Esimese asjana sai pult lahti võetud ja skeemi uuritud. Esimese asjana märkasin, et on olemas kohas kolmanda, ehk keskmise nupu jaoks, see, mis passatitel pagasiluugui lahti teeb. Veel mainin, et minu müüdud võtmetel on olnud ka 3 nuppu skeemil, kaks kummipadjal, kuigi kood on olnud 2 nupulise oma. Teise asjana ütlen, et ka golfile on võimalik teha puldist pagasiruumi avamine. Vajalik on siis selleks mootor luugi küljes, mis avab ja kolme nupuga pult. Masinatel, millel on vanema tüübi kesklukk, ehk ilma can-bus-ita on vajalik aju nr-iga: 1J0 959 799 AH. Uuematel millel can-bus peab olema küljes BORA!, keskluku moodul koodiga 1C0 959 799B.
Muidugi on võimalik ka golfi mooduli tarkvara vahetada, kuid see on suhteliselt tume maa ja sellel ma ei peatuks enam.
Jätkates juttu levi raadiusest siis kohe antenni läheduses on kiip U2741BM, netist konkreetse kiibi kohta infot ei leidnud, kuid leidus kiibi U2741B kohta datasheet, millest järeldub, et tegu on kiibiga, mis vastutab antennile signaali tekitamise. Vaadates skeemi saab kiip oma sageduse lähedasasuvast kristallist sagedusel 13.575 MHz, mida siis korrutatakse 32 korda, et saada sagedus 434.4 MHz.
Ilmselt tuleneb probleem, et ajapikku signaal langeb, kiibisiseste võimendusahelate effektiivuse langemine.
Plaadi teiselpool oli ka kiip, mille koodi minu hägune silm kahjuks eristada ei suutnud, kuid arvestades asjade ülesehitust peaks olema see kiip, mis tegeleb siis koodi ja algorütmi osaga, et iga nupulevajutus toodaks uue koodi, mille sobides siis uksed avaneksid.
Lisaideena toon välja mõtte, mida lugesin välismaa foorumist.
Idee ise seisneb selles, et uste mitteavanemine distantsilt võib olla seotud ka mitte sellega, et puldist ei tule signaali, vaid signaali tuleks piisavalt, kui antenn selle piisavalmääral kätte saab, ehk vaja oleks paremat antenni. Nagu olen arusaanud on kõige parem antenn antud lahenduse puhul 1/4 lainepikkust, ehk 19cm, kui keegi on katsetaja võiks proovida ka 1/2 antenniga, mille pikkus oleks siis 39cm. Samas pole mul õrna aimugi, kuidas on VW-l antenn ehitatud. Ilmselt on veetud mingi pikusega juhe a-piilarisse ja nii ongi. Olen kuulnud, ka õnnestumisi, kui juhet on lihtsalt pikemaks tehtud.