Huvitab, et mis antud vidina tööks on ja mis mööda toda voolikut liigub? Ehk oskab keegi targem öelda Mõtlen siis neid mille punasega ära märkisin pildil.
Tänud ette!
See on EGR klapp ehk heitgaaside tagastusklapp õigemini põlemata jäänud kütuseosakesed saadetakse tagasi silindrisse ja seda voolikut mõõda liigub vaakum.EGR-i kohta infot päris piisavalt.
See EGR klapp jookseb päris paljudel ja nägu pildilt näha siis see ajab sul ka küljelasuvatest aukudest õli välja. Mul täpselt sama jama. Võtsin selle maha ja puhastasin ära, lootes , et läheb paremaks kuid õli ajab ta ikka välja ja mis kõige hullem, et see õli tilgub sul täpselt summutaja sukale peale ja mõtle siis ise. Ühel hetkel võib ta sul põlema ka minna v. siis vähemasti hakkab õlikärsakat välja ajama. Väga vähesed mis ei leki. See uus EGR maksab ca. 2800 krontsi. Eelnev postitaja "Kirs" seletas ilusasti selle EGR klapi tööpõhimõtte ära. Küljel on sellel hoob mida liigutab samuti üks vaakumpütt(plastikust). Liigutasin siis käimise ajal kogemata seda hooba ja mootor jäi seisma . Peale pikemat käiamist sain lõpuks ikka käima kuid enne käimasaamist ajas summutaja musta suitsu s.o põlemata kütte jääke päris kõvasti välja.
Ei ole midagi hullu. Mul ajab ka nats välja kuid hakkasin peale puhastamist väga korralikku õli kasutama ja see jäi vähemaks. Kas kasutad om Passatil ikka pumpdüüs õli või sõidad niisama ettejuhtuvaga ringi?Pead seda õli tilkumist jälgima pidevalt. Muidu saad kuluka "üllatuse" osaliseks. Ma ei ole kuulnud , et kellegil sellest põlema on läinud kuid vahetatakse neid päris ohtralt. Viljandis Škoda taksol oli see lausa õli siristanud ja vahetati kiiremas korras ka ära.
A kust sinna EGR'i sisse sellises koguses õli satub? Kui sealt õli siriseb siis peab põhjus kuskil mujal peituma, ega EGR'st ju õli läbi ei käi algupäraselt.
jah,arvan ka tuulutusest,enda liikuril kah öline tiba.Peaks tuulutuse vist eraldi alla viima,oma vanal masinal viisin,siis ei pasanda öhufiltrit ka,aga see oleneb filtri asukohast ka.Passatil filter suht kaugel ka,aga proovida ju vöib,kas siis kaob leke ära.Ja ölist loeb ka,enne oli teine öli sees ja ei lagastand,nüüd märg.