MAP sensor

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
TGL
Huviline
MAP sensor

Lugemata postitus Postitas TGL »

Ahoi,

golf4 1,9tdi 81kw, aut. sai siis intercooleri puhastus ette võetud. Lammutasin kohe mõnuga kõik laiali ja võtsin intercooleri masin küljest ära. Varasemalt teadsin, et mul seal kapoti alla paar lahtist juhtme otsa on. Nüüd siis avastasin ,et üks nendest juhtmetest tuleb intercooleri juurest. netis veidi ringi sobrades sain selle junni nimeks "MAP Sensor" mille küljest see juhe tuleb või kuhu ta läheb. Aga nii kaugele ei jõudnud, et mis asi see MAP sensor on ja kas minu motol peabki see lahti olema. nimelt on intercooler 2004 aasta oma.
Kuigi netis ringi kolades on mulje, et see peaks ikka kuhugi ühendatud olema. Samas sealt intercooleri küljest tuleval juhtmel on 4 eraldi kaablit sees aga teisel juhtmel on 2 tk. Lisan lingi teemasse kui uurisin mis kaablitega võiks tegu olla.

lingi lisan hiljem - foorumis on mingi ERROR, ei lase otsingut kasutada.

EDIT: http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=54&t=51773" onclick="window.open(this.href);return false; - teisel pildil siis nr.1 see juhe, millest eespool räägitud
Viimati muutis TGL, 06 Juun 2010, 19:19, muudetud 2 korda kokku.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 39 korda

Re: MAP sensor

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

MAP sensor on sinu autol vägagi eluline asi. See annab ajule infot turbõrõhu kohta. Ei kujutagi ette kuidas saab turbo geomeetria juhtimine toimida ilma MAP-ilt tuleva infota.
Kuidas intercooler muidu seest on, väga õline?

TGL
Huviline

õli oli seal ikka omajagu - alguses lausa nirises kui olin lasknud sellel veidike koguneda ühte kohta. Päris mõõtmist ei viitsinud korraldada, kuna alguses ei olnud plaani seda puhastama hakata. Plaan oli mootorikate tagasi panna, mille olin varem eemaldanud. Siis aga jäi silma, et turbo ja intercooleri vaheline üks lõdvik oli paar millimeetrit justkui lahti liikunud. Siis võtsin plaani selle punastuse (muidugi tänu tobimargile, kes seda mul kunagi teha soovitas) - sai stange ja üks tuli küljest kakutud ning linna mootoripesuvahendi järgi mindud.
Oot aga nüüd ei jaga mina üldse midagi lahti - kuidas saab olla, et mul see MAP sensor ei ole ühendatud, kuid turbo justkui töötaks. Peab vist mõnele asjatundjale auto ülevaatamiseks viima.
Viimati muutis TGL, 07 Juun 2010, 14:19, muudetud 1 kord kokku.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Vii jah pill mõne elektriku juurde ja paneb sul juhtmed paika. Kuigi huvitav on see tõesti, et mille järgi siis mootori tööd juhitakse kui turbo rõhk teada ei ole. Peaks kohe huvi pärast endal MAP pistiku lahti võtma ja sõitma ning vaatama kas ajule antakse mingid default numbrid (nagu õhulugejal kui pistik on lahti) või läheb mootor üldse limp mode'i.

TGL
Huviline

Jah, rääkisin oma murest ka ühele remondimehele - ta kah imestas, et mis moodi see asi siis töötab. Huvitav on see, et minul vag comiga vaadates erroreid ei ole ja mootor kah limp modes ei ole.

Vasta

Mine “Diislid”