Õpetlik lugu seoses plokisoojendusega

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
tuuleiil
Huviline
Telefon: 5183922

Õpetlik lugu seoses plokisoojendusega

Lugemata postitus Postitas tuuleiil »

Seoses sellega, et eile proovisin elektrilise eelsoojenduse töötamist ja see isegi töötas, on rääkida üks päris pikale veninud lugu.
Mõni aeg tagasi sai soetatud G IV SDI, millele oli eelmine omanik lasknud peale panna Defa eelsoojenduse. Eelsoojendus aga ei töötanud (autot soetades oli see ette teada). Läksin ühte Tartu firmasse, et lasta see korda teha. Esimese hooga vahetatigi spiraal ära, kuid uus spiraal kärssas kah kohe läbi. Uurisin auto eelmise omaniku käest, mis lugu temal selle eelsoojendusega oli. Tuli välja, et ta polnud seda kunagi tööle saanudki. Juba kaks korda oli analoogselt seda spiraali vahetatud, kuid mõlemal korral kohe läbi läinud. Müstika!?? Nii lihtne asi ja ei taha mitte töötada. Et aga auto eelmine omanik sõitis selle autoga võrdlemisi vähe ja talvel praktiliselt üldse mitte, siis lõi asjale käega. Mina aga kavatsen selle autoga ka talvel sõita ja asja pooleli ei jätnud. Pika nuputamise peale mõtles see minu remondikoht siis lõpuks välja, milles probleem. Spiraal oli kohe alguses valesti paigaldatud, küll mitte totaalselt (nii et seda oleks kohe peale vaadates aru saanud), kuid ikkagi. Spiraal oli paigaldatud küll õige lõdviku vahele, kuid vale pidi ja valele kohale. Sai omad vitsad kätte ka see remondikoht, kuhu mina auto viisin. Vahetasid oma kulu ja kirjadega uuesti spiraali ja panid selle õigesse kohta.

Ehk siis loo moraal - kui tootja on ette näinud korra, kuidas ja kuhu mingi asi paigaldada, siis tuleks sellest ka kinni pidada. Tähelepanu isetegijad, ärge pange eelsoojendust "lihtsalt" kuhugi lõdviku vahele, vaid ikka õiget pidi ja õigesse kohta.

Kuna auto eelmine omanik oli asjale käega löönud, siis pole mul mõtet sellesse firmasse, mis esialgselt soojenduse paigaldas, lamenti lööma minna (aega on niipalju mööda läinud). Küll võin ma, kui kedagi huvitab, privas teatada mõlema firma nimed, nii selle, mis käki kokku keeras, kui selle, mis asja korda tegi.

T6nis2
Huviline

Re: Õpetlik lugu seoses plokisoojendusega

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Küsiks,kuidas saab spiraali(ploki soojendus element) valesti panna,tänu millele (valesti paigaldus) tema läbi põles. Spiraal(soojendus element) oli paigutatud küll õige lõdviku vahele,kuid valet pidi,ja valele kohale,kirjutas tuuleiil. Kas ei teki lugejatel (kes on pannud mootori plokki,või jahutussüsteemi soojendus elementi) arusaamatusi,mida siiski sina tekitasid. Lugege uuesti soojendus elemendi paigutus kohast tuuleiili vastust, Spiraal.......... Kuna olen paigaldanud ploki soojendusi,jään huviga lugema,kuidas neid on võimalik nii paigaldada,et element nii lihtsalt läbi läheb.

Cloner
Huviline

Lugemata postitus Postitas Cloner »

Tõnn kahju sinust kui sa pole kokku puutunud eelsoojendusega mis paigaldatakse jahutusvedeliku lõdviku vahele. Tundub, et pead minema ja kuskil harima ennast, enne kui kisama tuled.

tuuleiil
Huviline
Telefon: 5183922

Lugemata postitus Postitas tuuleiil »

Point ongi selles, et niivõrd lihtne ja lollikindel asi nagu eelsoojenduse spiraal, mis ei käi mootoriploki sisse vaid lõdviku vahele (nagu see on Defa poolt ette nähtud autole G IV 1.9 SDI-AQM 2000 a), võib väikese valearvestusega paigaldusel, läbi kärsata.
Spiraal oli algselt paigaldatud lõdviku suht ülemisse otsa, nii et tekkis lõdvikusse jõnks. Jõnksu tekkimisele aitas kaasa ka spiraali valet pidi paigaldamine. Ilmselt tekkis spiraali juurde õhumull, mis ei läinud õhutades välja. Spiraal jäi mõnevõrra kuivale ja kärssas läbi. Vähemasti nii mulle väideti, et spiraal saab läbi minna vaid kuivale jäädes.

Kahjuks pole mul fotot spiraali vanast asendist, kuid uuest asendist on pilt järgmine

Pilt

Viide paigaldusjuhendile Defa kodukal http://www.defa.com/doc/700/707.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis tuuleiil, 24 Nov 2010, 18:36, muudetud 3 korda kokku.

Vasta

Mine “Mootor”