Vw Bora kere garantii?

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, dellu, J.Aru, GTI

Vasta
jazz
Huviline
Postitusi: 35
Liitunud: 10 Sept 2009, 11:20
Asukoht:

Vw Bora kere garantii?

Lugemata postitus Postitas jazz »

Tervist,

Just hiljuti muretsetud enda valdusse üks ´99a VW Bora, mis Saksa Autost 11a tagasi ostetud. Teadaolevalt olen autol min. 3 omanik. Autoga anti kaasa ka hooldusraamat jms. Sealt sai loetud, et kere garantii on 12 aastat.
Nädal tagasi sai avastatud, et tagumiste tiivaäärte n.ö "keskkohtadel" (mitte tiivaäärte äärtes) on näha õrna "mullitamist". Seetõttu ka küsiks, et kas kellelgi on varasemat kokkupuudet olukorraga kus auto Eestist ostetud, garantii ajaliselt kehtiv kuid autol juba 2 või rohkemat omanikku ning soov mõni viga garantii korras likvideerida lasta?

Ette tänades,
J.
Viimati muutis argo, 03 Mär 2012, 15:47, muudetud 1 kord kokku.

GTI
Moderaator
Postitusi: 7852
Liitunud: 18 Mär 2003, 19:17
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Asukoht: Tallinn Nõmme
Tänanud: 68 korda
Tänatud: 159 korda

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas GTI »

Nagu olen aru saanud, kehtib garantii 12 a. jooksul teatud mudelite üleni tsingitud kerega autodele läbiva rooste suhtes ning õigus sellele kehtib vaid siis, kui auto on selle aja jooksul käinud korralistes hooldustes ja kere kontrollis VW esindustes ning kõik kere ülevaatamisel avastatud puudused on õigeaegselt ja korrektselt ka kõrvaldatud. Kõik ülevaatused ja hooldused peavad samuti olema õigeaegsed ja dokumenteeritud. Õrn mullitamine pole küll veel auk tiivas aga ette võid auto ju näidata - vaata, mis öeldakse. Samuti võiks olukorda kommenteerida esindusteega seotud foorumikasutajad.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kermo
Veteran
Postitusi: 698
Liitunud: 20 Veebr 2009, 01:35
Telefon: +3725204426
Auto: VW Polo 82/VW Caravelle 86
Asukoht: Tallinn, Kesklinn
Kontakt:

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas Kermo »

GTI jutt jumala õige, lisaks on arvatavasti tegemist mehaanilise kahjustusega (kivitäkked) mida ei korva tehas ka uuel autol.
Lowlifer@FB | "I'm starting to think my cars enjoy my money more than I do... "
Kermo - tel. 5204426 | Meeldivad vanad autod ja noored naised!

jazz
Huviline
Postitusi: 35
Liitunud: 10 Sept 2009, 11:20
Asukoht:

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas jazz »

Tänud vastuste eest.
Tekke põhjuse kohta võib muidugi märkida, et silmaga lähedalt vaadates mingisugust mehaanilist kahjustust ei tuvasta aga see muidugi ei pruugi asjakohane hinnang ka olla. Lihtsalt lähivaatlusel ei tundunud, et "mullitamine" oleks millestki muust tingitud.
Selle garantii jutu juures, see tingimuste info oligi puudu, mistõttu see teema jäi kummitama.

Samas kui originaal porilapatsid on ilusti küljes, mis kuuldavasti on tingimuseks, et kere garantii kehtivust ei kaotaks, millist kere hooldust nad veel nõuda saaksid?
Enneaegselt nagunii miskit kõrvaldada anna kuna enne nähtavat probleemi pole põhjust ju midagi ette võtta. Või nad aegajalt mõõdavad värvikihi paksust jms ja registreerivad selle?

Igatahes, lähiajal käin neil külas ja kuulan siis.
Viimati muutis jazz, 03 Aug 2011, 23:20, muudetud 1 kord kokku.

Kermo
Veteran
Postitusi: 698
Liitunud: 20 Veebr 2009, 01:35
Telefon: +3725204426
Auto: VW Polo 82/VW Caravelle 86
Asukoht: Tallinn, Kesklinn
Kontakt:

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas Kermo »

Tavaliselt ikka tehase värv keset tiiba niisama kobrutama ei hakka. Värvikihile kehtib 2a garantiid nagu ka ülejäänud autole, lihtsalt VW ise lubabab et 12a jooksul ei teki läbivat auku. Porilapakate olemasolu ei kontrolli küll keegi. Eraldi kere hooldust pole vaid see tehakse visuaalselt hoolduse käigus nii et kui sa see 11a pole AINULT Saksa Autos hoolduses käinud siis ei ole nemad enam millekski kohustatud. Värvikihi paksust mõõdavad nad siis kui sa sinna kohale lähed, ja kui selgub et seda kohta on ennem värvitud siis ei võta sind keegi jutule.

Ehk siis punktid mida peaks jälgima iga inimene kes tahab et autol garantii kehtiks:
Hoolduses ainult esinduses
Kivitäkked, avarid ja kiipsud/kraamud lasta korda teha esinduses (kui juhtub avarii siis kuni 4a vanad autod saadab kindlustus esinduse, üle selle pead kindlustusega vaidlema ja nõudma et esinduses auto remonditud saad)
Lowlifer@FB | "I'm starting to think my cars enjoy my money more than I do... "
Kermo - tel. 5204426 | Meeldivad vanad autod ja noored naised!

jazz
Huviline
Postitusi: 35
Liitunud: 10 Sept 2009, 11:20
Asukoht:

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas jazz »

Selge. Ega see päris tavaline küll pole kuid info või arved töö eest ka puuduvad. Pole nagu näinud, et mõni 1999a VW vajaks juba tagatiivaäärte vahetust. See peaks rohkem jaapanlaste mure olema.

Fordil oli küll selline olukord kus orig. porilapakate eemaldamisel kaotab kere garantii kehtivuse kuna nad on siiski seal keret kaitsva eesmärgiga.
Auto on oma esimesed 100000km esinduses käinud aga peale seda siis ära kukkunud.

Selle kindlustusega on küll väike paradoks aga pole harvad juhused kus ka 10 aasta vanune auto saadetakse esindusse. Argumenteerimise küsimus vast.

PRIM0
Huviline
Postitusi: 595
Liitunud: 12 Juul 2009, 19:05
Telefon: 56660496
Auto: vw golf mk1 2,0L G60 ,MB CLK 200 Kompressor
Asukoht: Tallinn ,Järve

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas PRIM0 »

eelpool öeldud , et kui sa pole käinud korralises kerekontrollis (mis pole sama , kui on tehnohooldus!!!) , siis garantiid enam pole.Keregarantii on tehase tootmisveast põhjustatud LÄBIV korrosioon, mis saab alguse seestpoolt väljapoole.Enamvähem selline on keregarantii definitsioon. :wink:

alts20
Huviline
Postitusi: 580
Liitunud: 01 Sept 2005, 16:03
Asukoht: Jõgeva-Tartu

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas alts20 »

vw puhul jah need on vaid ilusad sõnad, mis ostes sulle öeldaks. On see siis 2a. või 6a või 12aastat, sisuliselt kui väga head tutvust ei ole siis esindusest välja sõitnuna on ka keregarantii ka juba lõppenud.
näide on olemas 2008a transporteri näol
Nimelt on tugevalt roostes külje ukse käepideme ümbrus, roostes on ka sama ukse alumine äär seest poolt, neid mullitavaid täppe on tagaluugid kuhajaga täis, kus värv nagu punnitab ja all on korrosioon. Numbrituled on selle plastik liistu seest lausa välja mädanenud ja juhtmed vaid ripuvad, see plastik tagauksel kuhu kinnitub ukselukk ja numbrituled, selle all on uks nii roostes, et seda on lausa kole vaadata, ca15cm´ on pruun räige rooste ja värv kogu sellelt pinnalt maas.
Kevadel sai käidud 2 esinduses ja mõlemast saadeti tehasesse päring koos piltide ja asjadega. Vastuseks tuli, et ukse lingil on tüüpviga ja nemad on saatnud eesti esindusse mingi juhendi, kuidas tuleb ukselink eemaldada ja mingi kraadi all seda ära viilida, et ei kahjustaks värvi ja kuna pole tehtud siis see ei lähe garantii alla, autol on taga kärukonks, millest tulenevalt on kivid pritsinud vastu tagaluuki ja kahjustanud ära värvi ja seal täkkide all nüüd korrosioon ei lähe garanti alla.
Numbrituled ei lähe garantii alla kui on möödas üle 2a, see et numbritulede hoidja alt on roostes on tingitud sellest, et see plastik tulede hoidja on pleki ära hõõrunud ja sealt on läinud korrosioon värvi alla ja garanti alla ei lähe.
Eesti esindus pakkus välja, et kui osa ise maksta siis saaks lasta ära värvida need detailid mitte vahetada ja tagaukse ja küljeukse riba värvimise eest taheti saada omaosalust 187€.
NO tule taevas appi, 187€ eest saab lasta kus iganes ned uksed ära värvida, mis omaosa see on , see ju kallim kui ise lasta kuskil lihtsalt ära värvida, kas mina olen selle ukse lingi sinna uksele pannud, et see värvi ära rikkus, kas ma ise pidin uuest peast minema esindusse küsima, et äkki on mingi user manual, et ma saaks oma ukse lingi ära viilida, et see aasta pärast rooste ei läheks? Kas mina olen pannud taha luugile plastist hoidja mis hoiab ära mädanenud numbri tulesid ja see on nüüd värvi ära hõõrunud? Kas keegi veel erinevalt minust on näinud, et kui autol on käru taga siis on kivirahe sõidusuunas vastu auto tagauksi?

Kui sellistele muredele ei saa esinduses 2008a autole lahendusi siis mis lahendust loodetakse saada 99a auto puhul???
Naerdakse sulle lihtsalt näkku, et kae loll tahab uunukmile uut tiiba.
Sellisd need meie esindused paraku on aga kui leidub siin keegi esindusega seotud inimene kelle arust ka on see alatu käitumine VW esinduse ja garantii kohta ja suudab miskit moodi aidata, siis oleks väga huvitatud sellest

Arts555
Huviline
Postitusi: 370
Liitunud: 15 Nov 2003, 13:23
Telefon: 5174819
Auto: 9-3 Aero, Golf I Cabrio, Audi Coupe Typ 85
Asukoht: Tartu

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas Arts555 »

Aga kahjuks ongi T5 jube ikaldus ja kusjuures lihtsalt ei hoia värvi peal, tehas ka hämab täiega. Alguses viilisimegi neid lükanduste linke kuid ei aita see ka midagi, mädanevad varsti samamoodi edasi. Aga kahjuks pole probleeme ainult VW-dega, vaid ka paljude teiste markidega, kuid jah VW on oma kerekvaliteedi masendavalt madalale lasnud.
GOLF, VOLKSWAGEN GOLF

alts20
Huviline
Postitusi: 580
Liitunud: 01 Sept 2005, 16:03
Asukoht: Jõgeva-Tartu

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas alts20 »

täpselt õige, sest sama moodi mädanevad ka B6 passatitel ja touranidel numbrituled luugi seest välja ja lausa kurvaks teeb, kui vaatad 2007a masinat mis on väga head korras, hooldatud ja kõik ning siis vaatad kuidas tagaluugist järel vaid ussipuru.
Kurb

jazz
Huviline
Postitusi: 35
Liitunud: 10 Sept 2009, 11:20
Asukoht:

Re: K: Kere garantii

Lugemata postitus Postitas jazz »

Lihtsalt märkuseks - käisin Saksa Autos ära. Vastus nagu oodata oli - negatiivne kuna pole kõiki hooldusi esinduses teostanud. Sellegi poolest oldi jutu alguses vägagi sõbralikud ja pakuti kohe meistrile ülevaatamiseks. Lisaks küsisin ka infot auto ajaloo kohta, millest selgus niimõndagi huvitavat kuid kuna nad alustasid oma "databaasiga" alates aastast 2000/2001 siis varustusenimekiri jms jäi teadmata.

Vasta

Mine “Kere & Sisu”