Õli temperatuur

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Golfmk8
Huviline
Auto: Golf eTSI

Õli temperatuur

Lugemata postitus Postitas Golfmk8 »

Ei leidnud otsinguga sarnast teemat, ei tea, kas see üldse viga on, aga Golf mk8, 1,5; 110hj varem sõites soojenes õli nii sinna 93-95 kraadi (ka külmade ilmadega) ja siis kõikus ehk paar kraadi siia sinna, aga praegu sõitma hakates kuidagi aeglasemalt soojenb, läheb 75 kraadini ja siis langeb tagasi 70 peale, siis nii 80 kraadi ja jälle langeb 75 peale, siis vaikselt kuidagi jõuab 90 kraadini korraks ja siis langeb 85 peale, kuigi koguaeg sõit ühtlasel kiirusel. Siis jääbki sinna 83-88C peale kõikuma. Kas õli temp ei peaks olema pigem sinna 95C kanti, olenemata ilmast või on selline käitumine normaalne?
t6nis3
Ära pane mind tähele!
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 43 korda

Õli temperatuur

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Õli temperatuur`? Siiski. Ära ole kidakeelne. Probleem on milles? Kraadid (Bolt) Probleem on selles,kui termostaat jamab. Milles probleem õli soojusest ?
Golfmk8
Huviline

Õli temperatuur

t6nis3 kirjutas: 24 Jaan 2026, 22:40 Õli temperatuur`? Siiski. Ära ole kidakeelne. Probleem on milles? Kraadid (Bolt) Probleem on selles,kui termostaat jamab. Milles probleem õli soojusest ?
Kidakeelne? Mis detaile veel vaja on? On jahutusvee temp ja õli temp, jahutusvesi on ilusti 90c koguaeg, varem oli ka õli stabiilselt sõites seal 95c peal umbes, aga nüüd õli temp soojaks üles alla kõikudes ja üle 90 ei lähe. Ma ei oska selgemalt kirjutada. Pole minu pilt, aga midagi sellist:

Pilt
MustVälk
Veteran
Auto: Subaru Outback 2015 2.4 129kw Bensiin
Tänanud: 816 korda
Tänatud: 121 korda

Õli temperatuur

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Golfmk8 kirjutas: 24 Jaan 2026, 23:39
t6nis3 kirjutas: 24 Jaan 2026, 22:40 Õli temperatuur`? Siiski. Ära ole kidakeelne. Probleem on milles? Kraadid (Bolt) Probleem on selles,kui termostaat jamab. Milles probleem õli soojusest ?
Kidakeelne? Mis detaile veel vaja on? On jahutusvee temp ja õli temp, jahutusvesi on ilusti 90c koguaeg, varem oli ka õli stabiilselt sõites seal 95c peal umbes, aga nüüd õli temp soojaks üles alla kõikudes ja üle 90 ei lähe. Ma ei oska selgemalt kirjutada. Pole minu pilt, aga midagi sellist:

Pilt
Ära pane teda tähele. Ta ei tea midagi autodest.
Kuigi jah õli temperatuur peaks ikkagi kõrgem olema. Kuidas termostaadid on ja jahutus vedeliku temperatuur?
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Golfmk8
Huviline

Õli temperatuur

MustVälk kirjutas: 24 Jaan 2026, 23:56

Ära pane teda tähele. Ta ei tea midagi autodest.
Kuigi jah õli temperatuur peaks ikkagi kõrgem olema. Kuidas termostaadid on ja jahutus vedeliku temperatuur?
Jahutusvedeliku temperatuur on ok, läheb ilusti soojaks ja on stabiilselt 90C
MustVälk
Veteran

Õli temperatuur

Väga huvitav. Kas Webasto on? Õli jahutus ei tohiks nii head tööd teha, samas ma ei tea ka. :) Õlil termostaati ei tohiks vahel olla.
Esialgu panustaks anduri rikkele.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
t6nis3
Ära pane mind tähele!

Õli temperatuur

Siin on kellegi kuri käsi mängus. Osaliselt kustutatud ja meelevaldselt tekst ritta laotud. Kuhu kadus minupoolne tekst,kus kirjeldasin õliradiaatori ja tosooli kontakti,st.kuidas toimub tosooli poolt õli jahutus.Üks on 95C.,teine (õli) on 120C.vähemalt. Termostaat on ainult jahutus vedelikul. Häkker. Mina ei kasuta oma jutus lühilauseid ja lühikeses sõnavõtus on kolm(3) küsimärki.Nüüd vast saan aru,tahetakse lahti saada minust. Aga enne veel vastake sm.häkker. Mida oli eelnevas tekstis solvuvat et annad hoiatuse. Kas siiski juba üle võlli ei lähe? Väike parandus. Eelmist teksti originaalis ei saa lugeda,solgitud ju.
Golfmk8
Huviline

Õli temperatuur

MustVälk kirjutas: 25 Jaan 2026, 12:23 Väga huvitav. Kas Webasto on? Õli jahutus ei tohiks nii head tööd teha, samas ma ei tea ka. :) Õlil termostaati ei tohiks vahel olla.
Esialgu panustaks anduri rikkele.
Ei ole Webastot ega muid süsteeme vahele pandud. Ma ei tea, võibolla näen tonte ja kõik on korras, aga mulle tundub õli peaks ja varem on ka olnud õli soojem (u. 95C) ja püsis stabiilsemana paigal, mitte ei kõikunud -5 - -7C alla ja siis jälle üles, aga üldiselt on alla 90C enamus ajast.
Kasutaja avatar
links
Klubiline
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 70 korda

Õli temperatuur

Lugemata postitus Postitas links »

Golfmk8 kirjutas: 25 Jaan 2026, 10:16 Jahutusvedeliku temperatuur on ok, läheb ilusti soojaks ja on stabiilselt 90C
See 90 kraadi vaatad autonäidikult või diagnostikalt ?
MustVälk
Veteran

Õli temperatuur

t6nis3 kirjutas: 25 Jaan 2026, 16:54 Siin on kellegi kuri käsi mängus. Osaliselt kustutatud ja meelevaldselt tekst ritta laotud. Kuhu kadus minupoolne tekst,kus kirjeldasin õliradiaatori ja tosooli kontakti,st.kuidas toimub tosooli poolt õli jahutus.Üks on 95C.,teine (õli) on 120C.vähemalt. Termostaat on ainult jahutus vedelikul. Häkker. Mina ei kasuta oma jutus lühilauseid ja lühikeses sõnavõtus on kolm(3) küsimärki.Nüüd vast saan aru,tahetakse lahti saada minust. Aga enne veel vastake sm.häkker. Mida oli eelnevas tekstis solvuvat et annad hoiatuse. Kas siiski juba üle võlli ei lähe? Väike parandus. Eelmist teksti originaalis ei saa lugeda,solgitud ju.
Su tekst on nii segane, et mitte keegi ei saa aru kas on lühilause või ei ole lühilause. Minu arust oled koguaeg niimoodi kirjutanud. :(

Kuhu su tekst kadus või kas üldse oli sul seal tekst seda ma ei tea.

Sul on õigus. Termostaadid peaks olema jahutusvedelikul ja isegi õlijahutus või jahutusvedelikuga õlisoojendus ei tohiks niisuurt õli ja jahutusvedeliku temperatuuri vahet tekitada.
Golfmk8
Huviline

Õli temperatuur

links kirjutas: 25 Jaan 2026, 18:15
Golfmk8 kirjutas: 25 Jaan 2026, 10:16 Jahutusvedeliku temperatuur on ok, läheb ilusti soojaks ja on stabiilselt 90C
Autonäidikult ikka. Küsingi siit, et teada saad, kas on mõtet esindust tüüdata ja lasta mingit diagnostikat teha
t6nis3
Ära pane mind tähele!

Õli temperatuur

Pole ju probleemi.+ Õli temperatuur on jahutus vedeliku kontrolli all. MustVälk. Kui minu jutust midagi aru ei saanud. Lõpeta pilkamine. Too näiteid.Aga vastasid küll minu vastustele. Pole küll tahtmist kedagi pilgata,kuid MustVälk,minule foorumis pilkab edasi. Anna minna.Moderaatorid. SAMA. Tooge näide VALEST ütlemisest,arusaamatust tekstist. Foorum on tehline arutlemine,nõuanded,elus loogika auto kohalt .Eks vastus tuleb sama. Mitte midagi aru ei saanud,segane tekst.Aga kui ütlen,MustVälk.Katsu mune. Kohe on Moderaatorid abiks. Mind blokeerida. Lugege kasutaja Must Välk juttu. Teema siiski. Tema ei taipa autodest (teab küll,kuid mainib minule)mina ei tea autotest midagi.On ju pilkamine. Kutsikas Must Välk. Kahju,et mõnitasid.
MustVälk
Veteran

Õli temperatuur

t6nis3 kirjutas: 25 Jaan 2026, 21:08 Pole ju probleemi.+ Õli temperatuur on jahutus vedeliku kontrolli all. MustVälk. Kui minu jutust midagi aru ei saanud. Lõpeta pilkamine. Too näiteid.Aga vastasid küll minu vastustele. Pole küll tahtmist kedagi pilgata,kuid MustVälk,minule foorumis pilkab edasi. Anna minna.Moderaatorid. SAMA. Tooge näide VALEST ütlemisest,arusaamatust tekstist. Foorum on tehline arutlemine,nõuanded,elus loogika auto kohalt .Eks vastus tuleb sama. Mitte midagi aru ei saanud,segane tekst.Aga kui ütlen,MustVälk.Katsu mune. Kohe on Moderaatorid abiks. Mind blokeerida. Lugege kasutaja Must Välk juttu. Teema siiski. Tema ei taipa autodest (teab küll,kuid mainib minule)mina ei tea autotest midagi.On ju pilkamine. Kutsikas Must Välk. Kahju,et mõnitasid.
Kui sa loed negatiivselt, siis ma ei saa sind aidata!

Korduvalt olen sulle ettekirjutanud, et milline osa su tekstist on arusaamatu.
Kirjavahemärkide kasutus ja kirjavahemärkide asukoht. Kokku lahku kirjutamine.
Pikad laused mis on sisutühjad ja arusaamatud.
Teiste mõnitamine! ;)

Aga sa ei tea autodest mitte midagi. Pilkad teisi kuigi teised seletavad sinule, et miks su mõtted ei tööta kaasaegsete autode puhul.
Kui sul oleks küsimus, siis küsilause algab küsisõnaga ja lõppeb küsimärgiga! Sa ainult pilkad! ;)

Ma ei ole mingi kutsikas. Ma olen veteran. Ma soovitan modedel sinule vesi lihtsalt peale tõmmata.
MustVälk
Veteran

Õli temperatuur

Golfmk8 kirjutas: 25 Jaan 2026, 20:10
links kirjutas: 25 Jaan 2026, 18:15
Autonäidikult ikka. Küsingi siit, et teada saad, kas on mõtet esindust tüüdata ja lasta mingit diagnostikat teha
R36 aitab kindlasti. :)
twist
Huviline
Tänatud: 77 korda

Õli temperatuur

Lugemata postitus Postitas twist »

links juba andis vihje, milles viga. Nimelt on kõigi VAG-ide veetemp näidikud juba väga pikka aega programmeeritud nii, et sisuliselt 70-110C tegeliku tempi vahemikus kuvatakse juhile 90C. Õli puhul hakkab tempi alles kuskil 50 juures näitama, aga vähemalt seda näitu väga ei manipuleerita.
Õues on siiski väga külm, ilmselt mootori temp ka reaalselt palju üle 90 ei tõuse, sama lugu õliga. Seega kõik ok tegelikult.
MustVälk
Veteran

Õli temperatuur

Kõlab usutavalt. Kuigi vana analoog näitas temperatuuri ja nüüd digitaalne näitab enamvähem vahemikku. :D
Golfmk8
Huviline

Õli temperatuur

twist kirjutas: 25 Jaan 2026, 21:41 links juba andis vihje, milles viga. Nimelt on kõigi VAG-ide veetemp näidikud juba väga pikka aega programmeeritud nii, et sisuliselt 70-110C tegeliku tempi vahemikus kuvatakse juhile 90C. Õli puhul hakkab tempi alles kuskil 50 juures näitama, aga vähemalt seda näitu väga ei manipuleerita.
Õues on siiski väga külm, ilmselt mootori temp ka reaalselt palju üle 90 ei tõuse, sama lugu õliga. Seega kõik ok tegelikult.
Okei, seda VAG veetempi kohta käivat asja ma ei teadnud? Aga kui nii, ju siis on okei ja probleemi pole. Tänud vastajatele :)
Vasta

Mine “Mootor”