KUidas eemaldada kuivanud värvitolmu?

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kohvikann
Uustulnuk
Auto: VW New Beetle
KUidas eemaldada kuivanud värvitolmu?

Lugemata postitus Postitas Kohvikann »

Hei,

Värvisin ise VW Beetle tagastange üle, sai korralikult pahteldatud kriimupahtliga, üle lastud pritspahtliga ning lõpuks mitmed värvikihid aerosooliga peale. Keskmise katvuseni oli olukord väga kena, pind jäi sile ja värv ei valgunud. Mingil hetkel võtsin uue aerosoolipudeli, mida olin korralikult raputanud (ca 4 min), aga sealt tuli esimene kiht selline suuretükiline hõbedane värv, mis näev auto peal välja nagu värvitolm - käega katsudes kare ja ka silmaga nähtavalt heledam ning muust pinnast kõrgem. Ei aidanud ka õhuke lakikiht, mille veel peale lasin. Siit minu küsimus - kas oleks kuidagi võimalik see tolmukiht maha lihvida ilma alumist värvikihti (mis on korralik sile) kahjustamata ja kriimustamata? Ei tahaks enam rohkem pahteldama hakata, sest siis pean kogu protsessi uuesti tegema. Kas 1400 vesiliivaga tasuks proovida või on paremaid variante?

AndresR
Huviline
Auto: Golf VII Facelift

Re: KUidas eemaldada kuivanud värvitolmu?

Lugemata postitus Postitas AndresR »

1400 jätab kriimud sisse, tasuks lõpetada 2500 või 3000, ja siis poleer. see on minu arvamus ainult, ei tea mis teised pakkuksid
Viimati muutis AndresR, 02 Sept 2013, 22:04, muudetud 1 kord kokku.

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Jama on selles,et lakikiht on peal. Ei saa ju värvi poleerida,kui lakk on ees. Ei saa lakki värvist eraldada ju. Seega uus karestus,,uus värvimine. Pahteldus ei puutu ju enam asjasse.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

t6nis3 kirjutas:Jama on selles,et lakikiht on peal. Ei saa ju värvi poleerida,kui lakk on ees. Ei saa lakki värvist eraldada ju. Seega uus karestus,,uus värvimine. Pahteldus ei puutu ju enam asjasse.
No jutt oligi enne lihv lõpetada 3000 paberiga siis poleer. Kuigi mida sa seal enam poleerid. Siis juba uus lakikiht peale ju.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ounou »

mina lihviks, värviks ja lakiks uuesti. kui ikka värvile sai miski jama peale lastud, siis sellest enam asja ei saa. vähemasti said väärtusliku õppetunni, et alati peab esimesed "törtsud" kuhugi muule pinnale prooviks laskma veendumaks, et kõik on uue pudeliga korras (ja seda ka lakiga).

Jurmola
Huviline
Auto: Golf 2
Tänatud: 25 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jurmola »

Sprei lakiga lakitud pinda ma väga ei poleeriks. See saab ju niigi niii õhuke?

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Metallik värvi reegel- - Kui värvitud pind meeldib-sobib ÄRA TEDA ROHKEM PUUTU. ja siis ainult lakk peale,mis on kõige väiksem ,,peavalu,, antud teemas.

Vasta

Mine “Kere & Sisu”