Külm võttis passati ära, mis viga?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

moffa
Huviline
Auto: Passat
Külm võttis passati ära, mis viga?

Lugemata postitus Postitas moffa »

Esimene talv 98a 81kw passati diisliga ja eile õhtu läks -22 ilusti veel käima aga täna hommikul -26 ja pika ketramise peale vedas käima aga siis mingi minuti pärast suri ise välja ja enam käima ei läinud. Starter veab mootorit ringi ja eelsüüde tundub töötavat aga ei midagi... küte külmus ära??? Kuigi ei tohiks sest statoilist panin just paagi täis. Selline huvitav asi ka veel et kui starterit pikemalt kedrata lööb õlitule põlema ja kui teha väike paus ja jälle proovida siis alguses õlituli ei põle aga mingist hetkest lööb põlema. Ennem pole mootoriga mingist jama pole olnud, tiksub maru häste aga nüüd võttis külm ikka ära:(
On kellegil ideid kuidas diisel tiksuma saada? Sooja garaazi võimalust kahjuks pole..
Viimati muutis argo, 11 Sept 2012, 02:20, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 3 korda

Re: külm võttis passati ära, mis viga????

Lugemata postitus Postitas Corra »

Auto alla vaatasid, et mingeid mahlu ei tilguks ? Millal kütusefilter vahetatud ? vb tõmbas filtri umbe

niinekas
Huviline

Lugemata postitus Postitas niinekas »

Millal viimati küttefiltrit vahetasid? Alusta vast sealt vea otsimist.
:mrgreen: :mrgreen: Juba vastati.

/niinekas/
Viimati muutis niinekas, 14 Veebr 2011, 19:03, muudetud 1 kord kokku.
minu aeg on siin ümber saanud

mix17
Huviline
Auto: VW Mk3 1,9Tdi 81kw

Lugemata postitus Postitas mix17 »

ei ole hullu midagi otsi kuuma puhur ja kukku soojendama filtrit ja torusid ju siis jah ikka hangus ära kütte.
Ah mida ka mina autodest tean, ;) aga ikkagi nii palju tean et naisi ja pidureid ei tohi kunagi usaldada

moffa
Huviline

proovin homme selle filtrivahetamise nalja ära, eks siis näeb:) vaatsin et 20 euriga peaks kätte saama! Vahetanud seda kunagi pole aga ma oletan et raketiteadus see pole, paikneb kusagil kapoti all ma oletan :)

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

moffa kirjutas:proovin homme selle filtrivahetamise nalja ära, eks siis näeb:) vaatsin et 20 euriga peaks kätte saama! Vahetanud seda kunagi pole aga ma oletan et raketiteadus see pole, paikneb kusagil kapoti all ma oletan :)
20 euri küttefiltri eest, ostad mingit nn A varuosa? Või siis koht kust ostad, on kirves?
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Corra »

Paikneb jah kapoti all ja vaata, et voolikuid segamini ei aja ning ära ehmu, kui auto esimesed 30 kuni minut ei käivitu, sest filter vaja täis pumbata. Samas kui sul mingi süstal ja liiter diislit olemas, saad ise filtri täis lasta.

moffa
Huviline

ma autoosad.ee vaatasin, poes pole käinud veel. Aga mind huvitaks rohkem see vahetamise protsess, on seal ka mingeid keerulisi kohti?

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

soovitan kah filtri täis valada....ja kui disla haisu näppudel ei karda, siis pole mingit süstalt vaja, saad kordades kiiremini täis kah. ning käivitub nagu tavaliselt, vb paar korda turtsub ja veidi sinist kah viskab tagant välja aga see ka kõik.

copilot
Huviline

moffa kirjutas:ma autoosad.ee vaatasin, poes pole käinud veel. Aga mind huvitaks rohkem see vahetamise protsess, on seal ka mingeid keerulisi kohti?
see auotoosad.ee vist jah selline kallim koht, muidugi kui soovid saada seda kohe kiiresti kätte siis vb jah hind selline, aga kui oled tallinnas siis soovitan mõned poed kah läbi käia.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 580 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Hea, et ise Statolili ei toeta, varemgi kuulnud et Stati TALVINE kütus on paarikümne külmakraadiga hanguma kippunud.
Ostke aga edasi kõige kallimat ja solgimat kütust.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

copilot
Huviline

jussike kirjutas:Hea, et ise Statolili ei toeta, varemgi kuulnud et Stati TALVINE kütus on paarikümne külmakraadiga hanguma kippunud.
Ostke aga edasi kõige kallimat ja solgimat kütust.

Stat Statiks....see teada ammu et võib ka sealt seda s***a saada ja pealegi hind mõttetult kallis kuigi enamuselt sama ida poolt pärit küte mida teisedki tanklad müüvad ning pole ise elus mitte kordagi selle keti tanklast tankinud ega tangi kah. Aga et sellised asjad ei juhtuks tasuks olenemata aastasest läbisõidust ja intervallist ennem talve küttefilter välja vahetada. Samuti kui võimalus, talvel paak kogu aeg täis hoida et vältida kondentsi teket paaki. Ja pigem odav filter ja tihedamini vahetada kui mingi 20 eurine ja vahetada siis kui meelde tuleb v kui juba probleemid käes. Samuti peaks olema kõigil dislade filtritel all kork, kust saad filtrisse settinud vee ja suurema sodi välja lasta, mida ise paar korda talve jooksul teen.

PS!! Ise sain http://www.eparts.ee lehelt uue filtri 7 euri eest.
Viimati muutis copilot, 14 Veebr 2011, 19:48, muudetud 1 kord kokku.

moffa
Huviline

esimene diisel mul ja pole kursis mis ja kuna peaks vahetama aga nüüd olen kindlasti targem.. õpin oma vigadest:) kui nüüd kütte juurde tagasi tulla siis mul see auto olnud paar kuud ja olen tankinud alati kusagil mujal mitte statoilis aga nüüd kudagi juhtus statoil ja kohe selline jama, omaosa ka kindlasti ilmal kuid nüüd mõtlen natuke rohkem kas stat on ikka hea koht...

Termi
Huviline
Auto: VW Passat Var, 1.9 TDI, 96kw
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Termi »

kui pole seda tilka diislit kusagilt võtte, et filtrit täita, siis võta voolikujupp (mis sobib filtri otsas olevate torude otsa) ja tavaline pooleliitrine plastikpudel. Teised otsad filtri külge, sellest väljuvale torule voolik otsa ja teine vooliku otsa pudelisse. Annad autost süüdet, et pump lööma hakkaks, nii ikka mõned korrad, kuni ikka pudelisse ühteist koguneks. Siis see õige voolik sinna filtri külge. Pudeli ülejäägi võid paaki tagasi kallata.
MIna ntx nii teinud.

Vader
Huviline
Auto: vw passat 2008 2,0tdi DSG

Lugemata postitus Postitas Vader »

Termi kirjutas:kui pole seda tilka diislit kusagilt võtte, et filtrit täita, siis võta voolikujupp (mis sobib filtri otsas olevate torude otsa) ja tavaline pooleliitrine plastikpudel. Teised otsad filtri külge, sellest väljuvale torule voolik otsa ja teine vooliku otsa pudelisse. Annad autost süüdet, et pump lööma hakkaks, nii ikka mõned korrad, kuni ikka pudelisse ühteist koguneks. Siis see õige voolik sinna filtri külge. Pudeli ülejäägi võid paaki tagasi kallata.
MIna ntx nii teinud.
sellel isendil ei ole paagis pumpa
vw ei hoia meid elus
meie hoiame vw elus

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

jussike kirjutas:Hea, et ise Statolili ei toeta, varemgi kuulnud et Stati TALVINE kütus on paarikümne külmakraadiga hanguma kippunud. Ostke aga edasi kõige kallimat ja solgimat kütust.
Minu autosse on 7 aastat ja 160000km Statoili "solki" sisse valatud ja pole küll ühtegi kütuseprobleemi olnud. Ei -25C ega +35C juures. Ainult igas korralises hooluses (Longlife ehk ca' 25000km) olen kütusefiltri lasknud ära vahetada, kirjade järgi peaks vist üle-ühe korra vahetama.

copilot
Huviline

Garfield kirjutas:
jussike kirjutas:Hea, et ise Statolili ei toeta, varemgi kuulnud et Stati TALVINE kütus on paarikümne külmakraadiga hanguma kippunud. Ostke aga edasi kõige kallimat ja solgimat kütust.
Minu autosse on 7 aastat ja 160000km Statoili "solki" sisse valatud ja pole küll ühtegi kütuseprobleemi olnud. Ei -25C ega +35C juures. Ainult igas korralises hooluses (Longlife ehk ca' 25000km) olen kütusefiltri lasknud ära vahetada, kirjade järgi peaks vist üle-ühe korra vahetama.
kui sealt peale igat paagitäit tasuta tops kohvi kaasa antaks siis isegi tangiks :lol:

diako
Huviline
Telefon: 5076791
Auto: VW Passat.2001a96kw diisel ja A4 66kw diisel 1996a

Lugemata postitus Postitas diako »

Olen ka tankinud statoilis ja pole veel küttega probleeme olnud.Ja autol on minek ka parem kui igasugusel teistes tanklates müüdaval diisel küttel.Kuigi see kõik tuleb ju leedust ühest ja samast tehasest.

CharlieF
Huviline
Auto: VW Passat`04, VW Polo`96

Lugemata postitus Postitas CharlieF »

mõned jälle ütlevad, et lukoili kütusega rikud auto ära :D
mida siis tohib tankida?

kallim on see statoili kütus küll, kliendikaardiga hind sama, mis mujal ilma kliendikaardita.
Viimati muutis CharlieF, 15 Veebr 2011, 16:19, muudetud 1 kord kokku.

diako
Huviline
Telefon: 5076791
Auto: VW Passat.2001a96kw diisel ja A4 66kw diisel 1996a

Lugemata postitus Postitas diako »

ˇJu arvavad,et vene firma ja vene kütte.Aga see polnud nii vähemalt paar aastat tagasi.Nüüd ei tea.

Valterv
Huviline
Auto: Passat 1,9 TDI 74kw 2003`

Lugemata postitus Postitas Valterv »

Külmaga käivitamise kohta küsiks seda, kas on normaalne ,et täna hommikul -25 autot käivitades lõi põlema jahutusvedeliku temperatuurilambi? Mõne aja pärast kustus lamp ise ära.

Marx0
Huviline

Lugemata postitus Postitas Marx0 »

Valterv kirjutas:Külmaga käivitamise kohta küsiks seda, kas on normaalne ,et täna hommikul -25 autot käivitades lõi põlema jahutusvedeliku temperatuurilambi? Mõne aja pärast kustus lamp ise ära.
Mul oli sama mure aga auto oli üsna kaldu pargitud ning jahutusvedelik oli ka miinimumi peal. Õigemini viskas kirja et auto manualist vaataks mida teha jahutusvedeliku märgulambi peale.
Viimati muutis Marx0, 15 Veebr 2011, 21:50, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 580 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Valterv kirjutas:Külmaga käivitamise kohta küsiks seda, kas on normaalne ,et täna hommikul -25 autot käivitades lõi põlema jahutusvedeliku temperatuurilambi? Mõne aja pärast kustus lamp ise ära.
Kui vedelik miinimumi peal olnud, tõmbus see külmaga nii palju kokku, et andur parasjagu kuivale jäi, mootori soojenedes paisub vedelik natsa ja andur saab jälle märjaks.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

Valterv
Huviline
Auto: Passat 1,9 TDI 74kw 2003`

Lugemata postitus Postitas Valterv »

See teooria võib olla kõige tõenäosem tõesti. Eks peab siis kapoti alla piiluma.

volkarimutt
Huviline
Auto: vw golf 1,9td,i 77kw, 2005a.

Lugemata postitus Postitas volkarimutt »

aidake nüüd lolli. Vahetasin kütusefiltri joutube abiga kenasti ära :D , aga auto käima ei lähe, lubab nagu küll ,aga ei käivitu.

Vasta

Mine “Diislid”