Leidsin siit mingi teema palju kasu polnud...
Aga jah olen näinud müügil selliseid tulede lüliteid millel on ainult 2 astet aga kas need siis on nii et korraga lähituled ja pargid?
Aga kas ei ole lihtsalt mingit võimalust et vahetan lüliti ära ja siis toimub tulede lülitus automaatselt.
G3-ele,Ventole. Kasutatud on releed nr 79(g2) 191 927 841. 40A. Releel(edaspidi R) on klemmid 30, 85, 86, 87, 87a. Pealüliti pistikul (edaspidi Pp.) on numbrid 1-15. Skeem; Pp 15 on originaalis tühi. Sinna panna emane klemm juhtmega mis viia R klemmi 87a. 87a. sillata nr. 85-ga. R klemm 30. ühendada Pp nr2. (valge juhe musta triibuga) Samast ahelast väljavõte,mis läheb kahte dioodi. Üks dioodi väljund Pp 14. (hall rohelise triibuga pesast 7 liita 14-ga.) Teine dioodi ots Pp.(hall punasega)nr 6-te. NB. Dioodid ühendada ikka õiget pidi. R klemmilt 86 viia juhe plokikaanes olevasse õli andurisse. Rklemm 87 jääb vabaks. Ongi ühendus ühe releega.
Võtad pealüliti armatuurist välja,relee on samas näpu vahel(kui ka reaalselt hakkad ühendusi tegema,on need liigutused kohustuslikud) ja nüüd ajad järge jutu järgi.
Ühest asjast ma ei saa aru ikkagi kas need juhtmed mis ma sinna taha ühendan kas siis lõikan teised juhtmed tagant ära(nt.kui R klemm 30. ühendada Pp nr2. (valge juhe musta triibuga) Samast ahelast väljavõte,mis läheb kahte dioodi. Üks dioodi väljund Pp 14. (hall rohelise triibuga pesast 7 liita 14-ga.) Teine dioodi ots Pp.(hall punasega)nr 6-te et kas need juhtmed mis sinna taha jooksevad lõikan ära)?
Et siis pargid põlevad siis kui tahad aga kas siis nii ei saa teha nagu et pargid kustuvad süüte väljakeeramisega ära ja süttivad siis kui keerata süüdet või keerata tulede lülitit.
Ja sellest järeldub, et täistuled põlevad ka siis kui pargid ei põle, mis peaks olema vastuolus seadusega.
Oot oot. Nüüd kippub veitsa segaseks:) Kas ma saan nüüd õieti aru: ääretuled on need mis on need vähe valgustuvad tuled ehk gabariit vms
Ja kas kui mootor seisab süüde väljas keeran nendele väikestele tuledele(gabariit,ääretuli) siis need lähevad põlema nii...
Keeran süüte sisse ei juhtu midagi aga kui käivitan auto siis süttivad lähituled või siis kaugtuled(olenevalt lülitusele(kangi lülitusele)) Aga kui ma nüüd keeran gabariidid välja siis jäävad teised tuled põlema kustuvad ainult need ära?
Automaatselt põlema lähevad lüliti 0 asendis tuled,kui mootor läheb käima. Lähevad põlema ka gabariidid ja numbri tuled. Lüliti 1 asendis kustuvad tuled,kuid gabariit jääb põlema.Töötab siis mootor või mitte. Lüliti 2 asendis süttivad tuled kohe,kui süüte sisse keerad,võtad süüte välja kustuvad,kuid gabariidid jäävad. Asendisse 0 on tehtud automaatika. Lüliti 1 ja 2 on nagu tehasest loodud.
Voh nüüd sain aru:D Aga nüüd küsimus kas see skeem mis mul eelnevas postituses on tehtud on õige? Ja see küsimus et kas pean sinna kaitsmeplokki jooksvatele juhtmetele need juhtmed juurde lisama?
Kaitsmeplokist otsid välja ainult õli anduri juhtme,sinine musta triibuga. Suht ploki keskel asub.
,taga küljes muidugi. Skeemist. Relee klemmide asetus vale,kuid põhimõte õige. Lõikama peab ainult pesa 7-et.
Relee peab olema viie(5) jalaga ja kontakt klemmile peab kannatama 40 A. Viie jalaga erinevus neljase vastu on see,et tema(5)ühendab kontaktid siis,kui vool on mähisest kadunud. Õli rõhu tekkides kaob ju mass juhtmes,kaob ka mähise toide.
T6nis2 kirjutas:Relee peab olema viie(5) jalaga ja kontakt klemmile peab kannatama 40 A. Viie jalaga erinevus neljase vastu on see,et tema(5)ühendab kontaktid siis,kui vool on mähisest kadunud. Õli rõhu tekkides kaob ju mass juhtmes,kaob ka mähise toide.
Kui relee seda võimaldab, siis küll.
Endal kasutusel 5 jalaga releed lisatuledel ja ka udukatel. Seal on 2 vooluväljundit, mitte lülitust.