruõhuga takka.
Ka uut termostaati tasub enne paigaldamist kuumas vees testida. Kui termostaat ennast lahti hoiab, siis jahtub mootor kiiremini(kes seda ei teaks) aga ka veepump peab suuremat kogust ringi ajama ja teeb seda aeglasemalt, mistõttu ka salongiradikas kergemini maha jahtub.
Viimati muutis Petzo, 14 Jaan 2014, 21:07, muudetud 1 kord kokku.
Rait.
Ise ka üks päev avastasin vent tuleb mustad prolooni tükid välja. Ma ei teagi, kust kohast alustada remonti. Aga sooja tahaks masinasse sisse saadaPetzo kirjutas:Ma lihtsalt informeerin g2 ja g3 omanikke, et kui teil vent avadest õhukesi tumedaid porolooni tükke peaks tulema, siis on sooja reguleerimis klapp õhtul või kohe-kohe minemas, see tähendab juba armatuuri lahti võtmist. Kui armatuur juba lahti siis pesta kõikvõimalike vahenditega salongiradikas läbi.

-
- Huviline
Seljuhul tuleks siiski sul salong laiali kiskuda ja klapid korda teha. Kui juba laiali siis salongi radikas niisama külge ühendada, saad käega katsuda kas ja kui kiiresti soojaks läheb ja igaks petteks läbi ka pesta.

Mk2 sooja klapp siis pildil. Neid auke kattiski see must poroloon, igaüks võib ise järeldada kui palju klapist kasu on kui need avad vabad on. Mina tihendasin klapid nn mägiaivari teibiga ja tegin ka servad üle, et klapi äärtest õhk mööda ei hiiliks. Alguses toimis kõik ladusalt, aga kui sisu kokku ladusin, siis selgus, et ei jaksa läbi selle pisikese hoova armatuurist klappe korralikult liigutada. Sama targalt kiskusin kõik uuesti lahti ja katsin ainult avad.

Mk2 sooja klapp siis pildil. Neid auke kattiski see must poroloon, igaüks võib ise järeldada kui palju klapist kasu on kui need avad vabad on. Mina tihendasin klapid nn mägiaivari teibiga ja tegin ka servad üle, et klapi äärtest õhk mööda ei hiiliks. Alguses toimis kõik ladusalt, aga kui sisu kokku ladusin, siis selgus, et ei jaksa läbi selle pisikese hoova armatuurist klappe korralikult liigutada. Sama targalt kiskusin kõik uuesti lahti ja katsin ainult avad.
Viimati muutis Petzo, 14 Jaan 2014, 22:00, muudetud 1 kord kokku.
Rait.
-
- Huviline
- Telefon: 56503745
- Auto: Audi q7. Multivan
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 3 korda
Kas mägi aivar aja jooksul lahti ei tule?Petzo kirjutas:Seljuhul tuleks siiski sul salong laiali kiskuda ja klapid korda teha. Kui juba laiali siis salongi radikas niisama külge ühendada, saad käega katsuda kas ja kui kiiresti soojaks läheb ja igaks petteks läbi ka pesta.
-
- Huviline
Seda näitab aeg, aga ma vist tegin ikka ühe täisringi peale, seega aukude kohapealt nakkus liim liimiga ja lõpetus jäi esimese kihi peale.
Viimati muutis Petzo, 14 Jaan 2014, 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Rait.