G2 pöörded ei taha langeda

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
ER1
Uustulnuk
G2 pöörded ei taha langeda

Lugemata postitus Postitas ER1 »

Tervist, mure siis selline et pöörded ei taha alla 1900-2000 pöörde langeda, üle selle on kõik tip-top. lase pöördeid palju tahad kuni 2000-ni langeb ilusti ja siis jääb nagu toppama, vahel pikapeale langeb ikka alla aga vahel ei lange kohe üldse jääbki 2000 peale, (foori taga on jube totakas niimoodi istuda :roll: ) Algul kui käima panen siis on pöörded normis, tuhande juures, ja nii kui 1 korra gaasi annan jäävad pöörded jälle ülesse. Asi ei puuduta ainult tühikäiku, esimese käiguga ilma gaasi andmata podiseb ka tihtipeale kuskil 1800 peal, samas kui hakkad kohapealt ära minema vaikselt, (ilma gaasi andmata, see juures pöörded ise 1900 juures) tõmbab pöörded siiski alla jälle tuhande juurde, et nagu jõudu taga ei ole aga pöörded on üleval. (seal samas jällegi kui juba liikvele saad ja gaasi annad, hoides esimest käiku sees, siis pikka aega ei taha jällegi alla 1800 langeda, nagu ma ennist juba seletasin)

sai üsna pikk ja segane jutt aga ehk saate aru. probleem ise ka üsna segane...
algul arvasin et tühikäigu mootor, kuid käik sees on ju samas mingi jõud taga kõrgetel pööretel, kuid see pole võrreldav sellega mis ta reaalsuses olema peaks, et kui ma gaasiga hoian samapalju pöördeid siis reaalselt jõud suurem taga.
Samuti sai karpakaan korralikumalt ära tihendatud kartuses et äki saab lisaõhku kuskilt, kuna tihend oli märg mõnest kohast, aga ei mingit tolku.

ehk on kellegil sarnane probleem old või oskab öelda mis asjad tuleks üle kontrollida.

isendiks 1.8 66kw karpa
PS! ärge pikka viha pidage kui midagi valesti tegin või ütlesin sest olen suht võhik, esimene auto ja esimesed nokitsemised.
Viimati muutis ER1, 12 Okt 2010, 15:17, muudetud 1 kord kokku.

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Re: G2 pöörded ei taha langeda

Lugemata postitus Postitas Tanel »

Tühikäigumootorit kui sellist karpal ei ole minu teada... konkreetse karpa kohta ei tea rääkida, aga mul endal oli umbes sama teema, pöörded jube kõrgel. Aitas karpa vahaelemendi puhastamine (2 poldiga karpa küljes üks pisike jubin, 2 jahutusvedeliku voolikut läheb sealt läbi). Kasutaja 100avant suunas mind selleni, pidavat tüüpiline asi olema, et kollektoril mingi tihend vananedes puruneb ja siis see puru jääb vahaelementi (ummistab ära).

Ei väida, et kõik õige ja sulle sobiv on, aga ehk saad ideid.
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

pppp
Veteran
Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
Auto: T***a P***s+
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas pppp »

Tanel kirjutas:Tühikäigumootorit kui sellist karpal ei ole minu teada...
Eks seda vaakumiga toimivat tühikäigu regulaatorit võib vast kah tinglikult "mootoriks" nimetada.

ER1
Uustulnuk

Lugemata postitus Postitas ER1 »

mingi kuu aega tagasi tegi 1 tuttav terve karpa puhtaks, täpselt ei tea mis tegi, aga maha ta selle võttis ja midagi nokitses. -> järele mõeldes, see aeg ei olnud seda probleemi pööretega, äki tõesti on vahepeal mingit jama kuskile vahele läinud. Lähipäevil kui aega saan kisun uuesti maha ja eks siis vaatab mis sealt ilmneb.

Vasta

Mine “Mootor”